Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 11, 2022

Τσεχία: «Πράσινο φως» σε 103 Τσέχους πολίτες να πολεμήσουν στην Ουκρανία | Ο θυμωμένος Έλληνας.

Εικόνα
Φωτογραφία αρχείου Reuters Του Ιωάννη Ελευθερίου Το πράσινο φως έδωσε ο κάποτε Φιλορωσος πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε 103 πολίτες να ενταχθούν στην Διεθνή Λεγεώνα εθελοντών που πολεμά τούς Ρώσους στην Ουκρανία. Η φιλορωσική στάση του Τσέχου προέδρου άλλαξε απότομα με την εισβολή των Ρωσικών Δυνάμεων στην Ουκρανία,αποκαλοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν " Τρελό". Την ανακοίνωση έκανε σήμερα την Τετάρτη 11 Μαϊου ο εκπρόσωπος της Τσέχικης προεδριας Γίρι Όβτσανεκ. «Σήμερα Τετάρτη (ο Ζέμαν) υπέγραψε κατόπιν δικού τους αιτήματος, μια απόφαση με την οποία εγκρίνεται η ένταξη 103 πολιτών από την Τσεχία στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» ανέφερε.  Να σημειώσω ότι στην Τσεχία υπάρχει νόμος που απαγορεύει στους πολίτες της να πολεμούν για άλλη χώρα. Η απόφαση του Ζέμαν εγκρίθηκε και από τον πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα που η κυβέρνηση του έδωσε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ.

8 Μαϊου η Ουκρανία έχασε 50 Αλεξιπτωτιστές, πλοία και αεροσκάφη, στην προσπάθεια της να ανακαταλάβει το Φιδονήση στην Μαύρη θάλασσα - Ο θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Του Ιωάννη Ελευθερίου. Σύμφωνα με την Μόσχα στις 8 Μαϊου παραμονή της γιορτής της Νίκης του κόκκινου στρατού εναντίον του Χιτλερικού Ναζισμού Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές επιχείρησαν να ανακαταλάβουν το Φιδονήση στην Μαύρη θάλασσα. 50 Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές έχασαν την ζωή τους στην αποτυχημένη προσπάθεια ανακατάληψης, αρκετά πλοία και αεροσκάφη χάθηκαν από τα Ρωσικά πυρά. «Το εγχείρημα αυτό κατέληξε σε καταστροφή για την Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Το περιστατικό διαψεύδει η Ουκρανία με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρέστοβιτς, να λέει νωρίτερα σε συνέντευξη που μεταδόθηκε μέσω του YouTube, ότι η Ουκρανία δεν προσπαθεί να ανακαταλάβει το νησί Ζμίνι (Φιδονήσι) επειδή είναι πολύ ευκολότερο να συνεχίσει να πλήττει ρωσικούς στόχους εκεί.