Ο Σέρβος στρατηγός Ljubiša Diković ισχυρίζεται: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσια‼️



  Ο  Σέρβος ωστρατηγός Ljubiša Diković εκτιμά ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πόλεμο. 

Όσο η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο, δεν θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ γιατί κανείς σε αυτή τη συμμαχία δεν επιθυμεί μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, λέει ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής, επισημαίνει ο Ντίκοβιτς, δεν αποτελούν έκπληξη, δεν ήταν καν ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι το ΝΑΤΟ θα έπαιρνε απόφαση να δεχθεί την Ουκρανία στη συμμαχία, παρόλο που υπήρχαν μέλη που το υποστήριζαν. 


Σημειώνει ότι στη Συμμαχία, άλλωστε, η Αμερική ρωτάται για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της Ουκρανίας.

  Σύμφωνα με τον Dikovic, ο βασικός λόγος για τον οποίο η Ουκρανία έμεινε χωρίς πρόσκληση στο ΝΑΤΟ είναι το άρθρο 5 της συνθήκης για τη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού, πράγμα που θα σήμαινε ότι, εάν αυτή η χώρα γινόταν δεκτή, ολόκληρη η Συμμαχία θα βρισκόταν αμέσως σε πόλεμο με τη Ρωσία.  


Γι' αυτό, λέει, ειπώθηκε - δεν θα δεχθούμε την Ουκρανία, αλλά δεν έχει κλείσει και το ενδεχόμενο αποδοχής της, όπως παρατήρησε έντονα ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, όταν πληρούνται 50.000 προϋποθέσεις. 


Ο Ντίκοβιτς εξετάζει επίσης το νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των απειλών από τη Ρωσία, που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ανάπτυξη 300.000 μελών των δυνάμεων της Συμμαχίας στη ρωσική κατεύθυνση.
 


"Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια άμεση σύγκρουση - ναι. Λοιπόν, αν αναπτύσσετε και προετοιμάζετε 300.000 στρατιώτες σε μια περιοχή που έλκει προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, δεν αποφασίσατε ότι θα ήταν εκεί ακριβώς έτσι... 

Αυτή είναι η στρατηγική ανάπτυξη των δυνάμεων υπό το πρόσχημα του κινδύνου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.  Τώρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να μπορέσουν να αναπτύξουν δυνάμεις, να μπορέσουν να τους εξοπλίσουν, να μπορέσουν να ζητήσουν από κάθε κράτος μέλος να διαθέσει δύο τοις εκατό του ΑΕΠ για τον στρατό.


Και αυτό είναι μια μεγάλη πίεση στην RF. Θα δούμε ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας, αλλά δεν θα μείνει χωρίς απάντηση», λέει ο στρατηγός.


Όλα αυτά είναι μια μορφή πίεσης στη Ρωσία, καταλήγει ο Ντίκοβιτς, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενοποίηση του ΝΑΤΟ, γιατί «το ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο συνεκτικό, δεν υπάρχει αρμονία μέσα του - υπάρχουν διαφορές και η Ουκρανία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να σπρώξτε το κάτω από το χαλί».




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας