Hedges: Η Αμερικανική Αυτοκρατορία κινδυνεύει να καταρρεύσει................. Ο Θυμωμένος Έλληνας




Η Αμερικανική Αυτοκρατορία κινδυνεύει να καταρρεύσει................. Χέτζες, ο οποίος εργάστηκε για σχεδόν δύο δεκαετίες ως ξένος ανταποκριτής για τους New York Times, το National Public Radio και άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.
 Ο συγγραφέας εκθέτει τον τρόπο εργασίας των δημοσιογράφων, τη συγκαλυμμένη διαχείριση του δυτικού mainstream και αναλύει γεγονότα σε παγκόσμιο και περιφερειακό πλαίσιο σε διάφορα μέρη του κόσμου. 
 Και, φυσικά, οι συνέπειες αυτού. Είναι βραβευμένος με Πούλιτζερ.

 Πραγματικά πιστεύουν τους μύθους», λέει, «και φυσικά πληρώνονται αδρά γι' αυτό. 
 Για να τους υποστηρίξει, υπάρχει ένας στρατός βασικών διανοουμένων με καλούς πόρους στη Δύση, του οποίου ο μοναδικός σκοπός είναι να δημιουργήσουν μια εικόνα κλοπής αποδεκτή από τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ και τους εκβιαστικούς συμμάχους τους».

 Ο Hedges εύστοχα δηλώνει ότι η Αμερική έχει γίνει στρατοκρατία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - την κυριαρχία του στρατού στο σύστημα εξουσίας. Υπάρχει συνεχής προετοιμασία για πόλεμο. 
 Οι τεράστιοι προϋπολογισμοί της πολεμικής μηχανής είναι ιεροί. 
 Τα δισεκατομμύρια δολάρια σε σπατάλη και απάτη αγνοούνται. 
 Τα στρατιωτικά της φιάσκο στη Νοτιοανατολική Ασία, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή εξαφανίζονται σε μια τεράστια μαύρη τρύπα ιστορικής αμνησίας.
 Αυτή η αμνησία, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ καμία ευθύνη, επιτρέπει στην πολεμική μηχανή να μεταπηδά από στρατιωτική καταστροφή, ενώ καταστρέφει οικονομικά τη χώρα. 
 Οι μιλιταριστές κερδίζουν όλες τις εκλογές. Δεν μπορούν να χάσουν. 
Δεν μπορείς να τους καταψηφίσεις.

 Το μάντρα ενός στρατιωτικοποιημένου κράτους είναι η εθνική ασφάλεια. 
 Εάν κάθε συζήτηση ξεκινά με το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας, κάθε απάντηση περιλαμβάνει βία ή απειλή βίας.
 Κατασκευάζοντας εσωτερικές και εξωτερικές απειλές, χωρίζει τον κόσμο σε φίλους και εχθρούς, καλούς και κακούς.

 Αυτοί όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα και τις αυτοκτονικές ανοησίες της αυτοκρατορίας διώκονται ανελέητα.

 Οι σταδιακά χρεοκοπημένες αυτοκρατορίες είναι επιρρεπείς σε απερίσκεπτες επιδείξεις ισχύος, ονειρεύονται τολμηρά στρατιωτικά αριστουργηματικά χτυπήματα για να ανακτήσουν το χαμένο κύρος και δύναμη.
 Αυτές οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι συχνά παράλογες ακόμη και από αυτοκρατορική άποψη, μπορούν να επιφέρουν αιματηρές στρατιωτικές δαπάνες ή εξευτελιστικές ήττες που μόνο θα επιταχύνουν την ήδη συνεχιζόμενη διαδικασία κατάρρευσης της αμερικανικής αυτοκρατορίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό!Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ!

Δεν μας το λένε στα ΜΜΕ- ΜΜΠ(ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗΣ)-Μας παίρνουν την Λέσβο: «Μετανάστες» λεηλατούν τα πάντα-Φόβοι για Τούρκους πράκτορες (BINTEO)

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΤΗΝ 27η ΙΟΥΛΙΟΥ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο μετανθρωπισμός πίσω από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Χαμός πριν από λίγο με τον Κασσελάκη – Τα μάζεψε και έφυγε! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Κ. Μπακογιάννης: «Οι Αλβανοί της Αθήνας είναι τόσο Αθηναίοι όσο εγώ»| Ο Θυμωμένος Έλληνας

Άφησαν τα πυρομαχικά εκτεθειμένα στον ήλιο και εξερράγησαν – Νέα τροπή παίρνουν τα πράγματα για όσα συνέβησαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Κοινή Συμφωνία Αληλλοϋπεράσπησης υπέγραψαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 Πούτιν και Κίμ Γιόνγκ Ούν με τον δεύτερο να εκφράζει την πλήρη υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στο πόλεμο τής Ρωσίας κατά τής Ουκρανίας. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

New York Times: Οι δυτικές χώρες προμηθεύουν τον ουκρανικό στρατό με πυρομαχικά των οποίων η εγγυημένη διάρκεια ζωής έληξε τη δεκαετία 1970-80 του περασμένου αιώνα προκαλώντας ζημιές και θανάτους στο στράτευμα‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας