Ο Γερμανός υπουργός υγείας Λάουτερμπαχ παραδέχτηκε: – «Η ζημιά από τα εμβόλια πρέπει να αναγνωριστεί πιο γρήγορα» - Ο Θυμωμένος Έλληνας


Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής από τα Αγγλικά για τόν Θυμωμένο Έλληνα: Ιωάννης Ελευθερίου

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ θεωρήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια του κορωνοϊού ως υπέρμαχος των αυστηρών μέτρων και των υποχρεωτικών εμβολιασμών, που δεν είχαν θεσπιστεί εκείνη την εποχή. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Κυριακή, ο πολιτικός του SPD ζήτησε να αναγνωριστεί ταχύτερα η βλάβη του εμβολίου. Σχετικά με τον ισχυρισμό του το 2021 ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ήταν «χωρίς παρενέργειες», ο Λάουτερμπαχ είπε, «Λοιπόν, αυτή ήταν μια υπερβολή που έκανα κάποτε σε ένα λάθος tweet».

Αλλά αυτή ουσιαστικά δεν ήταν η στάση του, συνέχισε ο Lauterbach στο "heute journal" του ZDF. Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Υπουργός Υγείας υποστήριξε σε ένα πρόγραμμα συζήτησης ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ήταν «λίγο πολύ χωρίς παρενέργειες», απάντησε ο συντονιστής την Κυριακή. Για το οποίο ο υπουργός τόνισε ότι οι διαθέσιμοι αριθμοί για τις βλάβες εμβολιασμού εκείνη την εποχή παρέμειναν σχετικά σταθεροί μετά τον εμβολιασμό παγκοσμίως.

Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου Ινστιτούτου Paul Ehrlich και της ευρωπαϊκής αρχής έγκρισης, ένας στους δέκα χιλιάδες εμβολιασμένους υφίσταται σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες από το εμβόλιο, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πολύ ή αυτό είναι λίγο. «Αλλά είναι ένα εμβόλιο που προστατεύει από πολύ σοβαρές ασθένειες. Το όφελος υπερτερεί αυτού», τόνισε ο Lauterbach (βλ. tweet παρακάτω).

«Ήδη σε διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό» για βοήθεια
Ωστόσο, ο Σοσιαλδημοκράτης τώρα ζητά ταχύτερη βοήθεια για τους τραυματίες. Θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με το υπουργείο του για τη διερεύνηση των συνεπειών του Long Covid και του Post Vac (βλάβη εμβολιασμού) και για τη βελτίωση της φροντίδας για τους πληγέντες. «Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θέλω να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό. Είμαι λίγο-πολύ στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό για αυτά τα χρήματα», είπε ο Lauterbach σε συνέντευξή του. Αφορά επίσης τη δικτύωση των ειδικών σε αυτόν τον τομέα με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνεται η πιθανότητα μιας καλής θεραπείας.

Βάσει των συμβάσεων της ΕΕ με τους κατασκευαστές εμβολίων, το κράτος ευθύνεται για ζημιές στα εμβόλια, εξηγεί ο Lauterbach. Ωστόσο, είναι «πολύτιμο» εάν συμμετέχουν εταιρείες. «Επειδή τα κέρδη ήταν υπέρογκα. Και αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από μια ωραία χειρονομία, μπορείτε να το περιμένετε».

Σφοδρή κριτική από το CDU και το FDP
Οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού του SPD πυροδότησε σφοδρή κριτική στις τάξεις του CDU και του FDP. Ο αντιπρόεδρος του FPD Wolfgang Kubicki δήλωσε στην bild.de: «Ο αριθμός των σοβαρών παρενεργειών σε αναλογία 1:10.000 ανά εμβόλιο που δόθηκε από τον Karl Lauterbach εγείρει το τρομερό ερώτημα εάν η πίεση για εμβολιασμό παιδιών και νέων μπορεί να έχει θανατηφόρες συνέπειες. Ο πολιτικός υγείας του CDU Erwin Rüddel είπε στο μέσο: «Ο υπουργός μπερδεύει όλο και περισσότερο το κοινό του».

Πηγή: Krone

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας