Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 25, 2020

ΑΝΤΗΧΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα
ΑΝΤΗΧΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!! 25 Αυγούστου 1949.  Αρχίζουν οι Επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού στον Γράμμο, που κατέληξαν με την Νίκη των στρατιωτών μας και τη Στρατιωτική Συντριβή των κομμουνιστών στις 29 Αυγούστου. Ήταν το τέλος του τριετούς Εφιάλτη και η σωτηρία της Μακεδονίας! Το τρίτο και τελευταίο μέρος των επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού εναντίον του λεγόμενου ΔΣΕ, με την κωδική ονομασία ΠΥΡΣΟΣ Γ΄, είχε ως αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη του τελευταίου οχυρού των ανταρτών, τις οροσειρές του Γράμμου. Άρχισε με άριστη προετοιμασία για τον Ελληνικό Στρατό και με πολύ καλούς οιωνούς στις 5:30 το πρωί της 25 Αυγούστου.  Επικεφαλής  ήταν ο στρατηγός Τσακαλώτος και παρών στο μέτωπο ο Βασιλιάς Παύλος.  Και βέβαια γεγονός ότι οι ημέρες ησυχίας που ακολούθησαν την νίκη στο Βίτσι στις 17 Αυγούστου, είχαν δώσει την ευκαιρία και στους αντάρτες να προετοιμασθούν και να αναμένουν τον αντίπαλο με υψηλό ηθικό.  Ο Ζαχαριάδης σε μήνυμα πού έστειλε προς τους αντάρτες του «ΔΣΕ»

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΘΩ : Ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΔΙΟΣ & Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ !!!

Εικόνα
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΘΩ : Ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΔΙΟΣ & Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ !!! Το παλιό όνομα της Χερσονήσου του Άθωνα ήταν Ακτή και οι αρχαιότεροι κάτοικοί του, πιστεύεται ότι ήταν Πελασγοί. Σε αυτούς όμως κυριάρχησαν οι Χαλκιδείς άποικοι από την Εύβοια, που κατά πάσα πιθανότητα, έδωσαν και το όνομά τους στη Χαλκιδική.        "ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ" Στη δυτική αιχμή αυτής της χερσονήσου, στο πεδίο της Φλέγρας, διεξήχθη την εποχή πριν ο Θρύλος γίνει μύθος, η Γιγαντομαχία. Οι Θεοί με επικεφαλής τον Δία, εναντίον των Γιγάντων, των υιών του Ουρανού και της Γαίας.     Σε αυτή τη μεγάλη μάχη ο Γίγαντας Άθως, άρπαξε το ψηλότερο όρος της Θράκης και το εκσφενδόνησε εναντίον των Θεών. Αστόχησε όμως κι έτσι δημιουργήθηκε το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, που έλαβε το όνομά του.    Οι Γίγαντες είχαν τελικά την τύχη των Τιτάνων... έχασαν τον πόλεμο κι εγκατέλειψαν την γη.  Έτσι οι Ολύμπιοι, επέβαλαν την κυριαρχία τους στον κόσμο! 

Εκπληρώνεται προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού στο Μεταξοχώρι Αγιάς για τον ερχομό των “εσχάτων”;

Εικόνα
Εκπληρώνεται προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού στο Μεταξοχώρι Αγιάς για τον ερχομό των “εσχάτων”; Γράφει ο Γεώργιος Λατσός , Μηχανολόγος Μηχανικός Ε . Μ . Π . Συνταξιούχος ΔΕΗ , Πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Όρους Λαμίας Αφορμή για το παρόν άρθρο ήταν η τελευταία επίσκεψη στο Άγιον Όρος (Νοέμβριος 2015 ) σε κελί σεβαστού ιερομονάχου στις Καρυές . Εκεί μεταξύ των άλλων σε ένα αρχονταρίκι ρώτησα για μία περίεργη ασπρόμαυρη φωτογραφία ( προπολεμική σε ημερομηνία ) που απεικόνιζε ένα δένδρο που είχε φυτρώσει ανάμεσα σε δύο βράχια . Ο ιερομόναχος μου εξήγησε ότι πρόκειται για έναν τόπο τον οποίον είχε επισκεφθεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός το έτος 1765 και είχε μιλήσει , όπως πάντα έκανε στους κατοίκους της περιοχής . Υπάρχει και μικρό εικονοστάσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία , για να θυμίζει την θέση αυτή . Συνήθως έστηνε για ανάμνηση και έναν σταυρό . Όμως αυτή τη φορά ο γέροντας ήταν ανήσυχος και μου πρότεινε να πάω και να διαπιστώσω ‘‘ ιδίοις όμμασι ’’ την πληροφορία ότι οι κάτοικοι ( και κα