Δήλωση-σοκ από κυβέρνηση: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου μνημονίου - Το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί» (upd)

Δήλωση-σοκ από κυβέρνηση: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου μνημονίου - Το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί» (upd)

Δήλωση-σοκ από κυβέρνηση: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου μνημονίου - Το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί» (upd)





(Αρχικό κείμενο 18:30) O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης προχώρησε σήμερα σε μία δήλωση-σοκ, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου, αφού προέβλεψε πως λόγω των απαγορεύσεων το δημόσιο χρέος θα εκτοξευτεί στο 206% του ΑΕΠ. 

Συγκεκριμένα ο κ.Σκυλακάκης δήλωσε ότι η χώρα βαδίζει σε «τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκαλεί η πανδημία και στην αποφυγή καταστάσεων και δεσμεύσεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει μέσα σε αυτές τις συνθήκες η απειλή νέου μνημονίου! 

Στο 204% με 206% του ΑΕΠ προσδιόρισε το ύψος του  δημοσίου χρέους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή

Ο ίδιος απέδωσε την εκτίναξη του χρέους όχι μόνο στις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στην αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού που έκανε πρόσφατο η ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα να υπολογιστεί μικρότερο το ΑΕΠ του 209 κατά 4 δις ευρώ και του 2018 κατά 5 δις ευρώ.

Όσον αφορά στην ύφεση υπό τα νέα δεδομένα με το δεύτερο lockdown της κυβέρνησης, ο Θ. Σκυλακάκης την προσδιόρισε λίγο πάνω από το 10%, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις μέχρι πρότινος προβλέψεις.

Όσο για την ανάπτυξη του χρόνου υποστήριξε ότι θα κινηθεί λίγο πάνω από το... 5% αλλά την συνέδεσε σε μεγάλο βαθμό με τον τουρισμό, τον οποίο η κυβέρνηση περιμένει ότι θα κινηθεί ίσως λίγο πάνω από το 60% του 2019, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί μια σίγουρη εξέλιξη ειδικά σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος θα έχει βυθιστεί σε ύφεση και κρίση. 

Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση κυβερνητικού στελέχους που αφήνει να εννοηθεί πως έρχονται... μνημόνια και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες τις προσεχείς εβδομάδες καθώς είναι φανερό πως τα lockdown της κυβέρνησης έχουν φέρει τη χώρα σε οικονομικό.. Αρμαγεδδών χειρότερο κι από αυτό του 2010.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας