Ο Πούτιν σόκαρε την Πολωνία: Πήρατε όλα τα δυτικά εδάφη από τον Στάλιν‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας αποκαλύπτει το βρώμικο παιχνίδι των ΗΠΑ από το 2008 για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας



  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Πολωνία απέκτησε τα δυτικά της εδάφη αφού τα δόθηκαν στη χώρα από τον πρώην αρχηγό της ΕΣΣΔ, Ιωσήφ Στάλιν. 

Αυτό είπε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Russia 24.

  «Ο Στάλιν παρέδωσε τα δυτικά εδάφη της σύγχρονης Πολωνίας». Η κυριαρχία της Πολωνίας αποκαταστάθηκε από τη Σοβιετική Ένωση», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

 Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση είχε προηγουμένως παραχωρήσει πολωνικά εδάφη «για να τα καταβροχθίσει η Γερμανία».

  Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε επίσης ότι τα σχέδια για τη δημιουργία στρατιωτικής μονάδας της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Ουκρανίας στοχεύουν στην κατάληψη μέρους της ουκρανικής επικράτειας. 

Πριν από αυτό, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), Sergej Naryshkin, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, δήλωσε ότι οι πολωνικές αρχές δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να πάρουν τον έλεγχο του δυτικού τμήματος της Ουκρανίας. 


Υποστήριξε ότι οι πολωνικές αρχές θέλουν να οργανώσουν μια γεωπολιτική ανακατανομή στο πλαίσιο της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. 

Τον Απρίλιο, ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Piotr Wawrzyk είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να μην είχε συμβεί εάν η Γερμανία δεν προσπαθούσε τόσο καιρό να συμπεριλάβει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. 


Ως Θυμωμένος Έλληνας να υπενθυμίσω κάτι:
Ο Μπους  ώθησε αυτή την ατζέντα της Ουκρανίας/ΝΑΤΟ το 2008, ενώ η Μέρκελ και ο Σαρκοζί προσπάθησαν να επιβραδύνουν τα πράγματα.

Για τού λόγου το αληθές υπάρχει το παρακάτω δημοσίευμα των 
New York Times το 2022.

Παραθέτω πλήρες μεταφρασμένο τό δημοσίευμα του 2022 τής εφημερίδας:

Ο Ζελένσκι επικρίνει τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί επειδή αρνήθηκαν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. (Δημοσιεύτηκε το 2022)

Σε μια ομιλία μέσω βίντεο, είπε ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ το 2008 να μην δώσει στην Ουκρανία μια πορεία προς την ένταξη βοήθησε να οδηγήσει σε φρικαλεότητες από τις ρωσικές δυνάμεις.

  • Φόρτωση προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο
Η Άνγκελα Μέρκελ, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε μέσω εκπροσώπου ότι εμμένει στην απόφασή της το 2008 να μην δώσει στην Ουκρανία σχέδιο δράσης ένταξης για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Credit Credit... Φωτογραφία πισίνας από τη Stefanie Loos
Στίβεν Έρλανγκερ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ — Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επέκρινε τους πρώην ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, σε μια ομιλία βίντεο που κυκλοφόρησε αργά την Κυριακή , κατηγορώντας τους φαινομενικά για τους θανάτους Ουκρανών αμάχων.

«Καλώ την κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί να επισκεφθούν την Μπούχα, για να δουν σε τι οδήγησε η πολιτική των 14 ετών παραχωρήσεων στη Ρωσία», είπε ο κ. Ζελένσκι, αναφερόμενος στο προάστιο του Κιέβου όπου εμφανίστηκαν εικόνες το Σαββατοκύριακο με πτώματα στους δρόμους μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων . «Δείτε με τα μάτια σας τους βασανισμένους και δολοφονημένους Ουκρανούς».

Ο κ. Ζελένσκι μιλούσε, είπε, στη 14η επέτειο της συνόδου του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου, μετά από μεγάλη εσωτερική συζήτηση, το ΝΑΤΟ υποσχέθηκε ένταξη στη συμμαχία στη Γεωργία και την Ουκρανία, αλλά χωρίς να διευκρινίσει πότε.

Κατηγόρησε τους πολιτικούς των χωρών του ΝΑΤΟ ότι τρέφουν έναν «παράλογο φόβο» για τη Ρωσία, προσθέτοντας: «Νόμιζαν ότι αρνούμενοι την Ουκρανία, μπορούσαν να κατευνάσουν τη Ρωσία, να την πείσουν να σεβαστεί την Ουκρανία και να ζήσει κανονικά δίπλα μας».

Αργότερα, επέμεινε ότι δεν κατηγόρησε τη Δύση ή κανέναν άλλον εκτός από τους Ρώσους στρατιώτες που, όπως είπε, διέπραξαν εγκλήματα κατά των Ουκρανών και εκείνων που τους έδιναν τις εντολές τους. «Αλλά έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για αναποφασιστικότητα», είπε.

Η σύνοδος κορυφής του Βουκουρεστίου σημαδεύτηκε από μια συζήτηση σχετικά με το αν θα δοθεί στην Ουκρανία και στη Γεωργία ένα επίσημο «σχέδιο δράσης ένταξης» για να τις καθοδηγήσει προς την πρόκριση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ευνοούσε να το κάνει. Η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί δεν ήταν οι μόνες που υποστήριξαν ότι καμία χώρα δεν ήταν έτοιμη και ότι η επέκταση των σχεδίων ένταξης σε αυτές θα έβλαπτε σοβαρά τις σχέσεις με τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Β. Πούτιν.

Ο υπουργός Άμυνας του Μπους, Ρόμπερτ Μ. Γκέιτς, του είπε ότι η προσφορά ένταξης στη Γεωργία και την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ «ήταν πραγματικά υπερβολική» και, σύμφωνα με τα απομνημονεύματά του, μια περίπτωση «απρόσεκτης αγνόησης αυτού που οι Ρώσοι θεωρούσαν τα δικά τους ζωτικά εθνικά συμφέροντα».

Ο κ. Πούτιν έκανε την ίδια επισήμανση στο Βουκουρέστι, λέγοντας ότι η ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ ήταν για αυτόν κόκκινες γραμμές.

Σε έναν συμβιβασμό αργά το βράδυ, όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι δεν θα έπρεπε να προσφερθεί στις δύο χώρες ένα σχέδιο δράσης ένταξης, αλλά τους υποσχέθηκε ένταξη κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η Fiona Hill, ένας μελετητής της Ρωσίας που ήταν τότε αναλυτής της αμερικανικής κυβέρνησης, είπε ότι η κοινότητα των πληροφοριών προσπάθησε να πείσει τον κ. Μπους να μην δώσει αυτή την υπόσχεση, αλλά απέτυχε. Τέσσερις μήνες αργότερα, η Ρωσία πήγε στον πόλεμο στη Γεωργία. Όσο για την Ουκρανία, είπε η κ. Χιλ , ο κ. Πούτιν «προσπαθεί να κλείσει αυτή την πόρτα από τότε».

Ακόμη και όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και βοήθησε να υποστηρίξει αυτονομιστές αντάρτες στις ανατολικές περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, το ΝΑΤΟ δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να φέρει την Ουκρανία στη γραμμή για ένταξη. Οι χώρες του ΝΑΤΟ βοήθησαν την Ουκρανία να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τον στρατό της και παρείχαν σημαντική οικονομική και πολιτική υποστήριξη, αλλά χωρίς ένταξη, η χώρα παρέμεινε απροστάτευτη από τη δέσμευση της συμμαχίας για συλλογική άμυνα – αφήνοντάς την σε μια «γκρίζα ζώνη», είπε ο κ. Ζελένσκι την Κυριακή.

Η κ. Μέρκελ απάντησε τη Δευτέρα μέσω εκπροσώπου, η οποία είπε ότι εμμένει «στις αποφάσεις της σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι».

Αλλά η κα Μέρκελ υποστήριξε επίσης τις προσπάθειες «να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και να τερματιστεί η βαρβαρότητα και ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο κ. Σαρκοζί δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο. Αλλά η Γερμανία και η Γαλλία - και το ΝΑΤΟ στο σύνολό της - έχουν καταστήσει σαφές ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου ότι δεν έχουν συμφέρον να πολεμήσουν μια πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία για λογαριασμό της Ουκρανίας. Και οι δύο χώρες, μαζί με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, έδωσαν στην Ουκρανία τα όπλα και την άλλη υποστήριξη που χρησιμοποίησε ο κ. Zelensky για να προσπαθήσει να ανατρέψει τη ρωσική εισβολή.

Ο Steven Erlanger είναι ο επικεφαλής διπλωματικός ανταποκριτής στην Ευρώπη, με έδρα τις Βρυξέλλες. Στο παρελθόν είχε αναφερθεί από το Λονδίνο, το Παρίσι, την Ιερουσαλήμ, το Βερολίνο, την Πράγα, τη Μόσχα και την Μπανγκόκ. 

Περισσότερα για τον Steven Erlanger

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας