Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας




Προειδοποίησε για «σοκ» στην αγορά φυσικού αερίου και για νέες αυξήσεις στις τιμές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φυσικού αερίου βρίσκεται η Γερμανία, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ να ανακοινώνει πως ενεργοποιείται το β’ στάδιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο, λόγω των μειωμένων προμηθειών από τη Ρωσία και της σημαντικής αύξησης των τιμών.

Όπως δήλωσε: «Πρόκειται για οικονομική επίθεση του Πούτιν. Το αέριο και η ενέργεια χρησιμοποιούνται ως όπλα εναντίον της Γερμανίας. Το φυσικό αέριο «είναι από αυτή τη στιγμή σπάνιο αγαθό για τη Γερμανία (…) Δεν είναι παιγνίδι».

Ο κ. Χάμπεκ προειδοποίησε για «σοκ» στην αγορά φυσικού αερίου και για νέες αυξήσεις στις τιμές, τονίζοντας ότι «ακόμη και αν συνεχίζεται η προμήθεια και η αποθήκευση του φυσικού αερίου, η κατάσταση είναι σοβαρή και έρχεται χειμώνας».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως η πρόβλεψη ότι οι εταιρίες κοινής ωφέλειας μπορούν να μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος στους πελάτες με ήδη υπάρχον συμβόλαιο. «Η χώρα οδεύει προς μια δύσκολη κατάσταση. Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος.

H κίνηση αυτή σημαίνει ότι η γερμανική βιομηχανία εισέρχεται σε περίοδο μεγάλη αύξησης των τιμών των προϊόντων της και συνεπώς των εξαγωγών της με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εξαγωγικό κλάδο που είναι η ατμομηχανή της γερμανικής οικονομίας.

pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

CNN: Η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του

Επτά όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν είχατε ακούσει ποτέ -Βίντεο.| O Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

ΕΚΤΑΚΤΟ - Καλαβρύτων Αμβρόσιος για gay pride 2022: Ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Έτσι παίρνει το επιντομα των 1.800 ευρώ τον μήνα, ο "κατατρεγμένος" Ιρανός...κατάλαβες Έλληνα;

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Ανατροπή: Κατατίθεται στον Άρειο Πάγο η υποψηφιότητα του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» – «Αν τολμούν ας μας κόψουν» - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Κεραυνοί Patrushev: Με αμερικανικά κεφάλαια η προσπάθεια διάλυσης της Ρωσίας – Ενεργός ο ρόλος των δομών του Σόρος. - Ο Θυμωμένος Έλληνας