Ξεδιάντροπος ο φιλότουρκος Στόλτενμπεργκ: «Αποδεκτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία-Σουηδία». - Ο θυμωμένος Έλληνας




Ξεδιάντροπος ο φιλότουρκος Στόλτενμπεργκ: «Αποδεκτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία-Σουηδία»



Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της, στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές, όπως δήλωσε σήμερα στη Φινλανδία, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Οι δύο χώρες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο, για την έγκρισή τους χρειάζεται το «ναι» και από τις 30 χώρες μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, στις 13 Μαΐου αντιτάχθηκε στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με το σκεπτικό ότι αφενός φιλοξενούν άτομα που συνδέονται με ομάδες που θεωρεί τρομοκρατικές, μεταξύ τους το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αφετέρου οι δύο χώρες διέκοψαν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία το 2019.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας