Χιλιάδες Ιρανοί μαχητές θέλουν να συμμετάσχουν στη Χεζμπολάχ στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ. -Ο Θυμωμένος Έλληνας




Χιλιάδες μαχητές από ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή είναι έτοιμοι να έρθουν στον Λίβανο και να συμμετάσχουν στη Χεζμπολάχ στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ εάν η βία στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου κλιμακωθεί σε εκτεταμένο πόλεμο, λένε αξιωματούχοι ένοπλες ομάδες και αναλυτές.

Από τη φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χεζμπολάχ στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Η κατάσταση στο βόρειο Ισραήλ επιδεινώθηκε αυτόν τον μήνα μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε έναν ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ αντέδρασε εκτοξεύοντας εκατοντάδες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ισραήλ.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι απείλησαν με στρατιωτική επίθεση στον Λίβανο εάν η παρουσία της Χεζμπολάχ στα σύνορα δεν τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων.

Τα τελευταία 10 χρόνια, μαχητές από ένοπλες ομάδες στο Λίβανο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν, πολέμησαν μαζί κατά τη διάρκεια του 13χρονου πολέμου στη Συρία, βοηθώντας τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Αξιωματούχοι των ενόπλων ομάδων λένε ότι θα μπορούσαν όλοι να ενωθούν εναντίον του Ισραήλ με τον ίδιο τρόπο.

Ο ηγέτης της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είπε σε ομιλία της την Τετάρτη ότι ηγέτες ένοπλων ομάδων στο Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη και άλλες χώρες είχαν προηγουμένως προσφερθεί να στείλουν δεκάδες χιλιάδες μαχητές για να βοηθήσουν τη Χεζμπολάχ, αλλά είπε ότι η ίδια η Χεζμπολά έχει περισσότερους από 100,0

«Τους είπαμε ευχαριστώ, αλλά έχουμε περισσότερα από όσα έχουμε», είπε ο Νασράλα.

Είπε ότι οι μάχες με τη σημερινή τους μορφή είχαν αποσπάσει μόνο μέρος των δυνάμεων της Χεζμπολάχ, αναφερόμενος στους μαχητές που εκτόξευαν πυραύλους και drones.

Αλλά στην περίπτωση ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει. Σε μια ομιλία του το 2017, ο Nasrallah είπε ότι μαχητές από το Ιράν, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν θα «ενωθούν μαζί μας» σε έναν τέτοιο πόλεμο.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι και ιρακινές ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν λένε ότι μαχητές από όλη την περιοχή θα ενταχθούν αν ξεσπάσει πόλεμος στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Χιλιάδες τέτοιοι μαχητές έχουν ήδη σταλεί στη Συρία και μπορούν εύκολα να εισέλθουν στον Λίβανο πέρα από απροσδιόριστα σύνορα.

«Θα πολεμήσουμε πλάι-πλάι με τη Χεζμπολάχ» αν ξεσπάσει εκτεταμένος πόλεμος, δήλωσε στο Associated Press αξιωματούχος ιρακινής ένοπλης ομάδας στη Βαγδάτη.

Είπε ότι ορισμένοι από τους συμβούλους των ιρακινών ένοπλων ομάδων βρίσκονται στον Λίβανο.

Ένας αξιωματούχος μιας λιβανέζικης ένοπλης ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν είπε ότι οι ιρακινοί μαχητές Hashdi Shaabi, η μαχητική ομάδα Fatimid του Αφγανιστάν, η μαχητική ομάδα Zainab του Πακιστάν και οι Houthi της Υεμένης θα μπορούσαν να έρθουν στον Λίβανο και να συμμετάσχουν στον πόλεμο.

Πηγή/ AP

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άφησαν τα πυρομαχικά εκτεθειμένα στον ήλιο και εξερράγησαν – Νέα τροπή παίρνουν τα πράγματα για όσα συνέβησαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Τα πείρε ο Δήμαρχος! ΛΑΡΙΣΑ του ΙΣΛΑΜ!Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες είναι άστεγοι, 420 ψευτο-πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε διαμερίσματα της Λάρισας!

ΕΚΤΑΚΤΟ - Καλαβρύτων Αμβρόσιος για gay pride 2022: Ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η λέξη «Μακεδονία» αντικαταστάθηκε με το γράμμα «Μ» που μοιάζει με... ΝΔ

Οι Τούρκοι απέκτησαν επίθετα μόλις το 1934 – Τι έγινε με όσους είχαν Ελληνικά επίθετα; - Ο Θυμωμένος Έλληνας

ΑΝΤΗΧΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι αποχαιρετούν το μοναστήρι τους και καίνε τα σπίτια τους

Nordic Monitor: Απόρρητα έγγραφα εισβολής του τουρκικού στρατού σε 131 νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο

Συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας: Το «καυτό» αντάλλαγμα για το Αιγαίο!!! Θα μας το ζητήσει το Παρίσι; (vid)

οριστικά αποσύρονται τα ελληνικά α/α συστήματα s-300pmu1, τοr-μ1 και osa-akm: πάνε ουκρανία αντί 2,2 δισ. δολ - Ο Θυμωμένος Έλληνας