Γιάννης Στουρνάρας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τέλους - Ο Θυμωμένος Έλληνας



Όλα εδώ πληρώνονται. Ακόμη και όταν κάποιος σταδιοδρομεί διαρκώς πάνω στα αποκαΐδια της παρελθούσης δράσης του έρχεται η ώρα της Νέμεσης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέχει ρεκόρ διαφυγής από σειρά υποθέσεων, για τις οποίες αντί να απολογηθεί επιβραβεύθηκε. Παραδείγματα;

  • Η  διαχείριση του πακτωλού που εισέπραξε η Εμπορική Τράπεζα που διοικούσε – λόγω Σημίτη- από την πώληση της Ιονικής.
  • Το κόλπο του Χρηματιστηρίου, τον κατέστησε  σπεσιαλίστα, ώστε όταν οι άλλοι καταστράφηκαν έγινε διευθυντής σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρία.
  • Η μνημονιακή στρατολόγηση με ιδιότητα υπουργού Οικονομικών, με την οποία αυτοδιορίσθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας-  χλευάζοντας τον επιτυχημένο ευπατρίδη Γιώργο Προβόπουλο, του οποίου υφάρπαξε τη δεύτερη θητεία.
  • Η προσωπική και οικογενειακή εμπλοκή σε υποθέσεις που ερεύνησε η Δικαιοσύνη, με κορωνίδα τη Νοβάρτις– στην οποία επισήμως πρόσφερε υπηρεσίες ως εμπειρογνώμονας.

Με αυτό το βιογραφικό, μετά τον Σαμαρά, ανανέωσε την θητεία του ο Μητσοτάκης. Αλλά την παραμονή του στην κεντρική τράπεζα οφείλει κυρίως στην ευρω-άγνοια των Συριζαίων.

Στη Φρανκφούρτη θεωρούν ιερό τον κανόνα της μη ανάμειξης των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πολιτική των χωρών -μελών.

Είναι η βάση της ανεξαρτησίας τους. Αλλά ο Στουρνάρας την παραβίαζε, λειτουργώντας ως πολιτικός αντίπαλος του Τσίπρα– στην αντιπολίτευση και όταν κέρδισε τις εκλογές.

Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει απλώς έναν φάκελο με την πολιτική  ανάμειξη  Στουρνάρα, ο Ντράγκι θα τον έστελνε άκλαφτο.

Από την 1η Ιουλίου 2022 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας βρίσκεται στη δίνη των γεγονότων.

Η συμμορία που για τρία χρόνια προωθούσε τη θεωρία της «σκευωρίας»  στο σκάνδαλο Νοβάρτις προσπάθησε να αλλοιώσει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τη Νοβάρτις.

Ήταν η τελευταία απάτη.  Το βούλευμα αναγνωρίζει το σκάνδαλο και δικαιώνει όσους το ερεύνησαν.

Από τις σελίδες του όμως αναδύεται  κάτι συνταρακτικό για δημοκρατικό πολίτευμα: ο εν ενεργεία  διοικητής της ΤτΕ, κατέφυγε σε γκανγκστερικές  μεθόδους στην περίπτωση Μανιαδάκη.

Δεν έχει απαντήσει, ακόμη. Αλλά καθώς -πλην Σαμαρά, Βενιζέλου και Γεωργιάδη -των οποίων εμφανίζεται ως εκπρόσωπος- εμπλέκεται και ο  Μητσοτάκης, το σλάλομ που έφερε ως εδώ τον Στουρνάρα κάνει το χρονικό του προαναγγελθέντος τέλους του πιο συναρπαστικό.

*αναδημοσίευση από www.anoixtoparathyro.gr

*αναδημοσίευση 

από neodimokratika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας