Πρωτοφανές πολεμικό επεισόδιο στη Μ. Θάλασσα: Ρωσικές αεροναυτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυρά και βόμβες OFAB-250 εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

 



Τού Βασίλη Καπούλα.

Πρωτοφανές πολεμικό σκηνικό σημειώθηκε στην Μαύρη Θάλασσα όταν ρωσικές αεροναυτικές δυνάμεις  άνοιξαν πυρ εναντίον του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender εξαπολύοντας ακόμη και βόμβες OFAB-250!

Πριν λίγο η Μόσχα κάλεσε τον Βρετανό Ακόλουθο Άμυνας για εξηγήσεις με το Λονδίνο να αρνείται κατηγορηματικά πως υπήρξαν “προειδοποιητικές βολές”!

Ρωσικό ΥΠΑΜ: “Ανοίξαμε πυρ εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού”

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Defender, το οποίο- σύμφωνα με την Μόσχα- παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ναυμαχία, ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24M πραγματοποίησε προχώρησε σε προειδοποιητικό ναυτικό βομβαρδισμό εναντίον του βρετανικού αντιτορπιλικού

Ρωσία: “Oι Βρετανοί εισήλθαν 3 χλμ εντός των χωρικών μας υδάτων”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ , το βρετανικό αντιτορπιλικό που επιχειρούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις 11:52 (τοπική ώρα) παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων στην περιοχή του Cape Fiolent.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, στο βρετανικό πολεμικό πλοίο έγινε προειδοποίηση για χρήση θανατηφόρας δύναμης εάν συνέχισε να παραβιάζει τα σύνορα της Ρωσίας.

“Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας”

Λέγεται ότι το πλοίο αγνόησε την προειδοποίηση.

Σύμφωνα με την ρωσική ανακοίνωση:

“Στις 12:06 και 12:08, ένα περιπολικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά.

Στις 12:19, ένα Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό εξαπολύοντας 4 βόμβες OFAB-250 στον διάδρομο κίνησης του HMS Defender.

Στις 12:23 οι συνδυασμένες ενέργειες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των συνοριακών δυνάμεων της FSB ανάγκασαν το HMS Defender να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας” καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.




Διαψεύδει το Βρετανικό ΥΠΑΜ

Αντιθέτως, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας διαψεύδει τις αναφορές που αρχικά δημοσιεύθηκαν από το πρακτορείο Interfax περί προειδοποιητικών πυρών από ρωσικό σκάφος κατά του αντιτορπιλικού HMS Defender στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εκδοχή, το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποιούσε άσκηση με πυρά στην περιοχή για την οποία είχε παράσχει πρότερη ειδοποίηση.

Το βρετανικό αντιτορπιλικό πραγματοποιούσε «αβλαβή διέλευση» από χωρικά ύδατα της Ουκρανίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, υποστηρίζει το Λονδίνο.

Διαψεύδει δε ότι το βρετανικό πλοίο δέχθηκε πυρά ή ότι βόμβες από ρωσικό αεροσκάφος έπεσαν στην πορεία του, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι.

Το HSM Defender αποχώρησε από την περιοχή αμέσως μετά το ναυτικό επεισόδιο.

«Δεν υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά κατά του αντιτορπιλικού. Το πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί απλή διέλευση από τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» έγραψε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Twitter.

Ρωσία: Στο υπουργείο Άμυνας αξιωματούχος της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κλήθηκε ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στον απόηχο της παραβίασης των ρωσικών συνόρων από αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα.

«Σε σχέση με την παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας από αντιτορπιλικό του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ακόλουθος για ζητήματα άμυνας στην πρεσβεία στη Μόσχα εκλήθη στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας