Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 8, 2023

Ξεκίνησε η προετοιμασία ενημέρωσης του πληθυσμού της Δύσης για την είσοδο των πολωνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Ξεκίνησε η προετοιμασία ενημέρωσης του πληθυσμού της Δύσης για την είσοδο των πολωνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.  Ο πρώην γενικός γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Ράσμουσεν δήλωσε ότι «μια ομάδα χωρών του ΝΑΤΟ μπορεί να θέλει» να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν δώσουν συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στο Βίλνιους.

Αμερικανικό Αεροπλανοφόρο έφυγε από το λιμάνι του Όσλο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ πλέοντας πρός τίς ακτές της Ρωσίας. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Το πολεμικό πλοίο έφυγε από το λιμάνι του Όσλο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ.  Το επιφανειακό φρούριο άφησε το Όσλο προς τις ακτές της Ρωσίας κατά μήκος της Βόρειας Διαδρομής, αλλά σύντομα το μονοπάτι του έγινε κρύο, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης.  Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη του αεροπλανοφόρου.  Αναφέρεται ότι στο πλοίο βρίσκονται 4,5 χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί. Το αεροπλανοφόρο έχει μήκος 337 μέτρα και πλάτος 78 μέτρα. Το ύψος του είναι 76 μέτρα. Και ένας τέτοιος χαλκ «χάθηκε» στις υδάτινες εκτάσεις του Άπω Βορρά.  Ο Χολμ είπε ότι ακόμη και ο αρχηγός των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων, Eirik Kristoffersen, δεν γνώριζε πού βρίσκεται ο Gerald R. Ford, ο οποίος χαρακτήρισε την είσοδο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στο λιμάνι της Νορβηγίας συνεργασία «με τον πιο σημαντικό σύμμαχο».

Μαρία Ζαχάροβα για τα λόγια του Ζελένσκι για Ρώσους ειρηνευτές στην Υπερδνειστερία - οποιεσδήποτε ενέργειες αποτελούν απειλή για την ασφάλειά τους θα θεωρηθούν επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Μαρία Ζαχάροβα για τα λόγια του Ζελένσκι για Ρώσους ειρηνευτές στην Υπερδνειστερία - οποιεσδήποτε ενέργειες αποτελούν απειλή για την ασφάλειά τους θα θεωρηθούν επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση γύρω από το Pridnestrovie και προειδοποιεί για τυχόν προσπάθειες αποσταθεροποίησής της.  «Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν επαρκώς σε οποιεσδήποτε προκλήσεις κατά του στρατού μας στην Υπερδνειστερία και θα εξασφαλίσουν την προστασία των συμπατριωτών μας, του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος, του στρατιωτικού προσωπικού και των στρατιωτικών αποθηκών στο χωριό Kolbasna, το οποίο φρουρούν. Οποιεσδήποτε ενέργειες που αποτελούν απειλή για την ασφάλειά τους θα θεωρηθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ως επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Μεντβέντεφ: Η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες θέλουν να εξαφανίσουν τη Ρωσία από προσώπου γης - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες θέλουν να εξαφανίσουν τη Ρωσία από προσώπου γης - Μεντβέντεφ  Το πιο σημαντικό τώρα είναι να συγκεντρωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να τους δώσουμε μια απάντηση, τόνισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.  «Ο στρατός μας έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αεροπορία, τις τεθωρακισμένες δυνάμεις και τα όπλα υψηλής ακρίβειας. Και φυσικά, ηθική υπεροχή», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.  Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, πρώτα πρέπει να σταματήσετε τον εχθρό και στη συνέχεια να ξεκινήσετε μια επίθεση για την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος του Κιέβου.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Ρωσία ότι κατέστρεψε τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Το Ισραήλ κατηγορεί τη Ρωσία ότι κατέστρεψε τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya   «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ήταν η Ρωσία που ανατίναξε το φράγμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Reshet Bet.

Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι: Εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, τότε αυτός ο πόλεμος θα μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Haley: Εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, τότε αυτός ο πόλεμος θα μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο.  Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε:  🔹Όταν κερδίσει η Ουκρανία, θα είναι ένα μήνυμα στην Κίνα για την Ταϊβάν, ένα μήνυμα στο Ιράν «που θέλει να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα», ένα μήνυμα στη Βόρεια Κορέα που δοκιμάζει βαλλιστικούς πυραύλους και ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι τελείωσε.  🔹Εάν η Ρωσία εγκαταλείψει το έδαφος της Ουκρανίας, ο πόλεμος θα τελειώσει σε μια μέρα.  Αν η Ουκρανία χάσει, τότε θα βρεθούμε όλοι σε παγκόσμιο πόλεμο.  🔹Για να μην συμβεί αυτό, η Ουκρανία χρειάζεται όπλα, πολλά όπλα.  Η νίκη της Ουκρανίας είναι νίκη όλων μας.