Forbes: Το ΝΑΤΟ σοκαρίστηκε όταν είδε τις απώλειες των Ουκρανών μέσα σε 48 ώρες - Χειρότερα από ότι είχε εκτιμηθεί - Ο Θυμωμένος Έλληνας


Ναυάγιο: “Η Ουκρανία αναστέλλει την αντεπίθεση – Αναβολή έως την άφιξη των F-16” λένε ΝΑΤΟϊκές χώρες – Έχουν 10.000 απώλειες πολύ μακριά από τη «Γραμμή Σουροβίκιν»

Η προσπάθεια του Ουκρανικού στρατού να εκκαθαρίσει ναρκοπέδια στη νότια Ουκρανία αποδείχτηκε πιο καταστροφική από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί ανέφερε το Forbes.

Η ήττα της Ουκρανίας κοντά στη Malaya Tokmachka αποδείχθηκε πιο καταστροφική από ότι νομίζαμε.

Πρόσφατα, οι αναλυτές μέτρησαν ακόμη περισσότερα οχήματα πεζικού M2 Bradley της 47ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας να έχουν καταστραφεί.

Αρχικά οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φάνηκαν μικρότερες, αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες, οι αναλυτές, μελετώντας βίντεο από drones, αναθεωρούσαν επί τα χείρω τη λίστα των κατεστραμμένων οπλικών συστημάτων.

Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 25 ουκρανικά οχήματα: 17 M2 Bradley, τέσσερα άρματα μάχης Leopard 2A6, τρία Leopard 2R και ένα όχημα αποναρκοθέτησης».

Η καταστροφή ενός οχήματος αποναρκοθέτησης δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν δεκάδες από αυτά.

Ωστόσο, η Ουκρανία έλαβε 100 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, 21 Leopard 2A6 και η Φινλανδία μετέφερε και τα 6 Leopard 2R στην Ουκρανία που διέθετε.

«Σε μια αιματηρή μάχη δύο ωρών, οι ομάδες μάχης της 47ης και 33ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας έχασαν σχεδόν το 20% των ουκρανικών M2, το 20% των Leopard 2A6 τους και το 50% των Leopard 2R»…

«Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η μάχη στις 8 Ιουνίου νότια της Malaya Tokmachka ήταν μια καταστροφή για τον ουκρανικό στρατό», ανέφερε το Forbes.

Στις 11 Ιουνίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αποφασιστικές και ικανές ενέργειες των αμυνόμενων μονάδων, οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού της ομάδας στρατευμάτων Vostok απέκρουσαν τρεις εχθρικές επιθέσεις από τις κατευθύνσεις των οικισμών Novodanilovka, Malaya Tokmachka και Novopokrovka.

Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτές τις περιοχές ημερησίως ανήλθαν σε 11 άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων τρία Leopard, 17 οχήματα μάχης πεζικού, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα οχήματα, ένα αντιαεροπορικό σύστημα Stormer και ένα πυροβόλο M777.

Απόγνωση στην Ουκρανία: Δεν έχουμε όπλα

Την αποτυχία της αντεπίθεσης τους αρχίζουν να ομολογούν και οι ίδιοι οι Ουκρανοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για έλλειψη πυρομαχικών και κατάλληλων οπλικών συστημάτων και για αδυναμία να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα.

Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Mikhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες βλέπουν τα πυρομαχικά τους να εξαντλούνται, τη στιγμή που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων στρατιωτών.

«Η γραμμή του μετώπου εκτείνεται σε περισσότερα από 1.800 χιλιόμετρα, η περιοχή των ναρκοθετημένων πεδίων υπερβαίνει τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Ρώσοι δημιούργησαν τρεις γραμμές άμυνας: έσκαψαν αναχώματα, κατασκεύασαν οχυρώσεις, έβαλαν πυροβολικό, εκτόξευσαν ρουκέτες, έχουν χιλιάδες άρματα μάχης σε προστατευμένα μέρη, όπως και χιλιάδες αεροσκάφη.

Έχουν περίπου 360.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Podolyak, ο οποίος την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

«Έχουμε έλλειψη βλημάτων και πυραύλων μεγάλου διαμετρήματος, έχουμε περιορισμένες αεροπορικές δυνατότητες και δεν μπορούμε να κτυπήσουμε τις διόδους ενίσχυσης του ρωσικού στρατού» επισήμανε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας