Ο Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ | Ο θυμωμένος Έλληνας


Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.


Η ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

“Η αποχώρηση των ΗΠΑ, από την συμφωνία INF και οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα”.


Του Περικλέους Ηλ. Νταλιάνη, Θεολόγου, Έφεδρου Ανθυπολοχαγού.


α) Η επίθεση του ΝΑΤΟ στην Ρωσία

Η συνθήκη INF υπεγράφη στις 8 Δεκεμβρίου 1987 από τον τότε Πρόεδρο των Hνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ronald Reagan και τον σοβιετικό ομόλογό του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

 Mε αυτή απαγορεύτηκε η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς από 500 έως 5.500 χλμ. οδηγώντας ουσιαστικά στην εξάλειψη των πυρηνικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς. Η συμφωνία  τέθηκε σε εφαρμογή το 1991, οπότε με βάση τη συμφωνία αυτή μία ολόκληρη κατηγορία συμβατικών και πυρηνικών πυραύλων καταστράφηκε, ενισχύοντας την ασφάλεια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου.

 Τον Οκτώβριο του 2018, ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από την εν λόγω συνθήκη, όπως και έγινε το 2019, επικαλούμενος δήθεν μη συμμόρφωση της Ρωσίας.

 Από την άλλη πλευρά ο ρώσος τότε υφυπουργός εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ είπε “ότι αυτές επιδιώκουν την οικονομική  εξάντληση της Ρωσίας μέσω μιας νέας κούρσας νέων εξοπλισμών”.

 Εδώ βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ μονομερώς έφυγαν από μία διεθνή συμφωνία για τα όπλα, ενώ εμάς μας απαγορεύουν να διαφωνήσουμε μαζί τους για τα εθνικά μας θέματα, με την οποιαδήποτε κακή συμφωνία, την οποία αυτοί (σαν «νταβατζίδες» της περιοχής) μας προσφέρουν για τα ελληνικά εθνικά θέματα. Όπως ήταν π.χ. και η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και μας επέβαλαν “οι φίλοι μας” οι Αμερικάνοι (οι οποίοι στηρίζουν και την Τουρκία στο κυπριακό και την παράνομη κατοχή του μισού νησιού εξ αυτής κλπ),για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή των Βαλκανίων, όταν η Ρωσία ήταν η μόνη χώρα η οποία μας υπερασπίστηκε. 

Τότε όμως ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, κατηγόρησε την Ρωσία για εμπλοκή στα εθνικά μας θέματα, λες και η Αμερικανική πολιτική, δεν κάνει τα ίδια και χειρότερα.

 Γιατί οι ΗΠΑ δεν βάζουν την Τουρκία στην θέση της, σχετικά με την παράνομη εισβολή της στην Κύπρο, παρότι αυτή είναι μέλος του ΝΑΤΟ (όπως και η Ελλάδα), ενώ αντίθετα νοιάζονται για την Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. 

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ προωθούν την Φινλανδία και τη Σουηδία στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ρωσία έχει διαμηνύσει το αντίθετο, ότι δηλαδή μία τέτοια ενέργεια θα είναι casus belli, δηλαδή αιτία ακόμη και πυρηνικού πολέμου.

 Η Ρωσία έχει κοινά σύνορα με τη Φιλανδία τουλάχιστον 1.340 χιλιόμετρα, οπότε δεν είναι δυνατόν να αφήσει αυτή τη χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ και να αφήσει επίσης το ΝΑΤΟ και την Αμερική, να την περικυκλώσουν.

 Άρα λοιπόν, οι ΗΠΑ δίνοντας όπλα στην Ουκρανία προσπαθούν να κρατήσουν τον πόλεμο σε εξέλιξη ώστε να φθαρεί η Ρωσία, στρατιωτικά και οικονομικά, όπως έχει παραδεχθεί και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου των ΗΠΑ, στις 15/04/2022. Οπότε προσπαθούν να της οδηγήσουν σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, εμπλέκοντας και της της χώρες της Ευρώπης εναντίων της Ρωσίας.

Επίσης προκλητική ενέργεια ήταν και αυτή της Σλοβακίας, νά δώσει τους S-300 στην Ουκρανία, όταν οι S-300 είναι ρωσικό όπλο, το οποίο είχε παραχωρήσει η Ρωσία στην Σλοβακία για την άμυνά της.

 Δηλαδή τα όπλα τα οποία έδινε παλιά η Ρωσία στις χώρες αυτές για την άμυνά τους, τώρα οι χώρες αυτές τα χρησιμοποιούν εναντίον της Ρωσίας, κάνοντας μία εχθρική κίνηση απέναντι σε αυτήν και ταυτοχρόνως δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα οδηγήσουν στον γενικευμένο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Δυστυχώς με δικαιώνουν όταν παλαιότερα έγραφα ότι τους ελληνικούς S-300, ενώ αρχικά η ελληνική κυβέρνηση τότε τους είχε αγοράσει από την Ρωσία, για να πάνε για την αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου, εν τέλει κατά την εντολή των ΗΠΑ, πήγαν στο Νατοϊκό στρατόπεδο των Χανίων, έτσι ώστε και η Κύπρος να μείνει ανίσχυρη έναντι των Τούρκων και οι Αμερικανοί να πάρουν την τεχνογνωσία που θα μπορούσαν, αλλά και να στρέψουν εάν χρειαζόταν τους S-300 εναντίων της Ρωσίας, όπως κάνουν άλλωστε και τώρα με τις άλλες χώρες.

 Προσφάτως όταν ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις ΗΠΑ στις 18 Μαϊου 2022, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν του είπε να δώσει η Ελλάδα τους S-300 στην Ουκρανία.  

Επίσης έβαλαν την Τουρκία να αγοράσει τους S-400, διότι ήθελαν να αντιγράψουν και την τεχνολογία των πυραύλων αυτών.

 Φυσικά για όλες αυτές τις εξελίξεις, οι εξωτερικές πολιτικές των ΗΠΑ, έχουν και την κύρια ευθύνη, αφού ωθούν αυτές τις χώρες, ώστε να κάνουν εχθρικές κινήσεις εναντίον της Ρωσίας και επίσης βοηθούν στη συνέχιση του πολέμου, αντί να προσπαθήσουν να τον αποκλιμακώσουν.

 Επίσης μια άλλη απόδειξη, είναι και το ότι η Γερμανία θα δώσει 2 δις στην Ουκρανία για την αγορά όπλων (προφανώς αγοράζοντας από την Αμερική και στέλνοντας αυτά, δια μέσω των ευρωπαϊκών χωρών). Έως τα μέσα του πολέμου οι Γερμανοί είχαν δώσει αντιαρματικά οβιδοβόλα D-30 από την προστασία του λαϊκού στρατού της πρώην ανατολικής Γερμανίας στην Ουκρανία μέσω της Εσθονίας. Επίσης η Γερμανία έχει δώσει τουλάχιστον 1.000 αντιαρματικά ρουκετοβόλα μέσω της Ολλανδίας και 14 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως επίσης και 10.000 τόνους πυρομαχικών μέσω της Πολωνίας. Επίσης απευθείας από τις γερμανικές ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία 1000 αντιαρματικά και 500 πύραυλοι stinger. 

Οι ΗΠΑ έστειλαν F-35 στην Εσθονία και Λιθουανία και 500 τουλάχιστον Αμερικανούς στρατιώτες, με άρματα μάχης Abrams. Επίσης έχουν δώσει αρχικά, 300 πυραύλους Javelin στους Ουκρανούς, με τους οποίους καταστρέφουν τα παλαιότερου τύπου ρωσικά τανκς Τ-72. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τους φόβους της Ρωσίας, η οποία είχε περικυκλωθεί πριν τον πόλεμο, από 350 χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, στη Νορβηγία, την  Πολωνία και  αλλού, καθώς και είχαν τοποθετηθεί αντιπυραυλικά συστήματα Πάτριοτ, τα οποία οι Αμερικανοί είχαν αναπτύξει στην γύρω περιοχή στοχεύοντας στη Μόσχα. 

Τώρα βλέπουμε ότι όλες αυτές οι χώρες συμμετέχουν στον πόλεμο υπέρ του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας. 

Επίσης η Πολωνία διαθέτει στις τάξεις της, 21 μονοθέσια και 9 διθέσια MIG-29, τα οποία είχε πάρει από τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής λοιπόν, έπεισαν την Πολωνία να δώσει τα 29 αεροσκάφη στην Ουκρανία. Φυσικά αντικαθιστώντας τα αεροπλάνα αυτά με παλαιού τύπου F-16. 

Άρα ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Μάλλον θα επεκταθεί και θα φτάσει σε χειρότερα επίπεδα από ότι είναι σήμερα, δεδομένου ότι συνεχίζουν την μεταφορά νέων οπλικών συστημάτων.


Β) ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Το 2019 όπως προ-είπα οι Αμερικάνοι, έφυγαν από την εν λόγω συμφωνία INF. Τότε είχαν δεχτεί την προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει «ότι εάν οι Αμερικάνοι εγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα σε χώρες της Ευρώπης, τότε η Ρωσία θα θέσει στο στόχαστρό της, όχι μόνο τις χώρες που τα φιλοξενούν, αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ».

 Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, θέλουν να εγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στη βάση του Αράξου. Άλλωστε οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής επέλεξαν τις βάσεις αυτές, διότι από αυτές τις βάσεις μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία και τη Μόσχα με πυρηνικά όπλα.

 Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γίνει εάν οι βάσεις αυτές της Αλεξανδρούπολης του Αράξου και της Κρήτης, δεχθούν ένα πυρηνικό πλήγμα, η γίνει ένα πυρηνικό ατύχημα και διαρροή ραδιενέργειας από την μεταφορά των πυρηνικών όπλων. Αυτό θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για αυτές περιοχές, αλλά για ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικό μέρος και πλάτος της Ελλάδος, τόσο στον ηπειρωτικό χώρο, όσο και στον νησιώτικο χώρο αυτής, από την ραδιενέργεια ή και το ωστικό κύμα που θα προκληθεί. 

Σημειώνω ότι για την παραχώρηση των βάσεων αυτών η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Πολιτεία δεν πήρε κανένα σχεδόν αντάλλαγμα από τις ΗΠΑ, ούτε τα F-35.   

Σε ότι έχει να κάνει με την βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας της “Μόσχα”, αυτή δεν έγινε από τους δύο ουκρανικός πυραύλους όπως ισχυρίζεται ο Ζελένσκι. 

Όπως οι Ρώσοι ισχυρίζονται “η βύθιση έγινε από ατύχημα λόγω εκρήξεως των πυρομαχικών μέσα στο πλοίο”. Το πλοίο αυτό είχε πάρα πολύ καλά αντιαεροπορικά συστήματα και ραντάρ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο αυτό να πληγεί από τους δύο ουκρανικούς πυραύλους, οι οποίοι δεν ήτανε υψηλής τεχνολογίας.

 Επίσης πώς γίνεται να τυφλώθηκαν τα συστήματα του πλοίου και να μην τους είδαν. Για να χτυπηθούν τα πλοία αυτά πρέπει να υπάρχει και συμβολή δορυφόρου. Άρα ποιος έδωσε αυτές τις πληροφορίες για να χτυπήσουν το Ρωσικό υπερσύγχρονο πλοίο. Μα φυσικά οι Αμερικάνοι και οι νατοϊκοί, οι οποίοι βρίσκονται στην Ουκρανία. 

Το πιθανότερο είναι το Ρωσικό πλοίο να δέχτηκε ηλεκτρομαγνητικό πόλεμο από δορυφόρους και από νατοϊκά συστήματα και επίσης να επλήγη από νατοϊκούς ή αμερικανικούς πυραύλους. 

Φυσικά αυτή η βύθιση του πλοίου, μπορεί να πλήξει μόνο το ηθικό των ρωσικών δυνάμεων και όχι φυσικά να οδηγήσει σε μία στρατιωτική Νίκη τους ουκρανούς. Άλλωστε η ρωσική ισχύ είναι τόσο μεγάλη, ώστε εάν οι Ρώσοι ήθελαν, θα μπορούσαν να έχουν ισοπεδώσει ολόκληρο το Κίεβο. 

Οι Ρώσοι κρατάνε τα καλά τους οπλικά συστήματα για μια μετέπειτα εμπλοκή με το ΝΑΤΟ. Δεν είναι άλλωστε άσχετες οι απειλές της Ρωσίας, σχετικά με την χρήση πυρηνικών όπλων, ακριβώς γιατί η Ρωσία βλέπει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις έχουν εμπλακεί τόσο με όπλα, όσο και με στρατιωτικό προσωπικό στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Προσφάτως τον Μάιο οι Ρώσοι συνέλαβαν Αμερικανούς αξιωματικούς και έναν ναύαρχο τον Έρικ Όλσον, οι οποίοι εκπαίδευαν  τους Ουκρανούς. Γι’ αυτό οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν και Ισραηλινούς μισθοφόρους, εναντίων της Ρωσίας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί μόνο ένα μέρος του στρατού της στον πόλεμο αυτό και δεν έχει κάνει ακόμη επιστράτευση του γενικού πληθυσμού της χώρας. Όλες αυτές οι εξελίξεις θα κάνουν τον πόλεμο να συνεχιστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Στις 15 Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άντωνη Μπλίνκεν, δήλωσε «ότι Ηνωμένες πολιτείες πιστεύουν ότι ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κρατήσει μέχρι το τέλος του 2022». Βέβαια οι Αμερικάνοι και εδώ πέφτουν έξω, όπως έπεσαν έξω, όταν έλεγαν “ότι η Μόσχα θα καταλάβει σε τρεις ημέρες το Κίεβο”. Γιατί πώς είναι δυνατόν να καταλάβεις την ουκρανική πρωτεύουσα σε τρεις ημέρες, όταν τρεις μέρες χρειάζεται μόνο να έρθει ο ρωσικός στρατός έξω από το Κίεβο και χωρίς μάλιστα να έχει προχωρήσει και σε νέο ανεφοδιασμό.

 Ομοίως η CIA έλεγε ότι οι Ταλιμπάν θα καταλάμβαναν σε τρείς μήνες την Καμπούλ και τελικά την κατάλαβαν σε δέκα ημέρες, τον Αύγουστο του 2021. 

Στόχος της Ρωσίας δεν ήταν να καταλάβει σε πρώτη φάση το Κίεβο, απλά ήθελε να αποσπάσει και να διασπάσει τις ουκρανικές δυνάμεις, έτσι ώστε να καταλάβει πιο εύκολα την Μαριούπολη και τις θαλάσσιες περιοχές μέχρι την Οδησσό.


γ) ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ. 


Για τις προφητείες των Αγίων σχετικά με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έχω συγγράψει σχετική μελέτη, οπότε τώρα απλά θυμίζω ότι τόσο αυτοί, όσο και η Αγία Γραφή, ομιλούν για μεγάλους πολέμους και μάλιστα πριν την έλευση του ανθρώπου Αντιχρίστου, γεγονότα τα οποία θα γίνουν επίσης πριν την Δευτέρα παρουσία του Αναστάντος Κυρίου ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Ματθαίος, 24,6-8).

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε “ότι ο πόλεμος θα γίνει στα Εξαμίλια”. Δηλαδή στα θαλάσσια 6 ναυτικά μίλια του Αιγαίου πελάγους (όπως ερμηνεύει και ο Άγιος Παίσιος), όταν δηλαδή θα συγκρουστεί η Ελλάδα με την Τουρκία για την εξαγωγή των πετρελαίων του Αιγαίου.

 Αυτό βλέπουμε ότι τώρα είναι πολύ επίκαιρο θέμα, επειδή η Ευρώπη θέλει να απεξαρτηθεί από την Ρωσία στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο και ωθεί την Τουρκία ως ενδιάμεσο (κυρίως η Γερμανία), ώστε να περνάνε μέσω αυτής οι νέοι αγωγοί, φυσικά και για λογαριασμό των ΗΠΑ. 

Σχολιάζοντας την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο Άγιος Παΐσιος έλεγε “ότι ο πόλεμος θα γίνει όταν η Ελλάδα θα επεκταθεί στα 12 ναυτικά μίλα”. Επίσης είχε πει ότι «όταν θα δούμε να φεύγουν οι πρέσβεις της Ελλάδος και της Τουρκίας αντίστοιχα, από τις πρεσβείες τους, τότε θα ξεκινήσει ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών». Φυσικά αυτό δεν χρειάζεται κάποιος να είναι προφήτης για να το καταλάβει.


Δεν είναι τυχαίο ότι προσφάτως στις 6 Απριλίου 2022, η Ελληνική κυβέρνηση έδιωξε από τη χώρα 12 Ρώσους διπλωμάτες της Ρωσίας, μιμούμενη και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έπραξαν ανάλογα, δείχνοντας ταυτοχρόνως εχθρικό πρόσωπο απέναντι στη Ρωσία. 

Φυσικά η Ρωσία απάντησε με τον ίδιο τρόπο, σε αρκετές περιπτώσεις. Όλα αυτά τα γεγονότα κάτι δείχνουν.

 Επίσης ο γέροντας Γιάννης Καλαϊτζίδης είχε πει, «ότι τη χρονιά που θα πέφτει το Πάσχα στις 5 Μαΐου, θα γίνουν τα γεγονότα και θα πάρουμε την πόλη». Πάσχα στις 5 Μαΐου έχουμε το 2024, εάν επιβεβαιωθεί φυσικά αυτό που είπε, το οποίο δεν πρέπει να είναι άσχετο με τον σημερινό πόλεμο. 


δ) Λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στους Έλληνες:


«Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέναν μα δέν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πένα». 

Σημείωση: Προφανώς αναφέρεται στο Κυπριακό και στο Αιγαίο, αλλά το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στην Ουκρανία, όπου οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν. .

«Αν βρεθούν τρεις δυνάμεις σύμφωνες τίποτε δεν θα πάθετε. Αν το ζήτημα λυθεί με τον πόλεμο θα πάθετε πολλές καταστροφές – σε τρεις χώρες μια θα μείνει»…

 Σημείωση: Εδώ μας λέει ότι θα γίνουν πολλές καταστροφές και όχι ότι εμείς οι Έλληνες δεν θα πάθουμε τίποτα, όπως κάποιοι νομίζουν.

«Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό (ή «θα το καταλάβουν», σύμφωνα με το Αλβανικό Χειρόγραφο) τρεις μέρες γρηγορότερα από τους Χριστιανούς». Μήπως το μυστικό είναι το ότι θα βγούν από το ΝΑΤΟ και θα επιτεθούν στην Ελλάδα;


«Ξένος Στρατός θα έρθει. Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει». Μήπως εννοεί τους Ρώσους;


«Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερωθείτε». «Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θα έρθουν να κατοικήσουν σεσάς». 

Σημείωση: Αυτό έχει γίνει στις ημέρες μας, όπου αρκετοί Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό, λόγω των μνημονίων και μετά άρχισε να γεμίζει η Ελλάδα με παράνομους οικονομικούς και θρησκευτικούς μετανάστες.

«Νάχετε το Σταυρό στο μέτωπο για να γνωρίζουν ότι είστε χριστιανοί».

«Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλη – στη μέση του δρόμου θα ρθει το μαντάτο ότι έφτασε το ποθούμενο».

«Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει 10 Τούρκους με τη ρόκα».

«Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο». Εδώ ο άγιος προαναγγέλλει την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου.


Η Τουρκία θα διαλυθεί


«Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. 

Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη, εσείς να μή λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. 

Ο στρατός αυτός δεν θα φτάσει εις την Πόλη, στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος ετέλειωσε». Εννοεί κάποιον εχθρικό στρατό. Μήπως κάποιο δυτικό στρατό;

«Να κρυφτείτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, άν είναι βιαστικό και γρήγορο». Σημείωση: Εδώ ο άγιος μας λέει ότι από την Ελλάδα θα περάσει και ένας άλλος στρατός, ο οποίος θα κακοποιεί τους Έλληνες. Μήπως θα έχει βάσεις στην Ελλάδα;


«Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγγες». Αυτό το βλέπουμε να γίνεται και από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

«Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπον και να τον κάμουν αδελφό».

«Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τροχρονίτικο δαμάλι θα πλέζει. Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι….».Εδώ ο άγιος ομιλεί για γενικό πόλεμο και τον συνδέει με την Κωνσταντινούπολη.

«Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος μετ’ αρνί».

«Θάναι τον όγδοο (8ον) αιώνα που θα γίνουν αυτά». Σημείωση: Ως όγδοο αιώνα εννοεί τον τελευταίο πριν την Δευτέρα Παρουσία.

«Θα μαζωχτεί το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (Άγιοι Σαράντα) και θαρθούν κοκκινογέλεκοι να πολεμήσουν για σας».

«‘Η τρεις μέρες, ή τρεις μήνες, ή τρία χρόνια θα βαστάξει».

«Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφτάσουν όμως».

«Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θαρθούν πάλι. Έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά».

Σημείωση: Αντίχριστους εννοεί τους Τούρκους και Κόκκινη Μηλιά εννοεί την Μέκκα.

«Οι Τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν στην Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους, το 1/3 θα σκοτωθεί, το 1/3 θα βαπτιστεί και το άλλο θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά». 

Για τις προφητείες και για “την διπλή Πασχαλιά” (την οποία πολλοί σήμερα αναφέρουν, χωρίς όμως και να γνωρίζουν τι σημαίνει στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να λέγονται και αρκετές αιρετικές θεωρίες, όπως είναι η αιρετική θεωρία της χιλιετούς βασιλείας), θα δώσω νέα και ποιο αναλυτική Μελέτη.


ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ


ε)Η ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΥΤΗΣ


Ορισμένοι ομιλούν στις ημέρες μας για την «διπλή Πασχαλιά» χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει η έννοια αυτής. Νομίζουν ότι όταν ο άγιος Κοσμάς ομιλούσε για την διπλή πασχαλιά, ότι ομιλούσε δήθεν για τις χρονιές εκείνες όπου τυχαίνει να συμπίπτει (μία φορά στα τέσσερα χρόνια), το Ορθόδοξο με το παπικό πασχάλιο.

 Εδώ φυσικά εκτός από άγνοια, έχουμε επίσης και «οικουμενιστικό δάκτυλο», δεδομένου ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος προωθεί για το έτος του 2025, μαζί με τον αιρεσιάρχη πάπα της Ρώμης, τον κοινό εορτασμό του Πάσχα, έτσι ώστε να προχωρήσουν και στην πανθρησκείαν.

 Όμως ο Άγιος δεν θα μπορούσε την σύμπλευση με τις αιρέσεις, να την θεωρεί ως διπλή πασχαλιά, καθώς επίσης ο ίδιος υπολόγιζε τα πράγματα με το παλαιό ημερολόγιο, το οποίο ακόμη δεν είχε αλλάξει στην Ελλάδα επί των ημερών του.

Η έννοια της διπλής Πασχαλιάς με λίγα λόγια, σημαίνει την εορτολογική και ημερολογιακή σύμπτωση και τον συνεορτασμό των δύο μεγάλων εορτών της Ορθοδοξίας μας, οι οποίες είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Ανάσταση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. 

Τότε ομιλούμε για διπλή Πασχαλιά, διότι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Ανάσταση του Χριστού έγιναν την 25η Μαρτίου. Γι’ αυτό η επανάσταση του 1821 είχε προγραμματιστεί από τους Έλληνες αγωνιστές του 1821, ώστε να αρχίσει την ημέρα της 25ης Μαρτίου, διότι συμβόλιζε και την Ανάσταση του Ελληνικού γένους και Έθνους. 

Φυσικά επειδή η Ανάσταση του Χριστού, έγινε ημέρα Κυριακή, πολύ σωστά οι Οικουμενικές Σύνοδοι, με πρώτη την Ά Οικουμενική Σύνοδο του 325 μ.Χ. αποφάσισαν η εορτή του Πάσχα να είναι κινητή και να εορτάζεται πάντα την ημέρα της  Κυριακής (πάντα μετά την 14η ημέρα του εβραϊκού μήνα Νισάν) και ποιο συγκεκριμένα την πρώτη  Κυριακή, η οποία ακολουθεί μετά την πρώτη πανσέληνο της εαρινής ισημερίας . 

Εάν πάλι τυχαίνει να συν-πέσει το Χριστιανικό Πάσχα με το Ιουδαϊκό Φάσκα, τότε το Χριστιανικό Πάσχα μετατίθεται πάλι μία Κυριακή μετά, για να μην συνεορτάσουμε με τους σταυρωτές του Χριστού ιουδαίους, καθώς επίσης το ιουδαϊκό φάσκα ως συμβολισμός «της εξόδου από την Ερυθρά Θάλασσα» είναι προτύπωση του Χριστιανικού Πάσχα (και κατώτερο αυτού), οπότε πρέπει πάντα να προηγείται.

 Γι’ αυτό σπάνια πέφτουν μαζί οι δύο αυτές εορτές και εάν αυτό γίνει γίνεται συνήθως με το παλαιό ημερολόγιο. Κατ’ εξαίρεση γίνεται εμμέσως και με το νέο, όταν η ημερομηνία του Πάσχα με το νέο ημερολόγιο εορτάζεται νωρίς στις αρχές Απριλίου (7-8 Απριλίου) και ταυτίζεται έτσι ημερολογιακά με την 25η Μαρτίου του Παλαιού ημερολογίου. 

Αυτές οι δύο εορτές έπεσαν κανονικά μαζί το 2018 (με το παλαιό ημερολόγιο), όταν επίσης το Πάσχα με το νέο ημερολόγιο εορταζόταν στις 08 Απριλίου και  συν-έπιπτε μαζί με Την εορτή του Ευαγγελισμού της 25ης Μαρτίου – με τον υπολογισμό του Παλαιού ημερολογίου. Αλλά και στο παλαιό εορτολόγιο εόρτασαν μαζί τόσο την εορτή του Ευαγγελισμού όσο και την εορτή της Ανάστασης, αφού έπεσαν μαζί οι δύο αυτές εορτές την ίδια ημερομηνία. Επειδή η Ανάσταση εορτάζεται πάντα μαζί την ίδια Κυριακή, τόσο στο νέο όσο και στο παλαιό ημερολόγιο (απλά ονομάζεται τεχνικά ως άλλη ημερομηνία, λόγω της διαφοράς των 13 ημερών, που υφίσταται μεταξύ των δύο ημερολογίων), το 2018 θα λέγαμε ότι είχαμε τριπλή Πασχαλιά, αφού τόσο στο παλαιό ημερολόγιο εόρτασαν την Ανάσταση μαζί με τον Ευαγγελισμό, όσο και στο νέο ημερολόγιο, παρότι η ημερομηνία έλεγε 08 Απριλίου (αλλά οι χριστιανοί των δύο ημερολογίων, εόρτασαν μαζί το Πάσχα).

Το 2029 πάλι θα έχουμε διπλή Πασχαλιά, όπως είχαμε και το 2018. Από το 2018 όμως έχουν αρχίσει τα γεγονότα. Άρα όταν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ομιλούσε για την διπλή Πασχαλιά, ομιλούσε για  τον συνεορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με την ένδοξη Ανάσταση του Ιησού Χριστού (συνεχίζεται).


Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας