Κορονοϊός: Κλείνουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί



Αυριο η επίσημη ανακοίνωση

Με εισήγηση των λοιμωξιολόγων που ολοκλήρωσαν τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι, κλείνουν δημοτικά σχολείαπαιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι. 


Στην δίωρη συνεδρίαση, που τελείωσε λίγο πριν τις 7, γεγονός που οδήγησε σε αναβολή για αύριο Σάββατο των ανακοινώσεων από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι λοιμωξιολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.

Ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. 'Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι αποχαιρετούν το μοναστήρι τους και καίνε τα σπίτια τους

CNN: Η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επτά όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν είχατε ακούσει ποτέ -Βίντεο.| O Θυμωμένος Έλληνας

Αφγανιστάν: Η νίκη των ταλιμπάν αέρας στα πανιά των απανταχού τζιχαντιστών. | Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

ΕΚΤΑΚΤΟ - Καλαβρύτων Αμβρόσιος για gay pride 2022: Ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ με επτά υπερηχητικούς πυραύλους «Φατάχ» - ο Iron Dome δεν κατέρριψε ούτε έναν❗ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Ανατροπή: Κατατίθεται στον Άρειο Πάγο η υποψηφιότητα του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» – «Αν τολμούν ας μας κόψουν» - Ο Θυμωμένος Έλληνας