Ακύρωσε τη συμμετοχή της στο φόρουμ των Δελφών η πρωθυπουργός της Σερβίας - Ο Θυμωμένος Έλληνας


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να διαταράξει τις διπλωματικές σχέσεις μια παραδοσιακά φίλη χώρα, τη Σερβία.
Τι προηγήθηκε.
Ακύρωσε τη συμμετοχή της στο φόρουμ των Δελφών η πρωθυπουργός της Σερβίας

Άλλη μια «επιτυχία» κατέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, καθώς η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς ακύρωσε τη συμμετοχή της στο φόρουμ των Δελφών.

Αιτία της ακύρωσης ήταν η ουδέτερη στάση που τήρησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με το αίτημα ένταξης του Κοσσυφοπεδίου. Τόσο η Κύπρος, όσο και οι Σλοβακία, Ισπανία και Ρουμανία που δεν έχουν αναγνωρίσει τη μονομερή αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, καταψήφισαν το αίτημα, ενώ η Ελλάδα αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία, κρατώντας μια ουδέτερη στάση.

Η απόφαση της Ελλάδας προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Βελιγράδι και αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/4) αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει η Σέρβα Πρωθυπουργός στο φόρουμ των Δελφών.

Η έντονη αντίδραση της Κίνας

Σαν να μην έφτανε αυτό, έντονη ήταν η αντίδραση της Κινεζικής Πρεσβείας στην πρόσκληση στο φόρουμ των Δελφών του πρώην Προέδρου της Ταϊβάν Μα Γινγκ-τζέου και η συζήτηση για τα στενά της Ταϊβάν που είναι σημείο αντιπαράθεσης για την Κίνα με την Δύση.

Ένα από τα κεντρικά συζήτησης στο φόρουμ θα είναι αν η Κίνα θα εισβάλει -όπως η Ρωσία- στην Ταϊβάν, καταστρέφοντας στην ουσία τις σινο-ελληνικές σχέσεις, που ήδη βρίσκονταν στο ναδίρ.

Αν μη τι άλλο για άλλη μια φορά κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαταράξει τις διπλωματικές της σχέσεις με μια μεγάλη χώρα και μια παραδοσιακά φίλη χώρα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας