Το PKK λέει ότι 88 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε τρεις επιχειρήσεις - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής για τον Θυμωμένος Έλληνας: Ιωάννης Ελευθερίου.

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών του PKK και του τουρκικού στρατού συνεχίζονται στα βουνά Amedi και Khawkurk για τρεις ημέρες. Το PKK λέει ότι έχει επιτεθεί στο τουρκικό αρχηγείο σε τρεις επιχειρήσεις από περισσότερες από 10 κατευθύνσεις, σκοτώνοντας 88 στρατιώτες. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε τον θάνατο 12 στρατιωτών και εξαπέλυσε εντατικούς βομβαρδισμούς.

Το Κέντρο Τύπου και Πληροφοριών του HPG (HPG) ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες τριών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Νοεμβρίου στα βουνά Khawkurk και Metina, της δεύτερης και τρίτης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκαν στα βουνά Amedi στο ανατολικό και δυτικό Zap.

Στην πρώτη επιχείρηση σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες και 1 αντάρτης μαρτύρησε στην πρώτη επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις μας στην περιοχή Khawkurk. «Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επιχείρηση διείσδυσης στο όρος Ορτέ στη Μετίνα, σκοτώνοντας 9 εχθρικούς στρατιώτες», ανέφερε το HPG.

Στη δεύτερη επιχείρηση, το HPG είπε ότι οι αντάρτες του επιτέθηκαν σε 200 Τούρκους στρατιώτες, 44 θέσεις, σκηνές, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα σε τρεις περιοχές δυτικά του Ζαπ από επτά κατευθύνσεις το απόγευμα της 23ης αυτού του μήνα. 
Στις επιθέσεις με χειροβομβίδες και βαρέα όπλα σκοτώθηκαν 34 στρατιώτες. 
Στην επίθεση σκοτώθηκαν τρεις αντάρτες.

Το ίδιο βράδυ, 18 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή σε τρίτη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο ανατολικό Ζαπ. 
Σύμφωνα με το HPG, δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ των ανταρτών.

Σε απάντηση στις επιθέσεις του PKK, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η αεροπορία, υπό την ηγεσία του υπουργού Άμυνας Yeshar Guler, κατέστρεψε 29 στόχους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων «κυψελών, καταφυγίων, πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αποθηκών που τους χρησιμοποιεί το PKK/YPG. ”

Η Τουρκία βλέπει το PKK και το YPG ως ένα και αποκαλεί και τις δύο «τρομοκρατικές οργανώσεις. Ορισμένες από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός χθες το βράδυ είχαν στόχο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαιοπηγές και μια σειρά από άλλα σημεία στο Δυτικό Κουρδιστάν.

Η Τουρκία αναγνώρισε επίσημα τον θάνατο 12 στρατιωτών σε επιθέσεις του PKK στο Khawkurk και στο Amedi τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά το PKK λέει ότι «Η Τουρκία κρύβει τη ζημιά και 88 στρατιώτες σκοτώθηκαν «Μόνο τέσσερις από τους αντάρτες μας σκοτώθηκαν.

.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν από το 1995 και έχει αυξήσει τον αριθμό των βάσεων τα τελευταία χρόνια. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κουρδιστάν, υπάρχουν περισσότερες από 10 βάσεις και χιλιάδες στρατιώτες στο Badinan, στην επαρχία Duhok.

Δεκάδες χωριά έχουν εκκενωθεί στο Duhok λόγω των μαχών μεταξύ Τουρκίας και PKK, όχι μόνο εκεί, αλλά και στις περιοχές Sinjar, Makhmur, Sulaimani, Zine Warte και Kandil.

Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, πολλά είδη βαρέων και εμπρηστικών όπλων χρησιμοποιούνται στη μάχη κατά του PKK, τα οποία έχουν καταστρέψει τη φύση, τα χωράφια, τους κήπους, τη γεωργική γη, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με την Ομάδα Κουρδιστάν της CPT, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 82 επιθέσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν μόνο φέτος, σκοτώνοντας περισσότερους από 147 πολίτες και τραυματίζοντας περισσότερους από 220 άλλους Το 59 τοις εκατό των θυμάτων ήταν άμαχοι, όχι μαχητές του PKK.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκινά τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης των πτηνών για τον άνθρωπο - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Επιβεβαίωση του Θυμωμένος Έλληνας ήρθε σήμερα ότι η Ρωσία κύρηξε τη δική της «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα όπου ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 κατέρριψε το αμερικανικό RQ-4B Global Hawk κοντά στην Κριμαία ‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Financial Times : Από εδώ και πέρα, όποιος θέλει να πάρει τη γερμανική υπηκοότητα πρέπει να δηλώσει ότι υποστηρίζει το Ισραήλ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Μαρία Ζαχάροβα: «Apocalypse News: Στην κατάταξη οικονομικής ανταγωνιστικότητας του Swiss IMD Business Institute, η Γερμανία βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και την Ταϊλάνδη πληρώντας τις κυρώσεις στην Ρωσία.❗ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Χιλιάδες Ιρανοί μαχητές θέλουν να συμμετάσχουν στη Χεζμπολάχ στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ. -Ο Θυμωμένος Έλληνας

«Η ευρωπαϊκή διπλωματία θα διευθύνεται από έναν ένθερμο αντίπαλο της Ρωσίας, της οποίας η οικογένεια καταπιέστηκε στην ΕΣΣΔ», δήλωσε η γερμανική Bild για την Κάγια Κάλλας. - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Μυστήριο του Κρεμλίνου: Ο Πούτιν υπέγραψε - Ο Σουροβίκιν απολύθηκε αφού φέρεται να πέρασε εβδομάδες σε κατ' οίκον περιορισμό ως ύποπτος συμμετοχής στο θανατηφόρο στρατιωτικό πραξικόπημα του PRIGOZHIN τον Ιούνιο.‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Άξιζε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους η υποστήριξη του Deep State στον μίνι-Φύρερ για την καταστροφή της Ρωσικής Ομοσπονδίας; - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Τηλεφωνική επικοινωνία Δενδια-Τσαβουσογλου

Αυτός κρύβεται πίσω από την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά (βίντεο)