1000 ρωσικές εταιρείας άνοιξαν στην Σερβία για ν' αποφύγουν τις κυρώσεις - Ο θυμωμένος Έλληνας





Πάνω από 1000 ρωσικές επιχειρήσεις, μετάφεραν την έδρα τους στην Σερβία, από την έναρξη της Ουκρανικής κρίσης, ως και σήμερα.

Σύμφωνα, τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερες από 10 εταιρείες ξεκινούν εργασίες καθημερινά και αφορούν κυρίως τις νέες τεχνολογίες, όπως έγραψε χθες η ιστοσελίδα Serbian Monitor.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Μητρώου Επιχειρήσεων (APR), από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία–από τις 24 Φεβρουαρίου ως τις 31 Μαΐου–Ρώσοι άνοιξαν συνολικά 1.017 εταιρείες στη Σερβία.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «δείχνουν ότι η ανάπτυξη λογισμικού έρχεται πρώτη, δεύτερο το χονδρεμπόριο και ακολουθούν οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες συμβούλων που αφορούν την πληροφορική (στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα)».

Την πέμπτη θέση μοιράζονται οι διαφημιστικές υπηρεσίες, τα εστιατόρια και οι κινητές μονάδες εστίασης.

«Νέες επιχειρήσεις, αλλά και οι πολιτικές συνθήκες και η αυξανόμενη πίεση επί της Σερβίας αναφορικά με τις σχέσεις με τη Ρωσία έχουν πρόσφατα κάνει τους Ρώσους να επανεξετάσουν την εγκατάστασή τους στη Σερβία. Ενώ η Σερβία υπήρξε ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για τους Ρώσους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η άφιξη των οποίων προκάλεσε την έκρηξη των τιμών των ενοικίων, πρόσφατα έχουν σημειωθεί κάποιες αλλαγές. Φαίνεται ότι η Σερβία γίνεται τώρα ένας ενδιάμεσος σταθμός γι’ αυτούς καθ’ οδόν προς το Ντουμπάι», αναφέρεται.

«Σχεδόν όλοι οι κτηματομεσίτες λένε ότι το Ντουμπάι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους Ρώσους και αποτελεί καλό προορισμό για τις επιχειρήσεις. Πολλοί φοβούνται τώρα την αυξανόμενη πολιτική πίεση στη Σερβία. Υπάρχουν λιγότεροι Ρώσοι σήμερα που θέλουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στο Βελιγράδι για έξι μήνες. Οι περισσότεροι επιδιώκουν να νοικιάσουν για έναν ή δύο μήνες. Νωρίτερα, είχαμε περί τους 12 ρώσους πελάτες την εβδομάδα που αναζητούσαν ένα διαμέρισμα, τώρα έχουμε δύο το πολύ», είπε στην ιστοσελίδα ένας μεσίτης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας