Πλοία του ΝΑΤΟ συμμετέχουν σε μεγάλη άσκηση αεράμυνας με συμμαχικά αεροσκάφη στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του Neptune Strike 23-2 - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Μεσόγειος Θάλασσα – Μια μεγάλη άσκηση αεράμυνας στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη από τρία διαφορετικά έθνη διέταξε το Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG2) HMS Duncan στο πλαίσιο της δραστηριότητας επαγρύπνησης του ΝΑΤΟ Neptune Strike 23-2.

Συνολικά τέσσερα πλοία από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο ενσωματώθηκαν απρόσκοπτα σε μια αμυντική πολυεθνική δύναμη του ΝΑΤΟ, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη εκπλήρωσαν τους ρόλους τόσο των φιλικών όσο και των εχθρικών δυνάμεων.

 Αυτό δημιούργησε ένα ρεαλιστικό και προκλητικό επιχειρησιακό σενάριο για την ομάδα εργασίας. 

Η συνδυασμένη δύναμη των μαχητικών αεροσκαφών περιελάμβανε F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, F16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και Typhoons της Βασιλικής Αεροπορίας, ενώ ένα Voyager της Βασιλικής Αεροπορίας παρείχε ανεφοδιασμό αέρος-αέρος.

Η συγκέντρωση αυτού του αριθμού στρατιωτικών μέσων για την απρόσκοπτη λειτουργία είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη της δύναμης που προέρχεται από το συνδυασμό μεμονωμένων εθνικών δυνατοτήτων σε μια πολύ μεγαλύτερη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική, πολυεθνική δύναμη
Η άσκηση επέτρεψε στην ομάδα εργασίας και το πολυεθνικό επιτελείο της να δοκιμάσουν τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες τους στην παροχή ολοκληρωμένης αεράμυνας και αντιαεροπορικού πολέμου.

 Η ελληνική φρεγάτα HS Limnos, οι τουρκικές φρεγάτες TCG Gokceada και TCG Goksu και HMS Duncan (ένα αντιτορπιλικό του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού) μπόρεσαν να επιδείξουν την ικανότητα και τη διαλειτουργικότητά τους, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και την ομάδα εργασίας από τον πραγματικό κόσμο. απειλές._nato4Οι κοινές επιχειρησιακές διαδικασίες του ΝΑΤΟ επιτρέπουν τον συντονισμό των πολυεθνικών αεροπορικών μέσων με αυτόν τον τρόπο και εμβαθύνει την κατανόηση που υπάρχει μεταξύ των συμμαχικών εθνών, επιτρέποντάς τους να ενεργούν ως ενοποιημένη και συνεκτική δύναμη.

Ο Διοικητής του SNMG2, διοικητής του Βασιλικού Ναυτικού Paul Stroude, δήλωσε:

 «Η συγκέντρωση αυτού του αριθμού στρατιωτικών μέσων για την απρόσκοπτη λειτουργία είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη της δύναμης που προέρχεται από το συνδυασμό των επιμέρους εθνικών δυνατοτήτων σε ένα πολύ μεγαλύτερο, ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό, πολλαπλό εθνική δύναμη».

Η άσκηση αεράμυνας ήταν μέρος μιας ευρύτερης περιόδου δραστηριότητας επαγρύπνησης υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, γνωστής ως Neptune Strike. 

Διευθύνεται από το Naval Striking and Support Forces NATO (STRIKFORNATO), το οποίο είναι ένα αναπτυσσόμενο και επεκτάσιμο αρχηγείο σχεδιασμένο να διοικεί υψηλές δυνατότητες κρούσης, όπως αεροπλανοφόρο και αμφίβιες ομάδες εργασίας.

 Το Neptune Strike εστιάζει στην ικανότητα ενσωμάτωσης τέτοιων ομάδων εργασίας σε μια δυναμική, ευέλικτη δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Garibaldi τέθηκαν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ.

 Η συνοδεία και η προστασία πλοίων όπως αυτά είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα του SNMG2, επομένως για το Neptune Strike 23-2 οι φρεγάτες ανθυποβρυχιακού πολέμου ITS Carabiniere και FS Languedoc αποσπάστηκαν από το SNMG2, για να αποτελέσουν μέρος της αμυντικής ασπίδας που περιβάλλει τα δύο αεροσκάφη. μεταφορείς.

Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία μιας τέτοιας δραστηριότητας, ο Cdre Stroude είπε: 

«Το Neptune Strike πρόσφερε στο SNMG2 μια ανεκτίμητη ευκαιρία να συνεργαστεί με το STRIKFORNATO, συμμαχικές ομάδες κρούσης αερομεταφορέων και συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις για να αναλάβει σύνθετη, δυναμική, σύντομης ειδοποίησης δραστηριότητα για να επιδείξει και να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητά μας.

 Αυτό μας αφήνει σε καλή θέση να συνεχίσουμε την αποστολή μας καθησυχασμού και αποτροπής σε όλη τη Μεσόγειο».

Η Μόνιμη Ομάδα δύο ναρκών του ΝΑΤΟ (SNMCMG2) συμμετείχε επίσης στην Άσκηση Neptune Strike-23-2 στα ανοιχτά της ακτής Augusta της Ιταλίας στις 11 Ιουλίου 23.

Η ιταλική ναυαρχίδα ITS Stromboli και το ιταλικό minehunter ITS Viareggio αλληλεπίδρασαν με τις μονάδες CTF65 και CTF63 USS Paul Ignatius και USS Liroy Grumman.

 Τα πλοία SNMCMG2 άνοιξαν ένα μονοπάτι παρέχοντας ασφαλή διέλευση στα πλοία που ακολουθούσαν πίσω, μέσω επιχειρήσεων καθοδήγησης.

Ο Διοικητής του SNMCMG2, Ιταλός καπετάνιος Ettore Ronco, είπε ότι αυτό το σενάριο «προπορευόμενου» ήταν καλά σχεδιασμένο και εκτελέστηκε από το πλήρωμα του ναρκοκυνηγού οδηγού ITS Viaregio.

«Το σίριαλ έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ικανότητες ελιγμών σε μια λεπτή νησίδα και να ακολουθήσουν το ITS Viareggio με ακρίβεια και μυστικότητα», είπε.

 "Το SNMCMG2 ολοκλήρωσε αυτή την αλληλεπίδραση με πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα, αυξάνοντας το επίπεδο ετοιμότητάς μας."

Το SNMCMG2 είναι μία από τις τέσσερις μόνιμες δυνάμεις που αποτελούν τη θαλάσσια συνιστώσα της Κοινής Ομάδας Εργασίας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF), η οποία αποτελεί μέρος της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF). 

Για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, μπορούν να προστεθούν πρόσθετες δυνάμεις σε αυτήν την ομάδα, με το επιτελείο διοίκησης του ΝΑΤΟ επί του Flagship, ικανό να παρέχει έγκαιρη υποστήριξη στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Το SNMG2 είναι μια πολυεθνική ολοκληρωμένη ομάδα εργασιών που προβάλλει μια συνεχή και ορατή υπενθύμιση της αλληλεγγύης και της συνοχής της Συμμαχίας. 

Αυτή η συνεχής ναυτική ικανότητα εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων και πραγματικών επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης και συγκρούσεων.

Το SNMG2 είναι μία από τις τέσσερις Μόνιμες Ναυτικές Δυνάμεις που επιχειρούν υπό τη Συμμαχική Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ, με έδρα το Northwood του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ιστορία από το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων της MARCOM


Πηγή





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας