Η επιστολή της Τουρκιάς προς τον ΟΗΕ για τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών… | Ο θυμωμένος Έλληνας



Η Τουρκία συνεχίζει τις σκληρές αντιδράσεις για τη Θάλασσα των Νησιών (Αιγαίο) την οποία η Ελλάδα έχει εξοπλίσει παραβιάζοντας τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων. Η Τουρκία εγκαινιάζοντας την συζήτηση για την κυριαρχία, έστειλε μια δεύτερη επιστολή έξι άρθρων στον ΟΗΕ, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Τα αιτήματα της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι τα εξής:

Άρθρο 1: Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά, από το παρελθόν ως σήμερα, εξαρτάται από το αποστρατικοποιημενο καθεστώς των νησιών

Άρθρο 2: Η Σύμβαση του Μοντρέ δίνει μόνο στην Τουρκία το δικαίωμα να οπλίσει γύρω από τα στενά, δεν περιέχει καμία ρητή ή σιωπηρή διάταξη για την Ελλάδα. Η περιοχή που περιγράφεται ως Μαύρη Θάλασσα δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.

Άρθρο 3: «Εάν δεν υπάρχει πολιτική δέσμευση μεταξύ των μερών στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει νομική υποχρέωση.

Άρθρο 4: Αν και η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος, η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων είναι το υψηλότερο επίπεδο συμφωνίας αφοπλισμού και είναι δεσμευτική για όλους.

Άρθρο 5: Η λύση του προβλήματος του αρχιπελάγους Άαλαντ μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας αποτελεί παράδειγμα για τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Άρθρο 6: Η νομική βάση των ελληνικών διεκδικήσεων είναι αδύναμη, παρουσιάζουν νοοτροπία αποκομμένη από την πραγματικότητα, επομένως δεν αξίζουν περαιτέρω απάντηση.

.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας