Οι Ουκρανοί (δηλώνουν ότι) θα πλήξουν τη μεγαλύτερη κατασκευή στην Ευρώπη, τη γέφυρα που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με την Ρωσία ( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Οι Ουκρανοί θέλουν να κάνουν κάτι που θα προκαλέσει τον διεθνή θαυμασμό. Στο μάτι έχουν βάλει μία συμβολική αλλά και λειτουργική για τη Ρωσία κατασκευή, η οποία συμβάλλει στην επικοινωνία της Κριμαίας με τη ρωσική ενδοχώρα: τη γέφυρα που κατασκεύασε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν – αυτήν θέλουν να εξαφανίσουν.

 Ομολογούν ότι μέχρι τώρα δεν διέθεταν τα μέσα να την πλήξουν και ότι θα το είχαν ήδη κάνει, από την πρώτη ημέρα του πολέμου κιόλας, αν μπορούσαν. Ωστόσο την έχουν εντάξει στο πρόγραμμα καταστροφών, και «από τη σκοπιά τους, είναι απλώς θέμα χρόνου πλέον» έγραψε η Μπρουνέλα Τζοβάρα στη Repubblica

 Η 19 χιλιομέτρων γέφυρα των Ρώσων που ενώνει την Κριμαία με τη ρωσική ενδοχώρα .
Τα παραπάνω δήλωσε ο Ολεσίι Ντανίλοφ, ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας. Μάλιστα η κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι προσφάτως κατήγγειλε ότι οι Ρώσοι μεταφέρουν στην Κριμαία και «αποθέματα σιτηρών και γεωργικά μηχανήματα, προϊόντα ληστείας από τη Μελιτόπολη και από τη Χερσώνα». 

Αλλά και για λόγους καθαρά στρατιωτικούς όσον αφορά την άμυνα της Οδησσού, η καταστροφή της συγκεκριμένης γέφυρας κρίνεται επιβεβλημένη. Και πάλι ανεξαρτήτως του τι θέλουν να κάνουν οι Ρώσοι, για τους Ουκρανούς θα είναι μεγάλη επιτυχία η κατεδάφιση της «γέφυρας του Πούτιν». 

 Το έργο αυτό οι Ρώσοι το κατασκεύασαν σταδιακά από το 2015 και μέχρι τα εγκαίνιά του, τα οποία έγιναν στις 15 Μαΐου 2018 από τον ίδιο τον Πούτιν. Ο ίδιος (με συνοδηγό τον αρχιμηχανικό του έργου) οδήγησε ένα βαρύ όχημα, από τη ρωσική πλευρά προς την Κριμαία.
Εκείνη τη σπουδαία για τους Ρώσους ημέρα ο Πούτιν είχε πανηγυρίσει το κατόρθωμά του: «Η Κριμαία ισχυροποιείται έτσι, όπως και η Σεβαστούπολη. Τώρα είμαστε όλοι πιο κοντά, και η οικονομία θα προχωρά πιο δυναμικά, θα ανέλθει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων». Υπάρχει βέβαια και η στρατηγική σημασία της θέσης, που εξασφαλίζει πλεονέκτημα στους Ρώσους σε όλον τον Εύξεινο Πόντο – και στις βορειοδυτικές ακτές του βέβαια, στην Οδησσό.


 Δείτε ένα βίντεο που αφορά την κατασκευή της γέφυρας της Κριμαίας:




Ακολουθήστε μας στα κανάλια μας στο YouTube:
και
και στην Ομάδα μας στο fb ΟΙ ΘΥΜΩΜΈΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ:



Με πληροφορίες από την Protagon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας