Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι εξόπλισε Ουκρανούς Ναζί από την πολιτοφυλακή του Αζόφ. - Ο θυμωμένος Έλληνας





Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχτηκε ότι έστειλε αντιαεροπορικά όπλα σε Ουκρανούς νεοναζί από το σύνταγμα της Εθνικής Φρουράς Αζόφ της λευκής υπεροχής.



 Νεοναζί του Αζόφ σε τελετή με πυρσούς στην Ουκρανία το 2020



Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι έστειλε όπλα σε Ουκρανούς νεοναζί από το εξτρεμιστικό σύνταγμα Αζόφ.

Το Azov είναι μια νεοναζιστική πολιτοφυλακή που κηρύττει μια ιδεολογία της λευκής υπεροχής και ενσωματώθηκε επίσημα στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας μετά από ένα βίαιο πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ το 2014.

Ένα μέλος του κοινοβουλίου, ο Kenny MacAskill, από το Alba Party, ένα κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ρώτησε επίσημα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας στις 21 Μαρτίου «αν κάποιο μέλος του κινήματος Azov της Ουκρανίας έχει πρόσβαση σε αντιαεροπορικά όπλα που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ».

Ο βρετανός κοινοβουλευτικός υφυπουργός Άμυνας, James Heappey, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, απάντησε στις 24 Μαρτίου επιβεβαιώνοντας ότι οι Ουκρανοί εξτρεμιστές έχουν πράγματι λάβει αυτά τα όπλα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό της ανθρωπιστικής και στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία», υπερηφανεύτηκε. «Αυτό περιλαμβάνει θανατηφόρα βοήθεια με τη μορφή αμυντικών όπλων και μη θανατηφόρα βοήθεια, όπως θωράκιση σώματος».

Ο Heappey είπε ότι η Βρετανία στέλνει συγκεκριμένα αντιαεροπορικά όπλα Starstreak στον ουκρανικό στρατό.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας είναι πιθανό να έχει επιχειρησιακή διοίκηση της Εθνικής Φρουράς, η οποία περιλαμβάνει επίσης το τάγμα Azov», αναγνώρισε ο Heappey.

Η απάντηση του Βρετανού αξιωματούχου ήταν έμμεση, αλλά το νόημά της ήταν ξεκάθαρο: ως μέρος της Ουκρανικής Εθνοφρουράς, ναι, το νεοναζιστικό σύνταγμα Azov έχει πράγματι λάβει αντιαεροπορικά όπλα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρετανικά όπλα Ουκρανία Αζοφική Ναζί

Το Αζόφ χρησιμοποιεί σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας, όπως ο άγγελος του λύκου και ο μαύρος ήλιος. Κηρύττει επίσης μια ιδεολογία λευκής υπεροχής που απεικονίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως έναν φυλετικό πόλεμο μεταξύ «ασιατών» Ρώσων και «λευκών» Ουκρανών.

Ναζιστικό σύμβολο της Αζοφικής Ουκρανίας

Τα ναζιστικά σύμβολα που χρησιμοποιούνται από το τάγμα Azov της Ουκρανίας

Οι φασίστες του Αζόφ πραγματοποιούν τελετές λαμπαδηδρομίας με ναζιστικά σύμβολα και δημοσιεύουν βίντεο στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube:

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν φωτογραφηθεί να συναντούν και να συμβουλεύουν τους νεοναζί του Αζόφ στην Ουκρανία.





Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ παρείχαν περισσότερα όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση στους νεοναζί του Αζόφ .

Παρά τη φασιστική του ιδεολογία, οι εξτρεμιστές του Αζόφ έχουν επανειλημμένα προωθηθεί από δυτικά μέσα ενημέρωσης .



Ο επίσημος λογαριασμός της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας στο Twitter δημοσίευσε μάλιστα ένα βίντεο με έναν νεοναζί μαχητή του Αζόφ να βυθίζει σφαίρες σε χοιρινό λίπος για να σκοτώσει Ρώσους Τσετσένους Μουσουλμάνους , τους οποίους το ουκρανικό κρατικό ίδρυμα απανθρωποποίησε ως τερατώδη «όρκ».



. Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά:

Ιωάννης Ελευθερίου

( Giannhspotamia ).

.Πηγή:multipolarista.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας