Η Γαλλία Φλέγεται: Ταραχές «Allahu Akbar» ξέσπασαν μετά τον πυροβολισμό της αστυνομίας στον 17χρονο Μουσουλμάνο Nahel με μακρά εγκληματική ιστορία (βίντεο) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής από τα Αγγλικά για τόν θυμωμένο Έλληνα: Ιωάννης Ελευθερίου.


Καιροσκόποι πολιτικοί και celebrities σπεύδουν να στηρίξουν την οικογένεια του εκλιπόντος χωρίς να περιμένουν όλα τα στοιχεία, αποκαλύπτοντας την εντυπωσιακή υποκρισία τους.

Ναντέρ, Γαλλία – Ένας 17χρονος μουσουλμάνος ονόματι Naël [Nahel], με ιστορικό ποινικών αδικημάτων, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στη Ναντέρ στις 27 Ιουνίου. 
Ο Naël είχε διαβόητη φήμη, με 15 αναφορές στον εγκληματία αρχείο ιστορικού και ρεκόρ πέντε περιπτώσεων άρνησης συμμόρφωσης από το 2021, σύμφωνα με πηγές από το Europe 1.

Η μοιραία συνάντηση εκτυλίχθηκε όταν ο Naël προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο ρουτίνας της κυκλοφορίας.

 Η άρνησή του να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της αστυνομίας οδήγησε σε αντιπαράθεση που κατέληξε στο θάνατο. 

Αυτό το περιστατικό έχει πυροδοτήσει έντονη συζήτηση σχετικά με τη συμπεριφορά της αστυνομίας και τη χρήση βίας.



Οι λεπτομέρειες σχετικά με το ποινικό ιστορικό του Naël δίνουν μια ανησυχητική εικόνα. 

Εκτός από τις συχνές του αρνήσεις να συμμορφωθεί, είχε εμπλακεί σε πράξεις κοινού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης και της εξέγερσης κατά αστυνομικών το 2020.

 Το επόμενο έτος, αντιμετώπισε κατηγορίες σχετικά με χρήση πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, απόκρυψη και οδήγηση χωρίς ασφάλιση. 

Επιπλέον, ο Naël είχε συναντήσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2023 για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης και της πώλησης ναρκωτικών.

Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός που εμπλέκεται στο περιστατικό βρίσκεται υπό κράτηση. 

Αναγνωρισμένος ως παρασημοφορημένος πρώην στρατιώτης με δεκαετή καριέρα στην εθνική αστυνομία, ο αξιωματικός έχει λάβει πολλούς επαίνους και ένα μετάλλιο εσωτερικής ασφάλειας.

 Παρά το εξαιρετικό ιστορικό του, οι πράξεις του στη συγκεκριμένη υπόθεση ελέγχονται και οι έρευνες θα προσδιορίσουν το μέγεθος της ενοχής του.

Ο θάνατος του Naël πυροδότησε εκτεταμένη βία και αναταραχή σε όλη τη Γαλλία, καθώς άτομα που αναγνωρίζονται ως αριστεροί και μουσουλμάνοι συμμετέχουν σε ταραχές, καταστροφές περιουσίας, επιθέσεις σε επιχειρήσεις και κυβερνητικά κτίρια, ακόμη και στοχοποιώντας αστυνομικούς. 

Τα αιτήματά τους για «δικαιοσύνη» για τον Naël φαίνεται να χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για τη διαιώνιση της περαιτέρω καταστροφής.

 Αυτές οι ενέργειες συμβάλλουν στην ατυχή επιδείνωση της κατάστασης στη Γαλλία.



Η πρώτη νύχτα των ταραχών:

Δεύτερη νύχτα ταραχών:
Ισλαμική κραυγή μάχης: Allahu Akbar


Η εισαγγελία της Nanterre έχει ξεκινήσει δύο χωριστές έρευνες — μία για άρνηση συμμόρφωσης και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά ατόμου που κατέχει δημόσια εξουσία και μία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από άτομο που κατέχει δημόσια εξουσία. 

Η τελευταία έρευνα έχει ανατεθεί στο IGPN, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

Η οικογένεια του Naël ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του αστυνομικού που ευθύνεται για τον μοιραίο πυροβολισμό.

 Ωστόσο, το περιστατικό έγινε γρήγορα πλατφόρμα για οπορτουνιστές αριστερούς πολιτικούς και διασημότητες που έσπευσαν ξεδιάντροπα να υποστηρίξουν την οικογένεια του Naël χωρίς να περιμένουν τη δημοσιοποίηση όλων των σχετικών γεγονότων. 

Παραδόξως, αυτοί οι πολιτικοί έφτασαν ακόμη και στο σημείο να κρατήσουν ένα λεπτό σιγή για τον Naël στις αγιασμένες αίθουσες της κυβέρνησης, μνημονεύοντας έναν υποτροπιάζοντα δράστη, ενώ ταυτόχρονα επέλεξαν να καταγγείλουν την επιβολή του νόμου.

 Η εντυπωσιακή υποκρισία τους υπογραμμίζεται περαιτέρω από την εκκωφαντική σιωπή τους στην αποτυχία να αναγνωρίσουν τις αμέτρητες γυναίκες και τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από παράνομους μετανάστες, που επιτρέπονται από τις δικές τους απερίσκεπτες πολιτικές ανοιχτών συνόρων.


Καθώς οι έρευνες προχωρούν, τα ζητήματα των αστυνομικών διαδικασιών, της λογοδοσίας και του χειρισμού των κατ' επανάληψη παραβατών θα συνεχίσουν αναμφίβολα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του δημόσιου λόγου. 

Το περιστατικό στη Ναντέρ είναι μια έντονη υπενθύμιση των περίπλοκων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αρχές επιβολής του νόμου και το κοινό.


.Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας