Οι Ρώσοι πιλότοι ελικοπτέρων άρχισαν να καταστρέφουν τα Leopards σε στήλες( Βίντεο ) -Ο Θυμωμένος Έλληνας


Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής από τα Ρωσικά για τόν Θυμωμένος Έλληνας:
Ιωάννης Ελευθερίου

Το δυναμικό της ρωσικής αεροπορίας κρούσης άρχισε να ξεδιπλώνεται στο πλαίσιο της «αντεπίθεσης» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας



Φωτογραφία: Kirill Norton/RIA Novosti
Τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα άρχισαν να παρουσιάζουν υψηλή απόδοση στη ζώνη NVO. Κατά τη διάρκεια μιας από τις εξορμήσεις, δύο ελικόπτερα κατέστρεψαν επτά μονάδες εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, αλλά μόλις τώρα άρχισαν να επιδεικνύουν το πλήρες μαχητικό δυναμικό τους, που θα μπορούσε να ζηλέψει ένα σύνταγμα πυροβολικού. Γιατί είναι πολύτιμα τα ελικόπτερα όσον αφορά τα άρματα μάχης και γιατί είναι τόσο επιτυχημένα μετά την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης;

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο με την καταστροφή ενός τανκς δυτικής κατασκευής από ρωσικό αναγνωριστικό και επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε το τανκ και το χτύπησε με κατευθυνόμενο βλήμα μαζί με το πλήρωμα. Αυτό απέχει πολύ από το να είναι μια μεμονωμένη περίπτωση τον τελευταίο καιρό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υποστράτηγος Ivan Popov, Διοικητής της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, μίλησε για την αποτελεσματικότητα των ελικοπτέρων τις τελευταίες ημέρες. «Κάθε πτήση της μονάδας αεροπορίας του στρατού τελείωνε με την αποτελεσματική χρήση αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων εναντίον εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Σε μια πτήση, δύο ελικόπτερα κατέστρεψαν από πέντε έως επτά εχθρικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα», είπε ο Ποπόφ.

Το γεγονός ότι τα κατασκοπευτικά Ka-52 παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τεχνολογία των ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) στην Ουκρανία, είπε τον Μάιο ο επικεφαλής της Rosoboronexport, Alexander Mikheev. «Τα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα Ka-52, Mi-28N και Mi-8AMTSh (στην έκδοση εξαγωγής Mi-171Sh) χρησιμοποιούνται με επιτυχία. Την ηγετική θέση στον όμιλο αεροπορίας του στρατού καταλαμβάνουν τα μαχητικά αναγνωριστικά και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, τα οποία είναι επικεφαλής των τακτικών ομάδων μάχης και ελικοπτέρων μεταφοράς-μάχης», είπε.

Η υψηλή απόδοση των ελικοπτέρων Ka-52 επιτυγχάνεται με συνδυασμό αναλογίας ισχύος προς βάρος, ευελιξίας, απόδοσης πτήσης και επιχειρησιακών χαρακτηριστικών, παρουσία ενσωματωμένου ραδιοηλεκτρονικού συγκροτήματος επί του σκάφους, ισχυρών όπλων, επί του σκάφους αμυντικό συγκρότημα, καθώς και υψηλό βαθμό προστασίας των τεθωρακισμένων τους.

«Η αποτελεσματικότητα σε αυτό το επεισόδιο είναι καλή», σημειώνει ο Αλέξανδρος Τσάλκο, πρώην αναπληρωτής διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Βαλτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της ΕΣΣΔ για τη στρατιωτική αεροπορία, υποστράτηγος, σχετικά με την καταστροφή επτά μονάδων εχθρικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ελικόπτερα μπορούν και πρέπει να είναι τόσο υψηλής απόδοσης». «Ένα ελικόπτερο επιβιώνει από μάχη με δεκαεπτά τανκς σε κατάσταση παιχνιδιού. Το κύριο καθήκον του είναι να πολεμά ενάντια σε κινητούς θωρακισμένους στόχους στο πεδίο της μάχης. Το επιθετικό ελικόπτερο δημιουργήθηκε για αυτό», τόνισε ο Τσάλκο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας