Η Kamala Harris κλήθηκε επίσημα να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του Συντάγματος για την απομάκρυνση του Μπάιντεν - Ο Θυμωμένος Έλληνας




Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις κλήθηκε επίσημα να απομακρύνει τον Τζο Μπάιντεν από τα καθήκοντά του επικαλούμενος την 25η τροπολογία.
Στον απόηχο της απόδοσης του Μπάιντεν την Πέμπτη το βράδυ στην πρώτη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ένας κορυφαίος Ρεπουμπλικανός της Βουλής κατέθεσε ψήφισμα στο Κογκρέσο καλώντας τον Χάρις «να εκπληρώσει τα καθήκοντα και τις εξουσίες του γραφείου του».

Έρχεται καθώς ακόμη και οι Δημοκρατικοί, οι υποστηρικτές του Μπάιντεν και οι σύμμαχοί τους στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν την απόδοση του προέδρου ως κακή.
Ωστόσο, λίγοι έχουν προτείνει την ανάγκη επίκλησης της 25ης τροπολογίας.
Μια τέτοια κίνηση θα αντικαταστήσει τον Χάρις τον Μπάιντεν ως POTUS – ένα αποτέλεσμα που δεν επικροτήθηκε από όλες τις πλευρές.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο εκπρόσωπος Chip Roy (R-TX) έγραψε:«Σκοπεύω να υποβάλω ένα ψήφισμα καλώντας την [αντιπρόεδρο] να χρησιμοποιήσει αμέσως τις εξουσίες της σύμφωνα με το τμήμα 4 της 25ης Τροποποίησης για να συγκαλέσει και να κινητοποιήσει τους κύριους αξιωματούχους του Υπουργικού Συμβουλίου να δηλώσουν ότι ο [πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών] δεν είναι σε θέση να ασκεί επιτυχώς τα καθήκοντα και τις εξουσίες του γραφείου του.»
Η 25η τροποποίηση, που επικυρώθηκε το 1967, θεσπίζει μια διαδικασία με την οποία ο αντιπρόεδρος και η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου μπορούν να ειδοποιήσουν τον πρόεδρο της Γερουσίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να ασκήσει τις εξουσίες και καθήκοντα του γραφείου, δίνοντας τη δυνατότητα στον αντιπρόεδρο να γίνει αναπληρωτής πρόεδρος.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο πρόεδρος μπορεί να υποβάλει γραπτή δήλωση ότι δεν υφίσταται ανικανότητα, οπότε και θα αναλάμβανε εκ νέου τα καθήκοντά του.
Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μπάιντεν μίλησε με ραγισμένη φωνή και έκανε πολλά λεκτικά σκοντάφτισματα, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων φασαρίας.

Το ψήφισμα καλεί ευθέως τον Χάρις να αναλάβει καθήκοντα ως αναπληρωτής πρόεδρος.

Το ψήφισμα του Roy αναφέρει:

«Εκτιμώντας ότι ο Πρόεδρος Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν έχει επανειλημμένα και δημοσίως επιδείξει την αδυναμία του να εκπληρώσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα της προεδρίας, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εξουσιών και των καθηκόντων του γενικού διοικητή: Τώρα, επομένως, ας επιλυθεί ότι Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί την Αντιπρόεδρο Kamala D. Harris να χρησιμοποιήσει αμέσως τις εξουσίες της σύμφωνα με το τμήμα 4 της 25ης Τροποποίησης για να συγκαλέσει και να κινητοποιήσει τους κύριους αξιωματούχους των εκτελεστικών τμημάτων του Υπουργικού Συμβουλίου για να δηλώσουν ότι ο Πρόεδρος Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει την καθήκοντα και εξουσίες του γραφείου· και να διαβιβάσει στον προσωρινό πρόεδρο της Γερουσίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι θα αναλάβει αμέσως τις εξουσίες και τα καθήκοντα του γραφείου ως εν ενεργεία προέδρου».

Εάν ο Χάρις και το υπουργικό συμβούλιο επικαλούνταν την 25η τροποποίηση και ο Μπάιντεν δεν τους εμπόδιζε, ο Χάρις θα γινόταν αναπληρωτής πρόεδρος.

Όμως ο Χάρις απέρριψε τις ανησυχίες για την απόδοση του Μπάιντεν στη συζήτηση.

«Πολλοί άνθρωποι που είναι θαυμαστές και υποστηρικτές του Προέδρου Μπάιντεν ή που είναι Δημοκρατικοί ή που απλώς ανησυχούν για την προοπτική επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία αισθάνονται ότι αυτή δεν ήταν μια δυνατή απόδοση απόψε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν», είπε η Ρέιτσελ Μάντοου του MSNBC. Χάρις.

«Θέλω να ακούσω την εκτίμησή σας και πώς απαντάτε σε αυτούς τους επικριτές».

«Λοιπόν, ήταν ένα αργό ξεκίνημα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν ένα δυνατό τελείωμα», απάντησε ο Χάρις.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όταν κοιτάξετε τις δύο πλευρές του καθολικού, αυτό που είχαμε στον Τζο Μπάιντεν ήταν κάποιος που ήθελε να κάνει μια συζήτηση βασισμένη σε γεγονότα, βασισμένη στην αλήθεια, και στον Ντόναλντ Τραμπ, έχουμε αυτό που καταλήξαμε. να περιμένουμε, που είναι κάποιος που θα σπρώξει τα ψέματα και θα αποσπάσει την προσοχή από την πραγματικότητα της ζημιάς που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί στη χώρα μας».

Ο Χάρις είπε ότι ο Μπάιντεν έχει κάνει «ιστορική δουλειά» και δεν ανέφερε την 25η τροπολογία.

Ωστόσο, η πρώην γερουσιαστής Claire McCaskill (D-MO) είπε ότι ο Μπάιντεν απέτυχε να αποδείξει ότι ήταν έτοιμος για τη δουλειά.

«Ο Τζο Μπάιντεν είχε ένα πράγμα που έπρεπε να κάνει απόψε, και δεν το έκανε», είπε ο Μακ Κάσκιλ.

«Είχε ένα πράγμα που έπρεπε να καταφέρει, και αυτό ήταν να καθησυχάσει την Αμερική ότι ήταν έτοιμος για τη δουλειά στην ηλικία του, και απέτυχε σε αυτό απόψε».

Δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πρότειναν επίσης ότι η απόδοση του Μπάιντεν υποδηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

«Σίγουρα έχουμε εισέλθει στην περιοχή της 25ης Τροποποίησης», έγραψε ο γερουσιαστής Mike Lee (R-UT) στο X.

«Αν νομίζετε ότι οι Δημοκρατικοί στην Ουάσιγκτον και σε ολόκληρη τη χώρα δεν μιλούν για την 25η τροποποίηση αυτή τη στιγμή, είστε τρελοί», έγραψε ο γερουσιαστής Rick Scott (R-FL).

«Δεν είναι θέμα αν θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο.

«Αυτό το πλοίο απέπλευσε. Είναι ζήτημα αν μπορεί να υπηρετήσει ως πρόεδρος αυτή τη στιγμή».

Η βουλευτής Anna Paulina Luna (R-FL) είπε ότι η παράσταση του Μπάιντεν στη συζήτηση θα ενισχύσει τις εκκλήσεις της προς τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland να δημοσιοποιήσει τις κασέτες της συνέντευξης του Biden με τον ειδικό εισαγγελέα Robert Hur.

«Κάθε μέλος του Κογκρέσου έχει συνταγματικό καθήκον να διασφαλίσει ότι έχουμε έναν συνεκτικό Πρόεδρο», έγραψε στο X.

«ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουμε τις κασέτες του Hur.

«Μια αγωγή μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

«Θα συγκαλέσω την ψηφοφορία για να κρατήσω τον Garland σε εγγενή περιφρόνηση σήμερα το πρωί.

«Αυτό είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το WEF προωθεί σχέδια για να πάρει τόν έλεγχο της παροχής οξυγόνου στην Ανθρωπότητα, όπως νερό και τροφή που είναι απαραίτητα για την επιβίωση της ‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η ουκρανική νεοναζιστική ομάδα Azov απειλεί τον Zelensky: «Μην σκέφτεσαι καν να υπογράψεις εκεχειρία, γιατί θα είναι πολύ κακό για σένα» - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Μετά από την ΓΑΛΛΊΑ της Λεπέν έρχεται Η ΜΕΓΆΛΗ ΒΡΕΤΑΝΊΑ (ΗΒ) του Νάιτζελ Φάρατζ‼️ Σιγά σιγά σιγά ξυπνάνε οι Λαοί της Ευρώπης από τον Λήθαργο και θέλουν τίς Πατρίδες τους πίσω από την Μουσουλμανική Λέλλαπα ‼️ -Ο Θυμωμένος Έλληνας

Financial Times : Από εδώ και πέρα, όποιος θέλει να πάρει τη γερμανική υπηκοότητα πρέπει να δηλώσει ότι υποστηρίζει το Ισραήλ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκινά τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης των πτηνών για τον άνθρωπο - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δημοκράτης Bill Ackman καλεί τους Αμερικανούς να συσπειρωθούν πίσω από τον Τραμπ: «Βοηθήστε τον να πετύχει» - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο RFK Jr προειδοποιεί ότι το Ντιμπέιτ αποδεικνύει ότι ο Μπάιντεν δεν κυβερνά τη χώρα: «Είναι τρομακτικό» - Ο Θυμωμένος Έλληνας

«Η ευρωπαϊκή διπλωματία θα διευθύνεται από έναν ένθερμο αντίπαλο της Ρωσίας, της οποίας η οικογένεια καταπιέστηκε στην ΕΣΣΔ», δήλωσε η γερμανική Bild για την Κάγια Κάλλας. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Δήθεν «κλειστές δομές φιλοξενίας» ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Ποια είναι η αλήθεια