Λαβρόφ: Όταν οι ΗΠΑ μεταφέρουν F-16 στην Ουκρανία, θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη εξέλιξη‼️ -Ο Θυμωμένος Έλληνας



  Η εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών F-16 που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στο Κίεβο εναντίον της Ρωσίας θα θεωρήσει απειλή από τη Δύση στην πυρηνική σφαίρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ.
  «Έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας για αυτό το θέμα αρκετές φορές.
 «Θα έλεγα μάλιστα ότι έχει εξαντληθεί, ώστε να μην επαναληφθεί εάν δεν γίνονταν ενέργειες στη Δύση που μας αναγκάζουν ξανά και ξανά να επισημαίνουμε τους κινδύνους μιας  στρατηγικό φύση που προκύπτει από μια επιθετική αντιρωσική πολιτική», είπε ο υπουργός.

  Υπενθύμισε ότι οι προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία ορίζονται σαφώς στο στρατιωτικό δόγμα.  
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες, συνέχισε ο υπουργός. 
"Μόνο ένα παράδειγμα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης εξέλιξης είναι τα σχέδια των ΗΠΑ να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο καθεστώς του Κιέβου. Έχουμε ενημερώσει τις πυρηνικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτών των αεροσκαφών να μεταφέρουν  πυρηνικά όπλα»,ο Λαβρόφ είπε ότι «καμία διαβεβαίωση από την πλευρά τους δεν θα βοηθήσει».
  Ο υπουργός εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, ο ρωσικός στρατός δεν θα αποφασίσει «αν κάθε συγκεκριμένο αεροσκάφος του συγκεκριμένου τύπου είναι εξοπλισμένο για την παράδοση πυρηνικών όπλων ή όχι».
Θα θεωρήσουμε το ίδιο το γεγονός της εμφάνισης τέτοιων συστημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ως απειλή από τη Δύση στην πυρηνική σφαίρα», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, Andriy Yermak, δήλωσε σε συνέντευξή του σε Ουκρανούς δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία ελπίζει να παραλάβει τα πρώτα μαχητικά F-16 από δυτικούς εταίρους μέχρι το τέλος του 2023. 

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεν κατονόμασε το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του F-16 στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξαρτηθεί από την εκπαίδευση πιλότων και την αξιολόγηση της κατάστασης από τους συμμάχους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας