Σύμβουλος Ερντογάν: «Να εφαρμοστεί η απόφαση του 1995- Η Ελλάδα ξεκίνησε την αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια» - Ο θυμωμένος Έλληνας



Την εφαρμογή της απόφασης του 1995 από την τουρκική Εθνοσυνέλευση περί “αιτίας πολέμου” ζήτησε ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Τζιχάτ Γιαϊτζί καθώς όπως είπε, η Ελλάδα ξεκίνησε να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Οι 16 χάρτες της Ελλάδας είναι τμήμα του σχεδίου 
Ο Cihat Yaycı δήλωσε ότι «Οι 16 χάρτες που έστειλε η Αθήνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία αποτελούν μέρος του σχεδίου 3 σταδίων της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στην Αιγαίο».

Εκφράζοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να εξηγήσει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας στις διεθνείς πλατφόρμες ενάντια στις ελληνικές θέσεις, ο Yaycı είπε:

«Η Ελλάδα, που βλέπει τη συγκυρία ως ευκαιρία, θα βρεθεί σε μπελάδες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση», είπε. Μιλώντας στη Yeni Şafak για τους χάρτες που έφερε η Ελλάδα στην ατζέντα, ο Yaycı είπε:

Μοιράζοντας αυτούς τους χάρτες με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι Έλληνες λένε:

«Μέχρι τη δεκαετία του 1970 η Τουρκία είχε δεχτεί τα πάντα για εμάς. Η Θάλασσα των Νήσων, (Αιγαίο) ήταν η δική μας θάλασσα. Μετά ξεκίνησαν σταδιακά από την Κύπρο και άρχισαν να διεκδικούν την κρίση του Iμίων, τον εναέριο χώρο και παρόμοιες συζητήσεις…»

Δυστυχώς, η Τουρκία δεν έδωσε την απαραίτητη αντίδραση στο τετελεσμένο της Ελλάδας τα περασμένα χρόνια. Τώρα, η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στις θάλασσες. Η Τουρκία άρχισε να λέει «έχω δικαίωμα» τώρα.

Τους ενθαρρύνουν οι ΗΠΑ
Με την υπογραφή συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης και τις δηλώσεις Προέδρου και Υπουργού Εξωτερικών, η Ελλάδα έχει στριμωχτεί σε μια γωνία. Οι Έλληνες προσπαθούν πλέον να απαντήσουν στη διπλωματική στάση της Τουρκίας. Το θεωρούν κατάλληλο σύμφωνα με τη συγκυρία.

Ενώ η Τουρκία προετοιμάζεται για επιχείρηση στη Συρία και κρατά μια στάση που αναστατώνει την Ευρώπη όσον αφορά τη Φινλανδία και τη Σουηδία, θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία. Η παρουσίαση του Αμερικανού Προέδρου ως «Bidenepulos» ενθαρρύνει επίσης την Ελλάδα.

Η αρχή του σχεδίου έγινε το 2017 – Τα 3 στάδια
Η Ελλάδα ξεκίνησε ένα «σχέδιο αύξησης των χωρικών της υδάτων» τριών βημάτων το 2017. Τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο με αυτούς τους χάρτες.

Στην πρώτη φάση του σχεδίου, είχαν αποφασίσει να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα τόσο στην Κρήτη όσο και στα Αντικύθηρα.

Όμως δεν μπόρεσαν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο υπό την πίεση της Τουρκίας. Τώρα θα προσπαθήσουν να περάσουν στο δεύτερο και τρίτο στάδιο.

Το δεύτερο στάδιο είναι η αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια μεταξύ του νησιού της Κρήτης-Αντικυθήρων και Πελοποννήσου.

Το τρίτο βήμα είναι η αύξηση του στα 12 μίλια στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το τελικό στάδιο είναι να δηλώσουν 12 ναυτικά μίλια σε ολόκληρο το Αιγαίο».

Η απόφαση του 1995
“Εκτιμώ τη στάση της Τουρκίας σήμερα. Αυτό το ζήτημα είναι εθνικό ζήτημα. Ζούμε πολύ σοβαρές μέρες με κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η Ελλάδα θα μας προκαλέσει προβλήματα. Για αυτό πρέπει να πάρουμε μια πολύ ξεκάθαρη στάση από εδώ και στο εξής, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε.

Το 1995, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση δήλωσε ότι «αν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέρα από τα 6 μίλια, θα της αντιταχθεί με όλες της τις δυνάμεις». Όλοι οι αρχηγοί κομμάτων θα πρέπει να δηλώσουν ανοιχτά ότι αυτή η στάση δεν θα διακυβευτεί, η εσωτερική πολιτική δεν πρέπει να υπολογίζεται.

Τώρα έχουμε έναν επιστημονικό χάρτη
Πρέπει να απαντήσουμε στους χάρτες της Ελλάδας περιγράφοντας τον δικό μας χάρτη, τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε δώσει εντολή στα πανεπιστήμια να «φτιάξουν τον δικό μας χάρτη» στο Συμπόσιο για την Ανατολική Μεσόγειο τον Σεπτέμβριο του 2020. Αυτή η εντολή εκπληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης έχει χαρτογραφήσει τη Γαλάζια Πατρίδα ως επιστημονική δημοσίευση. Όλοι πρέπει να κατέχουν το έργο που ονομάζεται «Γαλάζια πατρίδα-Ένας χάρτης και ένα δόγμα». Αυτόν τον χάρτη μας πρέπει να τον δώσουν στους απεσταλμένους μας και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας