Δεκάδες χιλιάδες Ολλανδοί αγρότες σε ανένδοτο αγώνα - Ο Θυμωμένος Έλληνας

 

Τον μάστορή του έχει βρει ο πολύς Ολλανδός πρωθυπουργός με τον συνεχιζόμενο ξεσηκωμό των αγροτών, αφού ξέχασε έναν από τους χρυσούς κανόνες της ζωής και της πολιτικής - ποτέ μη δαγκώνεις το χέρι που σε τρέφει...

Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν μαχητικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, αλλά ιδιαίτερα από το πρωί της Δευτέρας άλλαξαν... πίστα: πήραν τα τρακτέρ τους και βγήκαν στους δρόμους, καταλαμβάνοντας στρατηγικά σημεία και παραλύοντας ολόκληρη την ολλανδική οικονομία, παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός διέταξε την ανάπτυξη ακόμη και τεθωρακισμένων οχημάτων εναντίον τους.

Οι εξεγερμένοι φάρμερ κατάφεραν μάλιστα να αιφνιδιάσουν την ολλανδική αστυνομία δίνοντας το πραγματικό ραντεβού των κινητοποιήσεων μία μέρα πριν από τα επίσημα καλέσματα, κλείνοντας τους δρόμους στα σύνορα με τη Γερμανία, μπλοκάροντας για πολλές ώρες την πρόσβαση στο διεθνές αεροδρόμιο «Σίπχολ» του Άμστερνταμ και πολιορκώντας με τα κορμιά και τα τρακτέρ τους τις αποθήκες εφοδιασμού όλων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας!

Έκτοτε σε ολόκληρη τη χώρα εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους, με τους αγρότες να δημιουργούν οδοφράγματα με τεράστιες μπάλες φλεγόμενου σανού και βουνά από κοπριά (!), να παίζουν ξύλο και πετροπόλεμο με όσους αστυνομικούς προσπαθούν να σπάσουν βίαια τα μπλόκα και να μπλοκάρουν με τα τρακτέρ τα ερπυστριοφόρα της αστυνομίας.

Ολλανδία λιμάνι (EPA/KOEN VAN WEEL)

Το πιο ενδιαφέρον από ταξικής απόψεως, μάλιστα, είναι ότι ήδη έχουν ενωθεί μαζί τους χιλιάδες αλληλέγγυοι ψαράδες, βιομηχανικοί εργάτες, φορτηγατζήδες και άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και εργάτες και κτηνοτρόφοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες!

Μάλιστα, Ολλανδοί ψαράδες απέκλεισαν τη Δευτέρα με τα αλιευτικά τους αρκετά λιμάνια σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια επιβατικών και εμπορικών πλοίων.

Η αιτία

Εκείνο που οδήγησε όλο αυτό το γιγαντιαίο και ετερόκλητο πλήθος στον ξεσηκωμό ήταν, φυσικά, η αποστροφή τους για τη δήθεν... οικολογική συνείδηση και πολιτική του Ολλανδού πρωθυπουργού, ο οποίος αποφάσισε εν μέσω κύματος ακρίβειας, πληθωριστικής έκρηξης και ενεργειακής κρίσης να προχωρήσει με ένα ετσιθελικό φιρμάνι στην περίφημη «πράσινη μετάβαση» ως το 2030.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση υπό τον Ρούτε «διατάζει» με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 10 Ιουνίου αγρότες και κτηνοτρόφους να μειώσουν δραματικά, ως και κατά 70%, τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων στις καλλιέργειες και κατά τουλάχιστον 30% τον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων, που θα πρέπει λέει να σφαχτούν πρόωρα προκειμένου να μη μολύνουν το περιβάλλον με τα ούρα και τα κόπρανά τους. Υποστηρίζει μάλιστα πως η εντατική εκτροφή αγελάδων, χοίρων και άλλων ζώων έχει καταστήσει την Ολλανδία την πρώτη στην Ευρώπη χώρα εκπομπής αμμωνίας και οξειδίων του αζώτου.

Όμως οι αγρότες δεν το βλέπουν έτσι και εκτιμούν, δικαίως ή αδίκως, ότι πρόκειται για συνωμοτικό σχέδιο αφανισμού του γεωργικού και κτηνοτροφικού κλάδου, με στόχο την πλήρη ανάληψη της παραγωγής τροφίμων από τις μεγάλες πολυεθνικές. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι τυχόν εφαρμογή του νέου νόμου θα οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες φάρμες και αγροκτήματα.

Να σημειώσουμε εδώ πως η μικρή και συγκριτικά πυκνοκατοικημένη Ολλανδία, με περίπου 18 εκατομμύρια κατοίκους σε μόλις 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

(Γιώργος Τσιάρας - efsyn.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας