Το κανάλι KBS της Νότιας Κορέας λέει πώς ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε πρόσκληση από τη Βόρεια Κορέα να επισκεφθεί την χώρα που απελάθηκε. - Ο Θυμωμένος Έλληνας



Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε πρόσκληση από τη Βόρεια Κορέα να επισκεφθεί την απομονωμένη χώρα, μετέδωσε το KBS.

Μόλις με προσκαλέσουν, θα πάω εκεί. Θα πω να με προσκαλέσω και δεν" θα το αρνηθώ", ανέφερε το KBS σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Πέμπτη

Μια τέτοια επίσκεψη θα ήταν η πρώτη από έναν πάπα σε ένα αυταρχικό κράτος που δεν επιτρέπει τη μόνιμη εγκατάσταση ιερέων εκεί.
 Λίγα είναι γνωστά για το πόσοι από τους πολίτες της είναι Καθολικοί ή πώς ασκούν τις θρησκευτικές τους παραδόσεις.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, καθολικός, προέτρεψε τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι η επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ θα βοηθήσει στην οικοδόμηση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.

Όταν συνάντησε τον Πάπα το 2018, ο Μουν μετέφερε στον Φραγκίσκο μια προφορική πρόσκληση από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. 
Το Βατικανό περιμένει ακόμη γραπτή πρόσκληση.

Εκείνη την εποχή, αξιωματούχοι του Βατικανού δήλωσαν ότι ο Πάπας, ο οποίος ζήτησε προσέγγιση μεταξύ των δύο Κορεών, θα μπορούσε να εξετάσει ένα τέτοιο ταξίδι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εάν μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση της ειρήνης.

Πέρυσι, ο Μουν συνάντησε ξανά τον Πάπα και του έδωσε έναν σταυρό από συρματοπλέγματα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες.
Ζήτησε και πάλι από τον Πάπα να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα.


Το σύνταγμα της Βόρειας Κορέας εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, εφόσον δεν ισοδυναμεί με υπονόμευση του κράτους.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εκκλησίες που ελέγχονται από το κράτος, συμπεριλαμβανομένης της Καθολικής Εκκλησίας στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, όπου δεν επιτρέπονται ανοιχτές θρησκευτικές δραστηριότητες και οι αρχές έχουν επανειλημμένα φυλακίσει ξένους ευαγγελικούς χριστιανούς.

Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης για τόν Θυμωμένος Έλληνας:
Ιωάννης Ελευθερίου.

Πηγή: Reuters




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας