Κοχενίλη ή Καρμίνη ή Ε120, κόκκινη χρωστική, από έντομα, για τρόφιμα, ποτά, γλυκά, καλλυντικά - Ο Θυμωμένος Έλληνας
Οι περισσότεροι θεωρούμε προτοφανή και απαράδεκτη την πρόταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και τής Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατανάλωση εντόμων στην καθημερινή μας διατροφή, εγκαταλείποντας κάθε ζωϊκο παράγωγο κρέατος ή γάλατος, με λιγότερες καλλιεργείσιμες εκτάσεις,για αποφυγή έκλυσης αερίων Μεθανίου και Άνθρακα στην Ατμόσφαιρα,εξικονομοντας ενέργεια και νερό. Δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι ότι τα έντομα έχουν περάσει στην καθημερινή μας διατροφή και χρήση εδώ καί αιώνες μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Το Πορφυρό της Τύρου παραγόταν από ένα κοχύλι γνωστό σε μας σαν "πορφύρα". Η πορφύρα, γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων σαν βασιλική βαφή, ήταν η ωραιότερη και ακριβότερη βαφή της αρχαιότητας. Επί αιώνες ο όρος πορφύρα προκαλούσε σύγχυση, διότι χρησιμοποιήθηκε τόσο για τα κοχύλια, από τα οποία παραλαμβάνεται η βαφή, όσο και για την ίδια τη βαφή, που ο Αριστοτέλης την είχε ονομάσει «άνθος», καθώς και για τα βαμμένα ενδύματα με χρήση της ίδιας της βαφής.