Ο Πολωνός πρόεδρος συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA | Ο Θυμωμένος Έλληνας


field_kentriki_fotografia

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα συναντήθηκε στη Βαρσοβία σήμερα το βράδυ με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας.

«Το βράδυ, ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συνομίλησε με τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρσοβία μετά τις επισκέψεις του στην Άγκυρα και το Κίεβο», έγραψε ο Γιάτσεκ Σιεβιέρα στο Twitter.

«Η συζήτηση αφορούσε τη γενική κατάσταση ασφαλείας, τα πρόσφατα γεγονότα προέκυψαν στη συζήτηση», συμπλήρωσε.

16/11/2022 • 20:39

Σκληρή επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου εξαπέλυσε ο Αμερικανός γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ αποκαλώντας τον «βάναυσο δικτάτορα», ενώ τόνισε πως πρέπει να φύγει κάθε Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο και επανέλαβε ότι δεν θα εγκρίνει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς και η Cyprus Mail, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την 39η επέτειο από τη μονομερή ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή του Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), ο Αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε περήφανος που είναι υποστηρικτής της Κυπριακής υπόθεσης, ζητώντας από όλους να βεβαιωθούν ότι και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης θα φύγει από την Κύπρο. 

«Η συνεχιζόμενη προθυμία του Ερντογάν να επιβληθεί στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αμερική να σταθεί στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είμαι περήφανος που είμαι επί μακρόν υποστηρικτής του κυπριακού ζητήματος και των αγώνων για δεκαετίες για ασφάλεια και δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως γνωρίζετε, είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο θέμα της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε.

«Ας δείξουμε στους δικτάτορες του κόσμου ότι δεν μπορούν μονομερώς να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με προσαρτήσεις όποτε το επιθυμούν. Ας εργαστούμε μέχρι και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης να φύγει από το νησί της Κύπρου δια παντός», υπογράμμισε.

Δήλωσε ικανοποιημένος που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να τερματίσει ένα εμπάργκο όπλων επί δεκαετίες κατά της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, αλλά υπάρχει ακόμα περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει. Ο Ερντογάν συνεργάστηκε με τους πιο βάναυσους δικτάτορες, στην Ιαπωνία και την Κίνα, τον Πούτιν και τη Ρωσία. Παρατηρεί ότι συμβαίνει στην Ουκρανία γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο», ανέφερε.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου είπε: «Είναι πιο ασταθής και απρόβλεπτος. Γι’ αυτό σήμερα η απειλή για την κατεχόμενη περιοχή είναι μια απειλή που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».

«Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να βάλουν κανένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 στα χέρια του Προέδρου Ερντογάν. Δεν θα εγκρίνω κανένα F-16 για την Τουρκία μέχρι να τερματίσει την επιθετική του εκστρατεία σε ολόκληρη την περιοχή», τόνισε ο Μενέντεζ.

Συμμετέχοντας στην εκδήλωση, ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός βουλευτής από τη Φλόριντα, Γκας Μπιλιράκης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην παράνομη κατοχή της Κύπρου. Πρέπει να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά. Όλοι οι Κύπριοι αξίζουν ένα τέλος στην παράλογη διαίρεση της πατρίδας τους».

Ο Δημοκρατικός βουλευτής του Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ Κρις Παππάς,  είπε ότι οι εισβολές και η κατοχή της Τουρκίας το 1974 δεν μπορούν να ξεχαστούν. «Ξέρουμε τι έκαναν οι Τούρκοι, απομάκρυναν ανθρώπους από τις κοινότητές τους», σημείωσε.

Πηγή:Liberal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας