To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απορρίπτει τα σχέδια της Τουρκίας για εισβολή στη Β.Α. Συρία, σαφές μήνυμα αποπομπής από το ΝΑΤΟ.( βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας.








Την βαθιά του ανησυχία για ενδεχόμενη νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία εξέφρασε πριν λίγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δια του εκπροσώπου του Νεντ Πράις.

«Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια κατά μήκος των νότιων συνόρων της.

Αναμένουμε από την Τουρκία να ανταποκριθεί στην Κοινή Δήλωση του Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των επιθετικών επιχειρήσεων στη ΒΑ Συρία.


Οποιαδήποτε νέα επίθεση θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα και θα έθετε σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις στην εκστρατεία του Συνασπισμού κατά του ISIS με αντίκτυπο στους αμάχους…» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Ερντογάν τη Δευτέρα, ο Πράις κάλεσε επίσης την Άγκυρα να τηρήσει όσα είχαν συμφωνήσει στην κοινή ανακοίνωσή τους τον Οκτώβριο του 2019.

Δείτε βίντεο


Tαυτόχρονα, το State Department, αναφέρθηκε στη νέα ένταση που έχει ξεσπάσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και τις νέες ακραίες δηλώσεις Ερντογάν με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και εδώ οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στην Άγκυρα να μην δημιουργήσει κρίση και να χαμηλώσει τους τόνους.


O εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση», απάντησε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είπε πως «η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός νατοϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος».


Eδώ υπάρχει μια διαφοροποίηση η οποία μένει να δούμε αν είναι τυχαία ή όχι.

Η Ελλάδα “αναντικατάστατος και βασικός εταίρος” και η Τουρκία σκέτο “σημαντικός εταίρος”;

Δεν είναι πλέον αναντικατάστατη η Άγκυρα;

Έχει βρεθεί η λύση στο θέμα της Τουρκίας ή είναι λάθος του State Department; Γιατί στην διπλωματία η κάθε λέξη έχει νόημα…


.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας