Κρεμλίνο: Ο υδροηλεκτρικός σταθμός καταστράφηκε επίτηδες, εκδίκηση για την αποτυχημένη «επίθεση», ενώ από την πλευρά της Δύσης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, κατηγόρησε τη Ρωσία για αυτήν και χαρακτήρισε το περιστατικό "έγκλημα πολέμου". ( Βίντεο )- Ο Θυμωμένος Έλληνας

Τού Ιωάννη Ελευθερίου

 Η κατεδάφιση του φράγματος στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Καχοβο είναι μια σκόπιμη εκτροπή που διαπράχθηκε από την ουκρανική πλευρά και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών θα υποστούν τις συνέπειες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

  «Ένας από τους στόχους της δολιοφθοράς είναι να στερηθεί νερό από την Κριμαία, επειδή η στάθμη του νερού στη δεξαμενή πέφτει και η παροχή στο κανάλι μειώνεται», τόνισε ο Πεσκόφ και συνέδεσε αυτή την επίθεση με τις αποτυχίες στο μέτωπο του ουκρανικού στρατού.  , που πριν από δύο μέρες ξεκίνησε τη λεγόμενη επίθεση αλλά δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους που είχαν τεθεί.
 Η Ρωσική Ομοσπονδία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι είναι υπεύθυνη για την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού του Κάχοβο, είπε ο Πεσκόφ και τόνισε ότι επρόκειτο για εσκεμμένη δολιοφθορά από το Κίεβο.
  "Απορρίπτουμε επίσημα τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας. Είναι σαφές ότι πρόκειται για σκόπιμη δολιοφθορά από την ουκρανική πλευρά, η οποία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με εντολή του Κιέβου, του καθεστώτος του Κιέβου", τόνισε ο Πεσκόφ.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με την εκπρόσωπο του Μαρία Ζαχάροβα τονίζει:

 «Στις 21 Οκτωβρίου 2022, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σχετικά με τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να καταστρέψει το υδροηλεκτρικό φράγμα Kakhovskaya».

 Αυτό ήταν Ουκρανικό 🇺🇦 σχέδιο από το 2022




Αντίθετα από την πλευρά τής Δύσης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, κατηγόρησε τη Ρωσία για αυτήν και χαρακτήρισε το περιστατικό "έγκλημα πολέμου".







Ο Θυμωμένος Έλληνας θα επισημάνει ένα περίεργο άρθρο
τής Washington Post της 29ης Δεκεμβρίου 2022:

"Ο Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Kovalchuk σκέφτηκε να πλημμυρίσει το ποτάμι" - άρθρο της Washington Post της 29ης Δεκεμβρίου 2022
 Το δημοσίευμα έγραψε ότι το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε ακόμη και ένα δοκιμαστικό χτύπημα του HIMARS σε μια από τις κλειδαριές του φράγματος Novokakhovskaya, κάνοντας τρεις τρύπες στο μέταλλο για να δει αν το νερό του Δνείπερου θα μπορούσε να ανέβει αρκετά για να εμποδίσει τις ρωσικές διελεύσεις, αλλά να μην πλημμυρίσει κοντά. περιοχές, χωριά.
  Σύμφωνα με τον Kovalchuk, η δοκιμή ήταν «επιτυχής» (ναι, το βλέπουμε) και αυτό το βήμα «παρέμεινε η μόνη επιλογή».



Δορυφορικές εικόνες του Kakhovka HPP πριν και μετά την ανατίναξη




 Η στάθμη του νερού στον Δνείπερο κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye έπεσε κατά 2,5 μέτρα μετά την ανακάλυψη του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka, αναμένεται να πέσει στα 7 μέτρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της περιοχής Zaporozhye Balitsky.

Δεκάδες χωριά θα πλημμυρίσουν ως αποτέλεσμα της καταστροφής του φράγματος Nova Kakhovka



Ο λόγος για την έκρηξη του σταθμού Kakhovskaya:

 Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς τον σταθμό από πέρυσι με πυραύλους και οβίδες που προκάλεσαν μια μικρή ρωγμή στο φράγμα. Η ρωγμή του φράγματος παρατηρήθηκε στις 31 Μαΐου και 1-4 Ιουνίου. Με τη διάβρωση αυτού του τμήματος, το φράγμα κατέρρευσε ολοσχερώς στις 6 Ιουνίου στις 2:35 τα ξημερώματα λόγω του συνεχούς ουκρανικού βομβαρδισμού και της πίεσης του νερού.








Δείτε τα σχετικά βίντεο στα κανάλια τού θυμωμένου Έλληνα
στο YouTube:
Θυμωμένος Έλληνας 1
και Θυμωμένος Έλληνας 2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας