Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο στον Κόλπο του Ομάν - Ο Θυμωμένος Έλληνας


Ανάμεσα στο πλήρωμα είναι και ένας Έλληνας ναυτικός - Σε περιπέτειες και πέρυσι το πλοίο όταν είχε κατασχεθεί για διαφορετικούς λόγους από τις αμερικανικές αρχές
Πειρατεία σημειώθηκε σε ελληνόκτητο τάνκερ με ξένη σημαία στον Κόλπο του Ομάν.

Ανάμεσα στο πλήρωμα είναι και ένας Έλληνας ναυτικός.



Στο πλοίο εισέβαλαν σήμερα το πρωί έξι άνδρες με στρατιωτικές στολές, καλύπτοντας τις κάμερες παρακολούθησης καθώς επιβιβάζονταν. Αυτό αναφέρει η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey.

Το πλοίο είχε μόλις βγει από τα στενά του Κόλπου του Ομάν, δηλαδή μεταξύ της περιοχής του Ιράν και του Κατάρ, στον Περσικό Κόλπο.

Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για το πλοίο St. Nikolas που παλιότερα ήταν γνωστό ως Suez Rajan, της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Empire Navigation, συμφερόντων Σταμάτη Μόλαρη. Σε δήλωσή της στο AP, η εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, επιβεβαίωσε ότι έχασε την επαφή με το πλοίο ενώ έκανε γνωστό ότι έχει 19 άτομα πλήρωμα (18 από τις Φιλιππίνες και ένα από την Ελλάδα), χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Με παρελθόν, είχε κατασχεθεί από τις ΗΠΑ

Το δεξαμενόπλοιο St Nikolas μετέφερε ιρακινό πετρέλαιο. Το σκάφος, προηγουμένως ονομαζόταν Suez Rajan και κατασχέθηκε από τις αμερικανικές αρχές πέρυσι για τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου, πυροδοτώντας μια αντίποινα κατάσχεση από το Ιράν ενός δεξαμενόπλοιου που μετέφερε πετρέλαιο από το Κουβέιτ για την αμερικανική εταιρεία Chevron.

Η Empire Navigation, η ιδιοκτήτρια του St Nikolas με έδρα την Ελλάδα, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι είχε διευθετήσει μια διαφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τη συμμετοχή του πλοίου στην παραβίαση του καθεστώτος κυρώσεων των ΗΠΑ.

Το πλοίο είναι ένα δεξαμενόπλοιο «Suezmax», το μεγαλύτερο είδος που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Διώρυγα του Σουέζ πλήρως φορτωμένο. Τέτοια πλοία μπορούν να μεταφέρουν έως και 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου.

Την Τετάρτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και κάλεσε τους Χούθι να απελευθερώσουν το Galaxy Leader, ένα πλοίο που μετέφερε όχημα που κατέλαβαν και εκτροπής τον Νοέμβριο, και το πλήρωμά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας