Επίθεση από drone δέχθηκε ισραηλινό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας - Ο Θυμωμένος Έλληνας


                                                 Επιμέλεια μετάφρασης                                                         και αντιγραφής:
                                                    Ιωάννης Ελευθερίου.   

Δύο υπηρεσίες ναυτιλιακής ασφάλειας δήλωσαν ότι ένα ισραηλινό πλοίο δέχτηκε επίθεση από drone στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας και πυρπολήθηκε, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα. Κανείς δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση.
 
Οι Επιχειρήσεις Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανέφεραν το Σάββατο ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε σε επίθεση με drone στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας.
 
"Το πλοίο μετέφερε χημικά και έφερε σημαία Λιβερίας. Ήταν ένα ισραηλινό πλοίο με προορισμό την Ινδία από τη Σαουδική Αραβία", ανέφερε σε δήλωση η Ambrey, μια εταιρεία πληροφοριών ναυτιλιακής ασφάλειας.
 
Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα, το πλοίο βρισκόταν 370 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ινδικής πόλης Veraval.
 
Η UKMTO αναφέρει ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα και η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τον Ambrey, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς.
 
Καμία ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Χούτι της Υεμένης, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
 
Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι οι Χούτι εκτόξευσαν τουλάχιστον 100 πυραύλους και drones κατά 10 εμπορικών και φορτηγών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
 
Οι Χούτι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι επιθέσεις έγιναν σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ για την υποστήριξη των αδελφών μας στην κατεχόμενη Γάζα.
 
«Οποιαδήποτε χώρα κινηθεί εναντίον της Υεμένης θα χτυπηθεί από την Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη ο Μοχάμεντ Αλί αλ-Χούσι, αξιωματούχος των Χούτι και πρώην επικεφαλής της Επαναστατικής Επιτροπής της Υεμένης.
 
Η πρώτη ναυτική επίθεση από τους Χούτι μετά τον πόλεμο της Γάζας ήταν στις 19 Νοεμβρίου 2023, όταν επιτέθηκαν με ελικόπτερο σε ένα πλοίο που ονομάζεται Galaxy Leader και απήγαγαν 25 μέλη του πληρώματος.
 
«Οποιοδήποτε ισραηλινό ή ισραηλινό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα θα είναι νόμιμος στόχος για τους Χούτι», προειδοποίησε.
 
Η τελευταία τους επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, όταν οι Χούτι ανέφεραν σε δήλωση: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων που ανήκουν στη Σιωνιστική οντότητα.
 
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP αποφάσισε τη Δευτέρα να αναστείλει όλα τα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού οι Χούτι εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων σε πολλά πλοία στη διαδρομή Μπαμπ αλ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα.
 
«Η απόφαση ελήφθη λόγω της κακής κατάστασης στη θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή», ανέφερε η BP σε ανακοίνωσή της.
 
Αυτή δεν είναι η πρώτη εταιρεία που παίρνει αυτή την απόφαση. Η Maersk και η Hapag-Lloyd ανέστειλαν τα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω των εντάσεων μεταξύ των Χούτι της Υεμένης, δήλωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι δύο μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες. Στις 14-12-2023 οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε γερμανικό και δανικό πλοίο.
 
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2023 στη Μανάμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες εφαρμόζουν μια νέα πολιτική και σχέδιο για την προστασία των πλοίων της Ερυθράς Θάλασσας από τις επιθέσεις των Χούτι.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, οι χώρες που συμμετέχουν στην αποστολή είναι η Βρετανία, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Σεϋχέλλες και η Ισπανία.
 
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χούτι, η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος της Υεμένης και δεν αναγνωρίζεται διεθνώς, έχει πει ότι επιτίθεται σε πλοία που ανήκουν σε Ισραήλ ή δεσμεύονται ως πίεση στο Ισραήλ, το οποίο μάχεται εναντίον των Παλαιστινίων.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

CNN: Η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επτά όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν είχατε ακούσει ποτέ -Βίντεο.| O Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας