Η Φινλανδή υπουργός Εξωτερικών Ελίνα Βαλτόνελ ζήτησε συγνώμη για το «Τούρκοι πίθηκοι»‼️ - Ο Θυμωμένος Έλληνας


Η επικεφαλής του φινλανδικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε συγγνώμη από την Άγκυρα για τα λόγια του υπουργού Οικονομικών και της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Ρίκα Πούρα περί «Τούρκων πιθήκων». Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος είχε πιαστεί στο παρελθόν σε μια σειρά ρατσιστικών σχολίων, γι' αυτό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρόκειται να ψηφίσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πούρα. Πώς θα τελειώσει το πολιτικό σκάνδαλο στη Φινλανδία και είναι έτοιμη η Τουρκία να δεχτεί τη συγγνώμη του Ελσίνκι;

Η Φινλανδή υπουργός Εξωτερικών Ελίνα Βαλτόνεν ζήτησε συγγνώμη από τον Τούρκο ομόλογό της Χακάν Φιντάν για τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Ρίκα Πούρα για «Τούρκους πιθήκους». Είπε ότι εξήγησε τον εαυτό της στην Άγκυρα για "ακατάλληλα λόγια που ειπώθηκαν πριν από αρκετά χρόνια από ένα μέλος της νέας κυβέρνησης" και διαβεβαίωσε ότι η γνώμη της Πούρα "δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες" του Ελσίνκι.

Η Riikka Purra είναι η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος True Finns. Πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργικό συμβούλιο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του ιστολογίου του σημερινού προέδρου του κοινοβουλίου, Jussi Halla-aho, για «Τούρκους πιθήκους». Ήταν επίσης ύποπτη στο παρελθόν για δημοσίευση ρατσιστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2008 με το ψευδώνυμο "riikka".

Так, нынешняя главия финского Минфина во время пребывания на научной конференции во Barselone писала: «Здесь ниггеры продают пиратские Vuitton».
 Ένα άλλο σχόλιο αναφέρεται στον «ήχο των πιο σκούρων αρσενικών καθώς περνούν από δίπλα σου»: «Όσο περισσότερη επιθυμία έχει ο Abdullah, τόσο περισσότερο σάλιο βγαίνει»
Το σκάνδαλο ανάγκασε τον Riikka Purra να εξηγήσει τον εαυτό του στη φινλανδική κοινωνία.
 Στο Διαδίκτυο ζήτησε συγγνώμη για τα ηλίθια σχόλιά της πριν από 15 χρόνια.
 Το αναφέρει η ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Yle . 
Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος σημείωσε ότι δεν είναι ιδανικό πρόσωπο.
«Όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι, έτσι και εγώ κάνω λάθη», τόνισε.

Παράλληλα, η Πούρα σημείωσε ότι τα σχόλια έμειναν σε κατάσταση απογοήτευσης και εκφράστηκε με έναν «απαράδεκτο για σήμερα τρόπο».
 Ωστόσο, η υπουργός δεν αρνήθηκε όσα είχε γράψει και ζήτησε να την κρίνουν από το έργο της στο γραφείο της.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο της χώρας αποφάσισε να μην αφήσει αυτήν την κατάσταση χωρίς επιτήρηση - αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης στη Φινλανδία δήλωσαν αμέσως ότι ήταν έτοιμα να διακόψουν τις διακοπές για να ψηφίσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Riikke Purre, γράφει η Yle . 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος των «Πράσινων» Σοφία Βίρτα, δεν μιλάμε μόνο για τον νυν υπουργό Οικονομικών, αλλά και για όλους τους εκπροσώπους των «αληθινών Φινλανδών» στο Υπουργικό Συμβούλιο. 
Ανησυχία προκαλεί και η αδύναμη ηγεσία του πρωθυπουργού Πέτρι Όρπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας