Ουκρανικός στρατός: Η Ρωσία έχασε 376.030 στρατιώτες στην επίθεση κατά της Ουκρανίας - Ο Θυμωμένος Έλληνας


Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι η Ρωσία έχασε 376.030 στρατιώτες στην κατοχή της Ουκρανίας, 760 από τους οποίους σκοτώθηκαν χθες.

Σύμφωνα με έκθεση του ουκρανικού στρατού, η Ρωσία έχασε πολλά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό στις μάχες, συμπεριλαμβανομένων 11.466 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, 11.862 οχημάτων και δεξαμενών καυσίμων και 6.181 δεξαμενών. Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει τα νέα στοιχεία.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε επίθεση στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ουκρανική πόλη Ντόνετσκ την Κυριακή.

Ο δήμαρχος Tikstilshchik Alexei Kulimzin, τον οποίο διόρισε η Ρωσία, είπε ότι ο βομβαρδισμός προήλθε από την Ουκρανία.

Επίσης την Κυριακή, πυρκαγιά ξέσπασε στη Novatek, μια ρωσική εταιρεία παραγωγής υγροποιημένου αερίου στη Βαλτική Θάλασσα. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έγιναν άμεσα γνωστά, αλλά φέρεται να εντοπίστηκαν drones στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα επιστροφής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί του ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία εντός 24 ωρών είναι «πολύ επικίνδυνοι.

Σε συνέντευξή του στις ειδήσεις του Channel 4 την Παρασκευή, ο Ζελένσκι κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό προεδρικό ηγέτη Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί το Κίεβο, λέγοντας ότι πρέπει να είναι σε θέση να εκπληρώσει την υπόσχεσή του με τρόπο που είναι κατάλληλος για την Ουκρανία.

"Ντόναλντ Τραμπ, σε προσκαλώ στην Ουκρανία, στο Κίεβο. Αν μπορέσεις να σταματήσεις τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες, νομίζω ότι θα είναι αρκετό για να έρθει", είπε.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ανησυχία του για μια πιθανή προεδρία Τραμπ. Σύμφωνα με την ιδέα του Τραμπ, μια ειρήνη στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να περιλαμβάνει την Ουκρανία να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στη Ρωσία.

"Ο Τραμπ θα αποφασίσει μόνος του, χωρίς κανέναν από εμάς. Αν το πει ανοιχτά, είναι λίγο τρομακτικό. Έχω δει πολλά πράγματα, έχω δει πολλά θύματα, αλλά πραγματικά με πιέζει λίγο. " είπε ο Ζελένσκι.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι σε καλή θέση να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια, λέγοντας ότι έχει καλές σχέσεις με τους ηγέτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Αποσπάσματα από το Associated Press και το Reuters.

Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής για τον Θυμωμένος Έλληνας: Ιωάννης Ελευθερίου .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας