Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer προέβλεψε πού θα σταματήσουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας



  Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα τερματιστεί μετατρέποντας την Ουκρανία σε ένα «δυσλειτουργικό κράτος» που δεν θα πληροί τα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ. 

Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post.

  «Η Ρωσία δεν θα κατακτήσει ολόκληρη την Ουκρανία». Όμως η Ουκρανία θα χάσει μεγάλα τμήματα της επικράτειάς της. 

Οι Ρώσοι θέλουν να κερδίσουν περισσότερο από το 23% που ήδη ελέγχουν. 
 Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα κερδίσουν περίπου το 43% της Ουκρανίας. «Θα καταλήξουν να κατακτήσουν τη χερσόνησο της Κριμαίας και οκτώ διαφορετικές περιοχές, που θα αντιπροσωπεύουν ένα πραγματικά μεγάλο μέρος της επικράτειας, σχεδόν το μισό», είπε.

   «Αυτό που θα μείνει από την Ουκρανία θα είναι ένα δυσλειτουργικό κράτος που δεν θα μπορέσει να εμπλακεί σε σημαντικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».  Και επίσης, δεν θα πληροί τα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Mearsheimer.


Ο πολιτικός επιστήμονας επεσήμανε ότι δεν βλέπει προοπτική ειρηνικής λύσης. Τόνισε ότι καμία πλευρά δεν θα συμφωνήσει σε εδαφικές παραχωρήσεις, επομένως η σύγκρουση πιθανότατα θα τελειώσει αργά ή γρήγορα σε παγωμένη κατάσταση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας