ΜΟΣΧΑ : Παρασκευή 22/3/2024, στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, ένοπλοι επιτέθηκαν με πυροβόλα όπλα σε φρουρούς ασφαλείας και θεατές στη συναυλία του ροκ συγκροτήματος Picnic. - Ο Θυμωμένος Έλληνας







Την Παρασκευή, στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, ένοπλοι επιτέθηκαν με πυροβόλα όπλα σε φρουρούς ασφαλείας και θεατές στη συναυλία της ομάδας Picnic. Αποτέλεσμα ήταν να εκδηλώσει φωτιά στο κτίριο. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από τους νεκρούς 40 άτομα, περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν. Οι στρατιώτες του SOBR άρχισαν να εισβάλλουν στο κτίριο. Η Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία με το άρθρο «τρομοκρατική επίθεση».

Το βράδυ της Παρασκευής, άγνωστοι άνοιξαν πυρ στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στα βορειοδυτικά της Μόσχας - στο Krasnogorsk. Εκείνο το βράδυ επρόκειτο να γίνει εδώ μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος της Αγίας Πετρούπολης "Picnic". Περισσότερα από 6 χιλιάδες άτομα θα μπορούσαν να είναι στην αίθουσα. Όπως ανέφερε το Κεντρικό Επιχειρησιακό Κέντρο της FSB, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν λίγο πριν τη συναυλία και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά. Η Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για το άρθρο «Τρομοκρατική Πράξη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετοί επιτιθέμενοι με καμουφλάζ άνοιξαν πυρ από αυτόματα όπλα. Αν κρίνουμε από τις καταγραφές από κάμερες παρακολούθησης, πυροβόλησαν πρώτα τους φρουρούς στην κεντρική είσοδο, και στη συνέχεια πυροβόλησαν τους θεατές και άναψαν φωτιά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πυροβολητές φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και σακίδια με όπλα και πυρομαχικά. Υπήρχαν επίσης αναφορές ότι τρομοκράτες είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και μπορεί να κρατούν ομήρους.

Ανταποκριτής του RIA Novosti ανέφερε από τη σκηνή ότι τουλάχιστον τρία άτομα εισέβαλαν στους πάγκους και άνοιξαν πυρ από πολυβόλα. Στη συνέχεια πέταξαν χειροβομβίδα ή εμπρηστική βόμβα, προκαλώντας φωτιά. Οι άνθρωποι στην αίθουσα ξάπλωσαν στο πάτωμα και μετά από 15-20 λεπτά άρχισαν να σέρνονται έξω. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Moscow 24 , άκουσαν πυροβολισμούς ενώ βρίσκονταν στον ημιώροφο. Αφού αποφάσισαν να κατέβουν, είδαν ότι πυροβολούσαν και εκεί.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες της FSB, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν. Η φωτιά που ξεκίνησε στην αίθουσα συναυλιών κατέκλυσε γρήγορα την ταράτσα του κτιρίου. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύτηκαν ελικόπτερα. Στη συνέχεια υπήρξαν αναφορές για κατάρρευση μέρους της στέγης. Το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Στο σημείο της έκτακτης ανάγκης εργάζονται αστυνομικοί και συγκεκριμένα στρατιώτες της ΟΜΟΝ και του SOBR, οι οποίοι άρχισαν να εισβάλλουν στο κτίριο.

Στο σημείο της τραγωδίας στάλθηκαν δεκάδες περιφερειακές ομάδες και ομάδες ασθενοφόρων της Μόσχας. Οι μονάδες πυροσβεστικής και διάσωσης επιχειρούν σε υψηλότερο βαθμό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, περίπου 100 άτομα απομακρύνθηκαν από το υπόγειο του Δημαρχείου Crocus. Ταυτόχρονα, οι διασώστες έσωσαν ανθρώπους από την ταράτσα χρησιμοποιώντας μηχανισμούς ανύψωσης.

Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής από τα Ρωσικά :
 Ιωάννης Ελευθερίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Νετιάναχου δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Χάγης και δεν θα του παραδώσει ούτε έναν στρατιώτη του Ισραήλ που διέπραξε εγκλήματα πολέμου. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζεται να εκδώσει εντάλματα ΣΥΛΛΗΨΗΣ του Νετανιάχου και μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

"Ημέρες ντροπής και εξευτελισμού"

Συνεχίζουν να πυρπολούν εκκλησίες στη Χίο (video)

Τι λέτε ορέ;;Έχει και άλλα έξυπνα τσογλάνια σαν και εσάς η μάνα σας;;Ούστ κοπρόσκυλα!!

Επιστήμονες ετοιμάζουν «υπερεμβόλιο» απέναντι σε κάθε κορωνοϊό | Ο Θυμωμένος Έλληνας

Μεντβέντεφ: «Κανείς δεν αμφέβαλλε ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες θα ενέκριναν τη «βοήθεια» σε μια συμμορία νεοναζί, και που τελικά θα οδηγήσει στην επαίσχυντη κατάρρευση της ποταπής αυτοκρατορίας του κακού του 21ου αιώνα - των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής». - Ο Θυμωμένος Έλληνας