Εφιάλτης για το Ισραήλ το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Kornet, ένα αντιαρματικό και θωρακισμένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να χτυπά επίγειους και εναέριους στόχους - Ο Θυμωμένος Έλληνας


Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Kornet, ένα αντιαρματικό και θωρακισμένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να χτυπά επίγειους και εναέριους στόχους, μπορεί να αναπτυχθεί σε οχήματα και επίγειες πλατφόρμες. 

Θεωρείταιι το πιο σημαντικό κατευθυνόμενο βλήμα και βασίζεται σε σύστημα καθοδήγησης λέιζερ με υψηλή αντίσταση στα παράσιτα.

Αναπτύχθηκεε από το 1988 έως το 1998 και τέθηκε σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό Υπάρχουν διάφοροι τύποι, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά όσον αφορά το εύρος και τη δραστηριότητα. 

 Το σύστημα έχει συμμετάσχει στους πολέμους στο Ιράκ, τον Λίβανο, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ουκρανία και σήμερα χρησιμοποιείται από ένοπλες ομάδες στη Γάζα κατά του ισραηλινού στρατού.

 Μερικές πληροφορίες για το πυραυλικό σύστημα 9M133 Kornet:
 • Φέρει κράνος υψηλής έκρηξης ικανό να διαπεράσει μια ατσάλινα ασπίδα πάχους 100 cm.
 • Το σύστημα ζυγίζει έως 29 κιλά.
 • Έχει μήκος 120 cm και διάμετρο 152 mm.
 • Ταχύτητα έως 250 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
 • Εμβέλεια 100 έως 5000 μέτρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

" Έφυγε" ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης , Βαγγέλης Παπαθανασίου . - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας