Σοβαρή εξέλιξη: "Η Ρωσία ανατίναξε εργοστάσιο πυρομαχικών στην Βουλγαρία" λέει ο ΥΠΟΙΚ της χώρας (vid) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

 

Εκρήξεις σε ζωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν – Το Ισραήλ δίνει την “χαριστική βολή” με Συνθήκη ειρήνης με Σ. Αραβία! (βίντεο)

Ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας Μπογκντάν Μπογκντάνοφ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη για μια έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακής σε εργοστάσιο όπλων στην πόλη Καρνομπάτ, τη στιγμή που η Βουλγαρία εντείνει τις στρατιωτικές εξαγωγές στην Ουκρανία.

Η έκρηξη έρχεται εν μέσω έρευνας των βουλγαρικών αρχών για μια σειρά παρόμοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια σε αποθήκες όπλων που στεγάζουν πυρομαχικά που προορίζονταν να εξαχθούν στην Ουκρανία. Η έρευνα εξετάζει πιθανούς δεσμούς μεταξύ των εκρήξεων και της Ρωσίας.

“Έχουμε λάβει απολύτως όλα τα μέτρα … για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και ότι η βουλγαρική βιομηχανία δεν θα επηρεαστεί από αυτού του είδους τις επιδρομές”, δήλωσε ο Μπογκντάνοφ σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevnik.

Η λέξη «επιδρομές» στα βουλγαρικά υποδηλώνει ξένες επιδρομές, αν και ο Μπογκντάνοφ δεν ανέφερε ονομαστικά τη Ρωσία.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην αποθήκη στο Καρνομπάτ ήταν η δεύτερη που εκδηλώθηκε εκεί μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Η Βουλγαρία εξάγει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, αλλά η επιρροή του Κρεμλίνου στη Βουλγαρία συνεχίζει να είναι βαθιά.

Το εργοστάσιο που επλήγη από τη φωτιά ανήκει σε έναν Βούλγαρο έμπορο όπλων, τον Emilian Gebrev, ο οποίος επέζησε από ύποπτη δηλητηρίαση στη Σόφια το 2015.

Μετά από μια άλλη πυρκαγιά που έλαβε χώρα στο ίδιο εργοστάσιο πέρυσι, ο Γκεμπρέφ είπε ότι ήταν «100 τοις εκατό σίγουρος» ότι οι Ρώσοι πράκτορες ήταν υπεύθυνοι.

Σε συνέντευξή του στο Radio Free Europe την Κυριακή, ο Γκεμπρέφ είπε ότι δεν ήξερε τι μπορεί να προκάλεσε τη φωτιά αυτή τη φορά.

Μετά το περιστατικό αυτού του Σαββατοκύριακου, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ διέταξε επανεξέταση όλων των — κρατικών και ιδιωτικών — εργοστασίων όπλων στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από τη φωτιά, προσθέτοντας ότι η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη για τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των επιτόπιων ερευνών.

Να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου ένα χτύπημα στο έδαφός της από τη Ρωσία, θα θεωρούνταν χτύπημα σε έδαφος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και κάτι τέτοιο θα έφερνε τον πόλεμο εκτός των ουκρανικών συνόρων.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας