Ιράν: Ένας στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία..Με αντίποινα απειλεί το Ιράν - Ο Θυμωμένος Έλληνας



       Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής για τον Θυμωμένος Έλληνας : Ιωάννης Ελευθερίου

Ο ιρανικός στρατός λέει ότι ένας ανώτερος στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία τη Δευτέρα, δεσμευόμενος να εκδικηθεί «για το έγκλημα.

«Ο Ραζί Μουσαβί σκοτώθηκε πριν από ώρες κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης γύρω από τη Δαμασκό», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Είπε ότι ο Μουσαβί ήταν «ένας από τους πιο έμπειρους συμβούλους» του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη Συρία.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει στον αρχαίο εχθρό του Ιράν να επεκτείνει τη θέση του στη Συρία.

Ο Μουσαβί «έχει δραστηριοποιηθεί στην παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης στο μέτωπο της αντιπολίτευσης στη Συρία», ανέφερε το IRNA. Αυτό αναφέρεται σε ένοπλες ομάδες που είναι εχθρικές προς το Ισραήλ και υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μουσαβί, λέγοντας ότι σκοτώθηκε σε «επίθεση με πυραύλους» και υποσχέθηκαν «Το Ισραήλ θα πληρώσει για αυτό το έγκλημα.

Οι Φρουροί της Επανάστασης είπαν ότι ο Μουσαβί ήταν συνοδός του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε το 2020 σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Την επόμενη εβδομάδα συμπληρώνονται τέταρτη επέτειος από τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Η ιρανική τηλεόραση ανέφερε ότι ο Μουσαβί χτυπήθηκε από «τρεις πυραύλους» και δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει καπνό να αναδύεται από την περιοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε τοποθεσίες στη Συρία που χρησιμοποιούνται από ομάδες Ιρανών και Λιβανέζων Χεζμπολάχ στην περιοχή Sayda Zainab της Δαμασκού.

Οι κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν καπνό να υψώνεται από τα χωράφια της περιοχής.

Από την αρχή του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές, με στόχο κυρίως ιρανικές δυνάμεις, μαχητές της Χεζμπολάχ και θέσεις του συριακού στρατού.

Το Ισραήλ σπάνια σχολιάζει αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας και πρόσφατα έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη Χαμάς οικονομικά και στρατιωτικά, επαίνεσε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ ως «νίκη. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι εμπλέκεται άμεσα. Ήταν οι επιθέσεις της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς έχουν σκοτώσει περίπου 1.140 ανθρώπους, κυρίως άμαχους.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας λένε ότι 20.400 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και έχει καταστήσει την υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης την κύρια εξωτερική του πολιτική από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.



Πηγή: AFP

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας