Παγκόσμια είδηση... BFM Business: Η Ελλάδα αγοράζει 40 F-35 - Ο Θυμωμένος Έλληνας




Στην ιστοσελίδα BFM Business, άρθρο με υπογραφή του Pascal Samama και τίτλο: Μαχητικά αεροσκάφη: Η Ελλάδα επισημοποίησε την πρόθεσή της να αγοράσει 20 F-35… και ίσως κι άλλα 20 αναφέρει ότι μετά την αγορά 24 Rafale (6 καινούργια και 18 μεταχειρισμένα), η Ελλάδα συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των πολεμικών αεροσκαφών της.

Πριν από λίγες μέρες, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τα γερασμένα F-16 με περίπου είκοσι F-35 ενώ εξετάζεται η επιλογή και μιας δεύτερης μοίρας 20 αεροσκαφών.

Η Αθήνα έστειλε επιστολή στην Ουάσιγκτον για να επισημοποιήσει την πρόθεσή της, διευκρινίζοντας ότι οι παραδόσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν «το 2027 ή το 2028», σύμφωνα με το Reuters.

Αυτή η επιστολή είναι η αφετηρία για μια διαπραγμάτευση που θα μπορούσε να είναι «μακρόχρονη» σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μια πώληση F-35 στην Ελλάδα θα μπορούσε να πυροδοτήσει την Άγκυρα, όπου υπάρχει αυξανόμενη ρητορική ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πιόνι για να ελέγξουν την Τουρκία», λέει ο ειδικός γεωστρατηγικής Nicholas Danforth στο Breaking Defense.

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν (Biden) αντίθετα με τη θέση του Κογκρέσου δήλωσε υπέρ της πώλησης F-16 στην Άγκυρα.

Η απόκτηση των F-35 εγείρει ένα άλλο ερώτημα, αυτό της διαλειτουργικότητας με τα Rafales.

Εάν από στρατηγική άποψη, τα δύο αεροσκάφη μπορούν να είναι συμπληρωματικά, δεν είναι πλήρως συμβατά -καταλήγει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.


Πληροφορίες από BFM Business

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας