Ο Πελόζι θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην Αρμενία -Ο Θυμωμένος Έλληνας




17 Σεπτεμβρίου 2022
Δελτίο τύπου
Ερεβάν, Αρμενία – Η ομιλήτρια Nancy Pelosi ηγείται αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην Αρμενία για να τονίσει την ισχυρή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια, την οικονομική ευημερία και τη δημοκρατική διακυβέρνηση στην Αρμενία και την περιοχή του Καυκάσου. 

Η ομιλήτρια Πελόζι είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αρμενία από τότε που η Δημοκρατία πέτυχε την ανεξαρτησία της.

«Είμαστε περήφανοι που ταξιδεύουμε στο Ερεβάν μετά την ψήφιση του ψηφίσματος 296 της Βουλής το 2019, που εισήγαγε ο Πρόεδρος Adam Schiff, το οποίο αναγνωρίζει τη δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία, και αφού ο Πρόεδρος Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος που αναγνώρισε επισήμως την Γενοκτονία των Αρμενίων», δήλωσε η ομιλήτρια Nancy Pelosi. 
«Είναι ηθικό καθήκον όλων να μην ξεχνάμε ποτέ: μια υποχρέωση που έχει αποκτήσει ολοένα και πιο επείγουσα ανάγκη καθώς διαπράττονται φρικαλεότητες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας»

Η ομιλήτρια Πελόζι συνέχισε: «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας του Κογκρέσου στην Αρμενία είναι ένα ισχυρό σύμβολο της σταθερής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ειρηνική, ευημερούσα και δημοκρατική Αρμενία και μια σταθερή και ασφαλή περιοχή του Καυκάσου. 

Σε συναντήσεις εργασίας με κυβερνητικούς ηγέτες, μέλη της κοινωνίας των πολιτών και μέλη του κατεστημένου ασφαλείας, θα μεταφέρουμε την ισχυρή και συνεχή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ως προέδρου του Μινσκ του ΟΑΣΕ και μακροχρόνιου φίλου της Αρμενίας, για μια μόνιμη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

«Τα διακεκριμένα μέλη της αντιπροσωπείας μας στο Κογκρέσο υπήρξαν περήφανα και μακροχρόνια πρωταθλητές της Αρμενίας», κατέληξε ο Πρόεδρος Πελόζι.
 «Οι βουλευτές Anna Eshoo και Jackie Speier φέρνουν μια προσωπική δέσμευση σε αυτόν τον αγώνα, ως περήφανοι Αρμενιοαμερικανοί και ως Καλιφορνέζοι, όπου κατοικεί ο μεγαλύτερος Αρμενικός πληθυσμός της Αμερικής. 

Ο Πρόεδρος Frank Pallone από το Νιου Τζέρσεϊ είναι ο επί μακρόν Συμπρόεδρος της Κογκρέσου Κογκρέσου για Αρμενικά Θέματα. Η αντιπροσωπεία μας προσβλέπει σε παραγωγικές συναντήσεις που θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη συνεργασία μας με τη Δημοκρατία της Αρμενίας και να προωθήσουν τις αξίες και τα συμφέροντά μας στην περιοχή»

Τα μέλη της αντιπροσωπείας είνα:


Ομιλήτρια Νάνσυ Πελόζι
Πρόεδρος Frank Pallone , Πρόεδρος, Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου. Συμπρόεδρος, Κογκρέσο Κογκρέσο για Αρμενικά Θέματα
Κογκρέσος Anna Eshoo , Πρόεδρος Υποεπιτροπής για την Υγεία, την Ενέργεια και την Επιτροπή Εμπορίου του Σώματος. Μέλος, Κογκρέσο Κογκρέσο για Αρμενικά Θέματα
Κογκρέσος Jackie Speier , Πρόεδρος, Υποεπιτροπή Στρατηγικών Τεχνολογιών και Προηγμένης Έρευνας, Μόνιμη Επίλεκτη Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής. Πρόεδρος, Υποεπιτροπή Στρατιωτικού Προσωπικού, Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής. Συμπρόεδρος, Κογκρέσο Κογκρέσο για Αρμενικά Θέματα.

Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης για τόν Θυμωμένος Έλληνας:
Ιωάννης Ελευθερίου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

CNN: Η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επτά όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν είχατε ακούσει ποτέ -Βίντεο.| O Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

ΕΚΤΑΚΤΟ - Καλαβρύτων Αμβρόσιος για gay pride 2022: Ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Έτσι παίρνει το επιντομα των 1.800 ευρώ τον μήνα, ο "κατατρεγμένος" Ιρανός...κατάλαβες Έλληνα;

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Ανατροπή: Κατατίθεται στον Άρειο Πάγο η υποψηφιότητα του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» – «Αν τολμούν ας μας κόψουν» - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Κεραυνοί Patrushev: Με αμερικανικά κεφάλαια η προσπάθεια διάλυσης της Ρωσίας – Ενεργός ο ρόλος των δομών του Σόρος. - Ο Θυμωμένος Έλληνας