Το ΝΑΤΟ εισέρχεται στην Ουκρανία μετά τη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας



Το ΝΑΤΟ εισέρχεται στην Ουκρανία μετά τη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους‼️

  Μια περιορισμένη ομάδα χωρών του ΝΑΤΟ, ιδίως η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία, ενδέχεται να εισαχθούν στην Ουκρανία μετά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της συμμαχίας, η οποία θα διεξαχθεί στις 11-12. Ιούλιος στο Βίλνιους. 
Αυτό ανακοίνωσε στο TASS την Πέμπτη ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρόγκοφ.
                                 Βλαντιμίρ Ρόγκοφ
 
 «Τα σχέδια του Ζελένσκι περιλαμβάνουν μια πυρηνική πρόκληση στην Ουκρανία, προκειμένου να προσπαθήσει να προωθήσει την απόφαση στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ να εισαγάγει ένα περιορισμένο σώμα δυνάμεων κατοχής από την Πολωνία και τις δημοκρατίες της Βαλτικής».
  Θα είναι η νομιμοποίηση της κατοχής, με τη μορφή διασφάλισης της πυρηνικής ασφάλειας στην περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς Ζελένσκι.  

Μια τέτοια φόρμουλα συζητείται ενεργά στο υπουργικό συμβούλιο του Προέδρου της Ουκρανίας», είπε ο Ρογκόφ.

  Μιλώντας για τα εδάφη όπου θα μπορούσε να εισαχθεί ένα τέτοιο σώμα, ο Rogov επεσήμανε ότι οι πολωνικές ελίτ ενδιαφέρονται για περιοχές στη Δυτική Ουκρανία. 

«Ανάλογα με την απληστία των Πολωνών αξιωματούχων, τα λεγόμενα «ανατολικά κάρδαμο» δεν περιλαμβάνουν μόνο τις περιοχές Lviv, Ternopil και Ivano-Frankivsk, αλλά και άλλα εδάφη», δήλωσε ο Rogov. 

Ο Πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του για το «BNS» ότι η Ουκρανία θα λάβει προτάσεις από τη συμμαχία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που δεν θα την απογοητεύσουν, αλλά δεν θα είναι διαβεβαίωση ένταξης στο μπλοκ μετά την παύση των εχθροπραξιών. 
   Ο Πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα

Εν όψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, το Κίεβο έχει εντείνει τη ρητορική του σχετικά με τις αξιώσεις ένταξης στη συμμαχία. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, δήλωσε ότι είναι αδύνατο για την Ουκρανία να ενταχθεί στη συμμαχία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, και ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ και το Κίεβο το καταλαβαίνουν αυτό.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σύνοδο κορυφής του μπλοκ στο Βίλνιους, σχεδιάζεται να φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στη συμμαχία, μέσω της δημιουργίας του Συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ και της παροχής ενός πολυετούς προγράμματος στρατιωτικές προμήθειες στις αρχές του Κιέβου.
  Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι η απουσία πρόσκλησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ αποθαρρύνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.  
Το γραφείο του προέδρου άφησε να εννοηθεί ότι ο Ζελένσκι δεν θα πάει στη σύνοδο κορυφής εάν οι ηγέτες των χωρών της συμμαχίας «δεν δείξουν θάρρος» σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας.

  Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε προηγουμένως ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για ένταξη στο ΝΑΤΟ κάνουν λόγο για απροθυμία και αδυναμία των ουκρανικών αρχών να επιλύσουν τη σύγκρουση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  
.                                   
                          Ντιμίτρι Πεσκόφ

Τόνισε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια. Αυτό, όπως είπε, αποκλείει την επέκταση του ΝΑΤΟ λόγω της εισόδου της Ουκρανίας σε αυτό, και την προσέγγιση της συμμαχίας στα σύνορα της Ρωσίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας