Ο Ζελένσκι έχει στραμμένο το βλέμμα του σε μια δεύτερη σύνοδο κορυφής και λέει ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη. - Ο Θυμωμένος Έλληνας




Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι σκοπεύει να έχει έτοιμο σχέδιο μέχρι τον Νοέμβριο, ώστε το Κίεβο να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια δεύτερη διεθνή σύνοδο κορυφής για το όραμά του για την ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι πρέπει να είναι παρόντες και Ρώσοι εκπρόσωποι.

Τον περασμένο μήνα, η Ουκρανία φιλοξένησε τον πρώτο γύρο συνόδων κορυφής στην Ελβετία με εκπροσώπους και αντιπροσωπείες από 92 χώρες, με στόχο την προώθηση του σχεδίου της για ειρήνη. Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την κατοχή της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, δεν προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής.

"Θα βάλω ως στόχο τον Νοέμβριο να έχουμε ένα πλήρες σχέδιο μέχρι τότε. Νομίζω ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι θα πρέπει να είναι παρόντες στη δεύτερη σύνοδο κορυφής", είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.

Τα σχόλια του Ζελένσκι ήρθαν μετά την επιστροφή από την Ουάσιγκτον για μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη πει ότι Ρώσοι εκπρόσωποι θα μπορούσαν να προσκληθούν στον επόμενο γύρο της συνόδου κορυφής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής, με το Κρεμλίνο να λέει ότι δεν υπάρχει «συγκεκριμένο περιεχόμενο» σχετικά με την ιδέα μιας δεύτερης συνόδου κορυφής.

Η πρώτη σύνοδος κορυφής συζήτησε τρία από τα σχέδια 10 σημείων της Ουκρανίας για την ειρήνη, συμπεριλαμβανομένης της επισιτιστικής ασφάλειας, της πυρηνικής ασφάλειας, της απελευθέρωσης αιχμαλώτων πολέμου και παιδιών.

Πηγή: Reuters


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό!Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ!

Δεν μας το λένε στα ΜΜΕ- ΜΜΠ(ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗΣ)-Μας παίρνουν την Λέσβο: «Μετανάστες» λεηλατούν τα πάντα-Φόβοι για Τούρκους πράκτορες (BINTEO)

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΤΗΝ 27η ΙΟΥΛΙΟΥ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο μετανθρωπισμός πίσω από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Χαμός πριν από λίγο με τον Κασσελάκη – Τα μάζεψε και έφυγε! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Κ. Μπακογιάννης: «Οι Αλβανοί της Αθήνας είναι τόσο Αθηναίοι όσο εγώ»| Ο Θυμωμένος Έλληνας

Άφησαν τα πυρομαχικά εκτεθειμένα στον ήλιο και εξερράγησαν – Νέα τροπή παίρνουν τα πράγματα για όσα συνέβησαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Κοινή Συμφωνία Αληλλοϋπεράσπησης υπέγραψαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 Πούτιν και Κίμ Γιόνγκ Ούν με τον δεύτερο να εκφράζει την πλήρη υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στο πόλεμο τής Ρωσίας κατά τής Ουκρανίας. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

New York Times: Οι δυτικές χώρες προμηθεύουν τον ουκρανικό στρατό με πυρομαχικά των οποίων η εγγυημένη διάρκεια ζωής έληξε τη δεκαετία 1970-80 του περασμένου αιώνα προκαλώντας ζημιές και θανάτους στο στράτευμα‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας