Επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό αεροπλάνο ολοκληρώνει τη βασική δοκιμή πτήσης - Ο Θυμωμένος Έλληνας








Ένα μεταγωγικό αεροπλάνο Y-20 προσγειώνεται μετά από μια απόδοση πτήσης στο Grand Open House Event του 2022 της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και του Changchun Air Show την Παρασκευή στο Changchun της επαρχίας Jilin. [Φωτογραφία KUANG LINHUA/CHINA DAILY]

Η Κίνα πραγματοποίησε την Παρασκευή μια βασική δοκιμή πτήσης του επαναχρησιμοποιητικού υποτροχιακού αεροπλάνου της, σύμφωνα με την China Aerospace Science and Technology Corp, το κορυφαίο διαστημικό ανάδοχο της χώρας.
Η κρατική εταιρεία ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι το διαστημικό αεροπλάνο ξεκίνησε το δικό του σύστημα πρόωσης και στη συνέχεια πραγματοποίησε κάθετη απογείωση από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρου Jiuquan στην έρημο Γκόμπι της βορειοδυτικής Κίνας το πρωί της Παρασκευής.

Μετά την ολοκλήρωση μιας προσχεδιασμένης υποτροχιακής πτήσης, το σκάφος έκανε μια συμβατική προσγείωση στον διάδρομο στο αεροδρόμιο Alxa Right Banner στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, ανέφερε το δελτίο τύπου, σημειώνοντας ότι η δοκιμή σηματοδότησε την πρώτη πτήση από χρησιμοποιημένο υποτροχιακό διαστημικό αεροπλάνο στην Κίνα.

Ενσωματώνοντας τεχνολογίες αεροπορίας και διαστήματος, το σκάφος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την China Academy of Launch Vehicle Technology στο Πεκίνο και αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους, όταν πραγματοποίησε την πρώτη του απογείωση από το κέντρο Jiuquan και πέταξε πίσω στο αεροδρόμιο Alxa Right Banner.

Μετά την πρώτη αποστολή, το όχημα υποβλήθηκε σε πλήθος εξετάσεων και εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με την εταιρεία.
China Aerospace Science and Technology Corp προχωρά σταθερά στο έργο επαναχρησιμοποιήσιμων οχημάτων της.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει δοκιμάσει σε πτήση δύο επαναχρησιμοποιήσιμα πειραματικά διαστημόπλοια από το κέντρο Jiuquan. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το δεύτερο τέτοιο σκάφος εκτοξεύτηκε και φαίνεται ότι εξακολουθεί να πετάει σε τροχιά.

Η εταιρεία χαρακτήρισε τα επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημικά αεροπλάνα «ορόσημο στην πορεία της Κίνας προς μια διαστημική δύναμη παγκόσμιας κλάσης».

Η China Aerospace Science and Industry Corp, ένας άλλος διαστημικός ανάδοχος, εργάζεται επίσης σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό αεροπλάνο και σχεδιάζει να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις έως το 2030.

Ο Wang Yanan, αρχισυντάκτης του περιοδικού Aerospace Knowledge, είπε ότι τα επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημικά σκάφη είναι ένα μείγμα επιστήμης και τεχνολογίας αιχμής και τεχνογνωσίας μηχανικής αιχμής, επομένως μπορούν να κατασκευαστούν μόνο από παγκόσμιες διαστημικές δυνάμεις όπως η Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα.Τέτοιο σκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες λειτουργίες, όπως ο διαστημικός τουρισμός, η μετακίνηση αστροναυτών, η ανάπτυξη δορυφόρου, η μεταφορά φορτίου και η έκτακτη διάσωση που σχετίζονται με διαστημικές αποστολές, είπε.

«Σε σύγκριση με τους πυραύλους μεταφοράς και τα διαστημικά λεωφορεία, ο νέος τύπος οχήματος διαθέτει χαμηλότερο κόστος και μικρότερο χρόνο προετοιμασίας και θα προσφέρει στους χρήστες της διαστημικής βιομηχανίας μεγαλύτερη ευελιξία. Θα επιτρέψει επίσης στους απλούς ανθρώπους να απολαμβάνουν διαστημικά ταξίδια μικρής διάρκειας ή να κάνουν ένα εξαιρετικά γρήγορο διηπειρωτικό ταξίδι σε προσιτή τιμή», είπε ο Wang.

Εκτός από τα επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημικά αεροπλάνα, οι μηχανικοί της China Academy of Launch Vehicle Technology σχεδιάζουν επίσης επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους μεταφοράς που αναμένεται να έχουν βελτιωμένο κόστος και λειτουργική απόδοση.

Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τα Αγγλικά για τον Θυμωμένος Έλληνας:
Ιωάννης Ελευθερίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας