Ο Μπάιντεν κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επαπειλούμενες ελλείψεις ενέργειας -Ο θυμωμένος Έλληνας




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 6 Ιουνίου - RIA Novosti. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πιθανής έλλειψης δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. 

Σε έγγραφο που κυκλοφόρησε από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι υπάρχουν "πολυάριθμοι παράγοντες" που απειλούν την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να παράγουν την απαραίτητη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.  

  

   

"Εγώ, ο Joseph R. Biden, Jr, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με την εξουσία που μου έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, <...> κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω απειλών για τη διαθεσιμότητα επαρκούς ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη της ζήτησης των καταναλωτών", ανέφερε η δήλωση.  

  

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, μεταξύ άλλων, έχει απαλλάξει από τους εισαγωγικούς δασμούς για περίοδο δύο ετών "ορισμένα ηλιακά κύτταρα και μονάδες" που εισάγονται από την Καμπότζη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.  

  

Νωρίτερα, αξιοποίησε τον νόμο για την αμυντική παραγωγή για να ενθαρρύνει την παραγωγή ηλιακών συλλεκτών στις ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον αναμένει ότι αυτό θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από "ξένους προμηθευτές και εχθρικά έθνη".  

   

Μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα. Τα περιοριστικά μέτρα επηρέασαν κυρίως τον τραπεζικό τομέα και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Πολλές μάρκες ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τη Ρωσία.  

  

Η Μόσχα αποκάλεσε τέτοια βήματα οικονομικό πόλεμο, λέγοντας ότι ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο σενάριο. Η κεντρική τράπεζα λαμβάνει μέτρα για τη σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος, η οποία είδε το ρούβλι να ενισχύεται σημαντικά έναντι του δολαρίου και του ευρώ, φτάνοντας σε υψηλά πενταετίας. Η Ρωσία έχει επίσης μετατρέψει τις πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια. Σε ένα άλλο βήμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δυτικών κυρώσεων, η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει περίπου εκατό πρωτοβουλίες. Θα κοστίσει περίπου ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια.  

  

Εν τω μεταξύ, στη Δύση, οι περιορισμοί προκάλεσαν αύξηση ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων.  

  

  

 Biden -declares -state -of- emergency -over -threatened -energy shortages 

  

  

https://ria.ru/20220606/chs-1793577747.html  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας