Κοινή Συμφωνία Αληλλοϋπεράσπησης υπέγραψαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 Πούτιν και Κίμ Γιόνγκ Ούν με τον δεύτερο να εκφράζει την πλήρη υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στο πόλεμο τής Ρωσίας κατά τής Ουκρανίας. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής για τον Θυμωμένος Έλληνας:
Ιωάννης Ελευθερίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία την Τετάρτη που περιελάμβανε δέσμευση να υπερασπιστούν ο ένας τον άλλον.

 Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την «πλήρη υποστήριξή του» στη στρατιωτική εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Κιμ για τη φιλοξενία του, λέγοντας ότι η Μόσχα εκτιμά τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στη χώρα του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ασιάτες σύμμαχοί τους προσπαθούν να δουν πόσο μπορεί η Ρωσία να ενισχύσει την υποστήριξη για τη μοναδική χώρα που δοκιμάζει πυρηνικά όπλα αυτόν τον αιώνα.

Στη συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ Πούτιν και Κιμ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, η χώρα του οποίου τελεί υπό κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2006, χαρακτήρισε τον Ρώσο ηγέτη «τον πιο αγαπητό φίλο του κορεατικού λαού» και την «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη» της Βόρειας Κορέας για τη ρωσική κυβέρνηση στο τον πόλεμο της που εξέφρασε η Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι και οι δύο χώρες δεν θα δέχονται πλέον κυρώσεις από τη Δύση και ζήτησε αναθεώρηση των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας.

«Οι κυρώσεις και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να επανεξεταστούν», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ μάχονται ενάντια στην «ηγεμονία των ΗΠΑ» και επαίνεσε τη Βόρεια Κορέα για την «ισορροπημένη στάση» της στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Η σημερινή συμφωνία είναι πραγματικά ένα έγγραφο προόδου», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.
 «Η Ρωσία δεν θα αρνηθεί τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε την Τετάρτη», είπε.

Οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτή η συμμαχία και η φιλία έχει αυξηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι προμήθευε πυρομαχικά και πυραύλους στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εγείροντας ανησυχίες για περαιτέρω παραδόσεις όπλων στη Μόσχα.

Πηγή/Reuters


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άφησαν τα πυρομαχικά εκτεθειμένα στον ήλιο και εξερράγησαν – Νέα τροπή παίρνουν τα πράγματα για όσα συνέβησαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Τα πείρε ο Δήμαρχος! ΛΑΡΙΣΑ του ΙΣΛΑΜ!Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες είναι άστεγοι, 420 ψευτο-πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε διαμερίσματα της Λάρισας!

ΕΚΤΑΚΤΟ - Καλαβρύτων Αμβρόσιος για gay pride 2022: Ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η λέξη «Μακεδονία» αντικαταστάθηκε με το γράμμα «Μ» που μοιάζει με... ΝΔ

Οι Τούρκοι απέκτησαν επίθετα μόλις το 1934 – Τι έγινε με όσους είχαν Ελληνικά επίθετα; - Ο Θυμωμένος Έλληνας

ΑΝΤΗΧΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι αποχαιρετούν το μοναστήρι τους και καίνε τα σπίτια τους

Nordic Monitor: Απόρρητα έγγραφα εισβολής του τουρκικού στρατού σε 131 νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο

Συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας: Το «καυτό» αντάλλαγμα για το Αιγαίο!!! Θα μας το ζητήσει το Παρίσι; (vid)

οριστικά αποσύρονται τα ελληνικά α/α συστήματα s-300pmu1, τοr-μ1 και osa-akm: πάνε ουκρανία αντί 2,2 δισ. δολ - Ο Θυμωμένος Έλληνας